Седмица по-късно: С песен и танц срещу терора!

Парижани почетоха паметта на жертвите от кървавите атентати
21 ное 2015 07:30,
70

Снимка: БТА

Една седмица след терористичните атаки в Париж на 13 ноември, жителите на френската столица почетоха паметта на жертвите и дадоха израз на своята решителност, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Много парижани запалиха свещи и пяха песни за 130-те убити, въпреки че най-малко един заподозрян е на свобода и има опасения, че е възможно още джихадисти да са проникнали в Европа предвид слабия граничен контрол.

Прокуратурата е установила с помощта на пръстови отпечатъци, че двама от седмината нападатели, които загинаха при атентатите, са влезли в ЕС през Гърция на 3 октомври. Други четирима са били френски или белгийски граждани. Един от нападателите все още не е разпознат. Друг, Салах Абдеслам, остава на свобода.

"Още съм замаяна, защото това са квартали, където ние, младежите, излизаме често, това са места, които познаваме добре", каза студентката Софи Гарсон, гледайки към цветята и свещите пред бар "Льо Карийон", където терористите разстреляха хора.

Бележка, оставена на стената на заведението, от неговите собственици, поднася дълбоки съболезнования на близките на жертвите, благодари на хората за подкрепата и призовава за единство.

Мнозина решиха, че най-добрият начин да пренебрегнат екстремистите е като се забавляват. Те пяха и танцуваха на Площада на Републиката - в центъра на модерен квартал, където бяха убити десетки хора.

Пред концертната зала "Батаклан" - сцена на най-смъртоносната от атаките, отнела живота на 89 души - една жена пя, а друга й акомпанира на пиано.

Демонстрациите са забранени в Париж след атентатите. Много хора обаче се събират спонтанно пред атакуваните заведения във френската столица, за да оставят цветя, да запалят свещи или да проведат мълчаливи бдения. Голям брой послания зоват към любов и обещават, че касапницата няма да тласне парижани към омраза и подозрителност.

В реч пред горната камара на френския парламент, Сената, вчера премиерът Манюел Валс призова французите да не се оставят нападенията да променят начина им на живот.

"Да се противопоставим означава да продължим да живеем, да излизаме", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
10
 
! Отговори
песни,танци и мачете преди 8 години
Така се прави....прерязват ти гръцмуля,а ти си пееш марсилезата.Браво франсета!Както спомена по долу един май цяла европа е обърнала плачинката.Бии мъ да тъ обичам,БРАВО.А Пешо е *** Григории Распутин и професора и шопа щото са хора на Иво Минджев дъртия п...л,който им промива мозъците.... а и са фенове на Шорош и Роската.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в Алжир от 1956 до 1962 французите са избили 150 000 партизани, 1 500 000/400 000 о френски източници/ цивилни и 3 000 000 в концлагери. За сведение в елене концлагеристите а били 1 200.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Норвегия имаше карикатури, които мюсюлманите сметнаха за обидни. Норвежците се извиниха, французите - не. Във всеки уважаващ себе си интернет форум има правила, които забраняват обидите на верска и религиозна основа. Но вестничета като "Шарли ебдо" могат да си ги позволят. И цяла Европа подкрепи Шарли Ебдо с шествие на лидерите на ЕС. А после ревем, палим свещи и слагаме френското знаме във фейсбук.
21
2
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Плачете за Париж, столицата на разврата, на цивилизацията, школата на шпионството и робството; плачете, филантропи, за палатите на страшните вампири, на великите тирани - за паметниците на глупостта, на варварството, изградени с отсечените глави на толкова Предтечи, на толкова велики мислители и поети, с оглозганите кости на толкова мъченици за насущния хляб, - плачете! - лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!
20
1
 
7
 
! Отговори
42 преди 8 години
КАКЪВ Е ТОЯ ЙОДОДЕФИЦИТ НА СНИМКАТА?
19
1
 
6
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
До пешоПЕШО,ТИ СИ МНОГО ЗЛЕ С МИСЪЛТА.ЩЕ ТИ КАЖА ЧЕ И ГЛУПАВИЯТ КАТО ТЕБ ИЗГЛЕЖДА УМЕН ДОКАТО НЕ СИ ОТВОРИ УСТАТА И РАЗСЕИВА ВСЯКО СЪМНЕНИЕ.
18
1
 
17
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
НА ТИЯ ФРАНСЕТА СА ИМ ПРОМИЛИ МОЗЪЦИТЕ ТОТАЛНО. ТЕРОРИСТИТЕ ГИ ИЗБИВАТ КАТО ПИЛЦИ,ТЕ ГИ БОРЯТ С ПЕСНИ ,ТАНЦИ И БДЕНИЯ! ПОДОБНО Е И МИСЛЕНЕТО НА БОЛШИНСТВОТО БЪЛГАРИ,НО ТЕГЛОТО ТЕ ПЪРВА ПРЕДСТОИ.
17
2
 
11
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Еврогейството вече започна да взима застрашителни размери. Ами да, ако това беше станало през някой от изминалите векове, когато хората са имали много повече достойнство и самоуважение, знаете ли какво щеше да се случва седмица по-късно......а! ще ви подскажа - всички муслими щяха да бъдат извадени от дупките си и натирени, без значение виновни или невинни. Това са били законите в миналото, когато правиш нещо го отнасят близките ти. Затова е имало повече ред!
16
12
 
3
 
! Отговори
пешо преди 8 години
***, а вие какво очаквате да направят? всеки да грабне по една пушка и да тръгне на война ли? много сте зле, честно.
15
3
 
14
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Изключително болен мозък. Малоумието отдавна е превзело София а превзема постепенно и България.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
France le grand nation,za nqkolko dni izvir6itelite otkriti i nakazani ,normalno e praznuvat.Te ne pro6tavat,a nie vse o6te ne znaem koi bqha atentatorite v leti6teto nqmq i da uznaem
13
3
 
7
 
! Отговори
До Василев преди 8 години
По-полека бе гражданин ....... *** !!!
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се научат да играят кючек
11
4
 
7
 
! Отговори
Бат Сали преди 8 години
Ми да фърлят гюбеци ба. ..!!!😄
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво искат да кажат Шарлитата с тия песни и танци? Че им харесва и искат повече ислям?
9
6
 
27
 
! Отговори
факт преди 8 години
Франчолята са по-големи *** и от българите - борят терористите с песни и танци! Очаквам да засилят борбата с тероризма като правят френска любов на бандитите.
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко им остана, скоро пеенето ще е забранено.
7
3
 
31
 
! Отговори
Зъл преди 8 години
Не може с песни и танци само !Трябва мощен ГЕЙ парад в Берлин да се направи !
6
2
 
31
 
! Отговори
Срам за Европа преди 8 години
Дано не гръмне пак някой пиратка, че тия "борци" ще се разбягат пак като декоративни петли! Ако тия така се борят с ислямизма- майната ю на тая Европа-тотално е изтрещяла! Това ,което правят тия е пълен резил! Колкото и да не ми се иска да го призная-най-адекватна е позицията на Русия. Европа предаде християнските ценности и сега упадъка и деградацията й продължават! Вместо да се вземат в ръце и да се върнат към Християнството-тия с някакви хуманни простотии и интеграция борба водят-УЖАС!
5
1
 
25
 
! Отговори
Мдааа.... преди 8 години
Тия бая има да си патят!Терористите ги стрелят и гърмят, а те им пеят песнички!?Май, Нострадамос шЪ сЪ окаже прав за съдбата на Париж, че и за сънародниците си като цяло!