Айфеловата кула потъна в мрак след трагедията в Париж

На сградата на ЮНЕСКО изписаха "мир" на официалните езици
15 ное 2015 08:16, Елка Василева
16
Айфеловата кула потъна в мрак след трагедията в Париж
Снимка: Reuters

Осветлението на Айфеловата кула не беше включено снощи в знак на съпричастност със скръбта, обхванала Франция след най-смъртоносното насилие на нейна територия от Втората световна война.

Много от водещите туристически атракции в Париж бяха затворени вчера, включително Айфеловата кула, Лувъра и Дисниленд.

За разлика от Айфеловата кула, която потъна в мрак в тон с траура заради атентатите в Париж, централата на ЮНЕСКО беше осветена по специален начин. На фасадата й беше проектирана светлинна композиция, при която думата "мир" беше изписана на всички официални езици на организацията.

При включването на светлините присъства генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, която изрази съболезнования на френския народ и всички близки на жертвите при нападенията в петък вечерта, при които загинаха 129 души, а 352 бяха ранени.

 "Това престъпление засяга всички нас, това е нападение срещу цялото човечество. То по най-ужасен начин свидетелства за новия облик на насилието, което не познава граници и може да удари, където поиска. Това увеличаване на омразата изисква в отговор обединяване в името на утвърждаване на ценностите на мира, диалога и състраданието, а също противопоставяне на варварството", каза тя.

Близо 250 души се събраха на импровизирано бдение със свещи пред Двореца на Републиката, където в началото на годината имаше масова демонстрация след нападението срещу сатиричното издание "Шарли ебдо".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
"изписаха "мир" Добре де,та на ли Франция,Холандия,Белгия вече обявиха,че са във война с ИД и тероризма.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има един хубав филм-лекция на Уолтър Файт за ООН, там обяснява за ООН и Юнеско, ако ви е малко неясно какви са тези организации може да се образовате.
7
1
 
9
 
! Отговори
тъжно преди 8 години
Защо Европа плаща за политиката на САЩ?
6
1
 
4
 
! Отговори
да преди 8 години
Против тероризма съм, но западните страни трябва повече да внимават, като престанат Да командват за всичко, да не крадат от източните народи пари от тока, водата, телекомуникации и природни богатства. Всичко това вече е видимо... Никой не иска да бъде краден.
5
0
 
8
 
! Отговори
Тамплиер преди 8 години
Едните написали "мир",други бършат сополи и скимтят"толерантност",трети палят свещи и плачкат!!Какъв МИР бе!!?!?Всички ли са изтрещели или само аз?!?Бр***д***тите лицемерничат пред камерите,но бъдете сигурни,вечер вдигат купони!!НИЕ СМЕ ВЪВ В.О.Й.Н.А,НА В.О.Й.Н.А НЕ ПАЛИШ СВЕЩИ-СЛАГАШ ОПТИКА!Да слагаме червените кръстове на бяло поле и пак през Медина,както едно време,само от това разбират п.р.а.в.о.в.е.р.н.и.т.е!!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мир!Неутралитет!Не разбирам смисъла на сирийския конфликтНямам общо и с французитеНе одобрявам тероризма, разбира се. Не одобрявам изпращането на оръжия за Сирия, напълно.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мир!Това не е нашата война
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПравилноМир!Мир!Мир!Това не е нашата войнаСпрете да въоръжавате воюващите страниНе генерализирайте локалните конфликти
1
2
 
6
 
! Отговори
Проктър & Гембъл преди 8 години
Когато градът на светлината потъне в мрак, останалият свят свети за него!