Четирима мигранти, от тях две деца, загинаха в Егейско море

26 мигранти пък са били спасени край Кипър
4 ное 2015 08:37, Елка Василева
5
Четирима мигранти, от тях две деца, загинаха в Егейско море
Снимка: архив, Reuters

Четирима мигранти, включително две деца, са загинали, след като паднали от трафикантски съд, бедстващ край гръцкия остров Лесбос в Егейско море, съобщи гръцката пристанищна полиция, цитирана от Франс прес.

Телата са били извадени от патрули на бреговата охрана и на европейската гранична служба Фронтекс, които преди това са спасили четирима души, в това число едно дете.

Осемте мигранти били обявени за изчезнали и били издирвани при операция за спасяване на 42-ма души на борда на плавателен съд. Мигрантите са били откарани в главния град на Лесбос – Митилини.

Кипърският министър на отбраната съобщи, че 26 души са били спасени след подаден сигнал за бедствие от лодка на 11 км от югоизточните брегове на острова. Властите смятат, че всички пътници от лодката са били спасени. Германски разрушител е претърсил района, но не е открил повече хора във водата, предаде Асошиейтед прес.

Половината от спасените 26 души били деца. На всички е оказана медицинска помощ. Предполага се, че плавателният им съд е отплавал от ливанското пристанище Триполи на 30 октомври.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У ряката бройката винаги е толкова колкото си измислиш. Доказателства никога няма.
1
0
 
12
 
! Отговори
Наката преди 8 години
Загиват много повече нелегални отколкото се съобщава. Някои се заравят директно около аутобаните в Сърбия в царевичните полета. Тъй като няма регистрации по границите никой не може да разбере колко маймуни са влезли колко са излезли и колко са останали по пътя.