Съмнителен багаж в магазин вдигна на крак силите на реда в Брюксел

Двама белгийци с балкански произход са загинали при атентатите
14 ное 2015 18:35,
3
Съмнителен багаж в магазин вдигна на крак силите на реда в Брюксел
Снимка: БТА

Тревогата, обявена днес в магазин на търговската верига Икеа в Брюксел, се оказа фалшива, съобщиха властите.

Магазинът бе евакуиран заради съмнителен багаж. Пристигналият на мястото екип за обезвреждане на взривни устройства е установил, че в багажа няма нищо опасно. Магазинът отново е отворен за посетители.

Още по темата

По-рано днес белгийското правителство взе решение за постоянни проверки на места, където се събират много хора. Мерките, предприети от властите, са свързани със снощните атентати в Париж.

При атаките във френската столица двама белгийци са загинали, а двама са изчезнали при снощните атентати в Париж, съобщиха властите в Белгия. Имената на издирваните показват, че те са с произход от държави от Балканите.

Министърът на вътрешните работи Ян Ямбон заяви пред местни медии, че засега няма доказателства за белгийско съучастие в атентатите. По-рано днес френски медии цитираха свидетел, според когото един от автомобилите, използван от терористите, е бил с белгийска регистрация.

Белгийски медии твърдят, че в единия от автомобилите на терористите са били открити билети за паркиране в Брюксел. Билетите са били отпечатани от паркомати в Моленбек - имигрантски квартал на белгийската столица, населен предимно с араби и известен като свърталище на джихадисти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Двама евроатлантици с ман галски произход са се загубили в съдебната реформа в София !
2
0
 
3
 
! Отговори
boko bo преди 8 години
Е и белгийците има кво да научат от нас. Да следват примера на Народната милиция. Влизат 10 зила с жандармерия и полиция и бой без оглед възраст и пол и после пълнят камионите с други и пак бой някаде. И така 5-6 пъти и ша има резултат. Така се лекуваха едни други маймуни тук в БГ преди време.
1
0
 
9
 
! Отговори
доган преди 8 години
Молонбеек не е мигрантски а напълно арабски квартал