Арестуваха мъж, наръгал героя от влака Амстердам-Париж

Задържаният е на 28 години, не знаел кой е Спенсър Стоун
Обновена: 5 ное 2015 08:26 | 5 ное 2015 08:24, Петя Славова
1
Арестуваха мъж, наръгал героя от влака Амстердам-Париж
Франсоа Оланд награждава Спенсър Стоун. Снимка: архив, Reuters

В Съединените щати бе арестуван мъжът, заподозрян за намушкването с нож на Спенсър Стоун, един от тримата американци, предотвратили атака на ислямист във високоскоростния влак "Талис" по линията Амстердам-Париж през август, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Стоун бе наръган три пъти в тялото при сбиване близо до бар в Сакраменто, Калифорния. 23-годишният сержант от военновъздушните сили на САЩ Спенсър Стоун не пострада много тежко, пише БТА.

Както Dnes.bgписа, той е бил намушкан няколко пъти в горната част на тялото и е настанен в болница. Той бил излязъл с приятели. Полицията заяви, че двамата нападатели избягали с кола.

За нападението е бил задържан 28-годишен мъж. Според следователите атаката не е свързана с предотвратяването на терористичния акт във влака във Франция, а е чиста проба пиянска свада. Няма признаци нападателят да е знаел кой е Спенсър Стоун.

Американският войник получи порезни рани във врата при обезвреждането на въоръжения терорист във влака "Талис" през август. Заедно с останалите двама американци, с които неутрализира ислямиста, той бе награден с ордена на Почетния легион - най-висшето държавно звание във Франция - лично от президента Франсоа Оланд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари