Атентатите в Париж са срещу цяла Европа!

НАТО и ЕС осъдиха кървавите нападения във френската столица
14 ное 2015 14:54,
29
Атентатите в Париж са срещу цяла Европа!
Снимка: БТА

НАТО и ръководителите на институциите на ЕС осъдиха решително терористичните нападения в Париж от миналата нощ.

Стоим обединени и силни в борбата с тероризма, тероризмът никога няма да победи демокрацията, заявява в декларация генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Ужасен и втрещен съм да видя Франция нападната от терористи по такъв отвратителен начин, пише в обръщение до френския президент Франсоа Оланд председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Франция днес е на фронтовата линия в борбата с тероризма, посочва в писмото си до Оланд председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Той определя снощните удари в Париж като нападение срещу цяла Европа.

По думите на Туск Франция не е сама в тази борба, защото това е борбата на всички европейци и на всички хора от свободния свят. Туск изразява очакването да се провалят намеренията на терористите да внесат разделение и страх, да подкопаят свободата, равенството и братството.

Председателят на Европейския съвет се ангажира да бъде направено необходимото антитерористичната стратегия на ЕС да бъде съобразена с предизвикателствата, особено с онези, които предстоят в идните месеци.

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заявява, че терористите са искали да ударят в сърцето западната цивилизация, нейните ценности и нейния народ.

Европа е единна пред тероризма и във волята си да разкрие и предаде на правосъдието съучастниците, свързани с тези отвратителни действия. Решени сме повече от всякога да защитим свободата, равенството, демокрацията и върховенството на закона, допълва Шулц.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Аз не съм Шарли "Русия и Иран казват, че искат да бъдат част от решението", каза Оланд. "Така че ние трябва да работим с тези страни, за да им обясним, че пътят към решение не ни води към Башар Асад.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не скърбяхте за загиналите от руския самолет?За децата на Донбас?За изгорените младежи от Одеса?!Двойни стандарти,лицемерие!Тъкмо тия дни *** от "Шарли Ебдо"си позволиха да се гаврят със загиналите руски пасажери от самолета,а иначе ореваха целия свят,който крещеше :"Je suis Charlie"!Да,явно славяните не са хора...щом 6 милиона евреи се оплакват,а 27 милиона съветски граждани се подминават.
15
2
 
10
 
! Отговори
Аз не съм Шарли преди 8 години
Финансираха , заедно със САЩ години наред терористи, нарекоха ги "умерени", само за да свалят управлението в Сирия и да сложат поредната марионетка. Е докараха "умерените" до Париж, там им омръзна сигурно. Стига с тия лозунги. Атентатите не са срещу цяла Европа, а срещу тия които си мислят че са избрани да управляват света.нека французите си сърбат попарата. Преди 2-3 дни тяхното супер "демократично" списание се изгаври с жертвите на катастрофата в Египет с руския самолет.Е, всичко се връща
14
1
 
3
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
,,Нападениет с/у Париж,е нападение с/у цяла Европа". Не,мисля,че това е за Париж,за другите ще има друго. дано да съм лош пророк.
13
0
 
7
 
! Отговори
Крал Диниш | преди 8 години
На всички информирани хора по света е ясно кой създаде т.н. ИД - петродоларите на Рияд и Доха от една страна,както и американската мегакорпорация - Вангуард Груп и турските служби МИТ - от друга.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България си я съсипахме ние, за ИД не знам.
11
2
 
6
 
! Отговори
zaw12929 преди 8 години
Кажете виновникът, който създаде ИД и я въоръжава?! Който съсипа и България.
10
9
 
7
 
! Отговори
гробaр преди 8 години
aбе руски лекетa при aтентaт убил невинни злобее ли се тaкa бе? не сте хорa вие- докaзaли сте го отдaвнa. Инaче НAТО трябвa дa вземе необходимите мерки зa зaщитa нa ЕС, AКО Е НЕОБХОДИМО СAЩ ДA ВЛЯЗAТ В СИРИЯ, зa еднa седмицa ИД нямa дa я имa!
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не пишете колко успешни удари са направили руските солдати в Сирия?
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейците и Американците би трябвало да осъзнаят, че прошката не присъща на хората изповядващи исляма.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цяла Европа се пита "кой ни с.ра в гащите?" Добре организиран сценарий - дай права на първично първосигнални и сложи бездарни философи за управници и стой та гледай. Това дето хората се смеят за чипове, контрол, нов световен ред, ще си дойде само и хората сами ще го искат, заради алчни некадърници. Новият световен ред - едно колониално ла'но без граници, в услуга на големите корпорации, дето имат решение на всеки проблем, или могат да купят/съботират всяко нещо, което те не могат да измислят.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свидете ли сме на резултата от тъпата политика на САЩ, ЕС и Русия спрямо арабския свят
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде да не се лъжем сега. Жертвите са си жертви, лека им пръст, но Русия е по-важна. ИД ще продължава да бъде подпомагана и финансирана защото в момента ИД е единствената която вреди реално на Русия и изцежда военната и сила.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ни намесвайте във вътрешните проблеми на френското общество.
3
1
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Ала бала . Да спрат да финансират нарко и човешкия трафик , да не изнасят демокрация и еврейчетата Оланд и Фабюс да се омитат
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига "осъждания" и др. п.Просто се насмита всичко ислямско от цяла Европа и откъдето е дошло! *** било мирно, *** не било терорист, няма значение! И без това от тях полза никаква!
1
0
 
10
 
! Отговори
европеец преди 8 години
Това вече отдавна го знаем.Е...и!!!