Седмица по-късно: С песен и танц срещу терора!

Парижани почетоха паметта на жертвите от кървавите атентати
21 ное 2015 07:30,
70

Снимка: БТА

Една седмица след терористичните атаки в Париж на 13 ноември, жителите на френската столица почетоха паметта на жертвите и дадоха израз на своята решителност, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Много парижани запалиха свещи и пяха песни за 130-те убити, въпреки че най-малко един заподозрян е на свобода и има опасения, че е възможно още джихадисти да са проникнали в Европа предвид слабия граничен контрол.

Прокуратурата е установила с помощта на пръстови отпечатъци, че двама от седмината нападатели, които загинаха при атентатите, са влезли в ЕС през Гърция на 3 октомври. Други четирима са били френски или белгийски граждани. Един от нападателите все още не е разпознат. Друг, Салах Абдеслам, остава на свобода.

"Още съм замаяна, защото това са квартали, където ние, младежите, излизаме често, това са места, които познаваме добре", каза студентката Софи Гарсон, гледайки към цветята и свещите пред бар "Льо Карийон", където терористите разстреляха хора.

Бележка, оставена на стената на заведението, от неговите собственици, поднася дълбоки съболезнования на близките на жертвите, благодари на хората за подкрепата и призовава за единство.

Мнозина решиха, че най-добрият начин да пренебрегнат екстремистите е като се забавляват. Те пяха и танцуваха на Площада на Републиката - в центъра на модерен квартал, където бяха убити десетки хора.

Пред концертната зала "Батаклан" - сцена на най-смъртоносната от атаките, отнела живота на 89 души - една жена пя, а друга й акомпанира на пиано.

Демонстрациите са забранени в Париж след атентатите. Много хора обаче се събират спонтанно пред атакуваните заведения във френската столица, за да оставят цветя, да запалят свещи или да проведат мълчаливи бдения. Голям брой послания зоват към любов и обещават, че касапницата няма да тласне парижани към омраза и подозрителност.

В реч пред горната камара на френския парламент, Сената, вчера премиерът Манюел Валс призова французите да не се оставят нападенията да променят начина им на живот.

"Да се противопоставим означава да продължим да живеем, да излизаме", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
4
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
Да преборим фхренските тирористи с качествена фхренска либофф и фхренско вино! Оле олеле;)))
43
2
 
0
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
Доообре!;)))
42
1
 
11
 
! Отговори
Нови бели мишки преди 8 години
Просто ги превръщат в бели мишки без чувство за самосъхранение.Единствените живи същества, които не се боят от смъртта са белите мишки. Десетилетия те гледали събратята си как биват умъртвявани, дисекцирани и така загубили чувство за страх, т.е. за самосъхранение.С тези постъпват по същия начин. Пейте, не се плашете бели мишки, не се страхувайте, защото така от вас създават вид, който няма чувство за самосъхранение и може да бъде употребен във всякакви лабораторни експерименти, без съпротива.
41
1
 
7
 
! Отговори
odessa преди 8 години
i tova sa horata dali na sveta, marsillezata? kyde e jana?
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до ПаломаНе се удивлявай, Палома! Гълъбът отдавна не е на мода! Евроатлантическите, особено отвъд атлантическите, ценности, сега заливат, обливат и облъчват човечеството. Пари им трябват на "инициаторите", защото чрез пари владеят света. А това чувство, макар и патология, е върховно усещане. Затова, заветът на Алън Дълес, предназначен преди всичко за тогавашния соцлагер, сега се разишири върху цялата цивилазиця. И затова тя вече не е цивилизация, а по-скоро - сифилизация - трета фаза - разпад.
39
1
 
9
 
! Отговори
ПЕСЪЧИНКА преди 8 години
ФРАНСЕТА,ПРЕБОРИХТЕ ТЕРОРИСТИТЕ С ПЕСНИ,ТАНЦИ И БДЕНИЯ.СЕГА ЗА ДЕСЕРТ ИМ ДАИТЕ И ПО ЕДНО ФРЕНСКО ДУПЕ.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** и инфантили. Според мен - отдавна са по влияние на психотропно оръжие.
37
1
 
12
 
! Отговори
Ou vas tu, France? преди 8 години
"Мнозина решиха, че най-добрият начин да пренебрегнат екстремистите е като се забавляват. Те пяха и танцуваха на Площада на Републиката -...модерен квартал, където бяха убити десетки хора."ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВО! ОСКВЕРНЕНИЕ НА ПАМЕТТА НА НЕВИННО ЗАГИНАЛИТЕ! "ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА"! Французи, запомнете българската мъдрост "Лозето не ще молитва, а МОТИКА!"И стиха на Михаил Светлов: "Към злото зъл - това е добротата!"ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЛИЦЕМЕРНА ЛИГОТНЯ ОТ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ! Que fait tu, Marianne?
36
1
 
11
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Хубаво, че едно време руснаците не започнаха да носят мечета със сърчица когато Хитлер ги нападна.Можеше да направят гей-парад и да прават бдения със свещички.Ама те хубаво че не са цивилизовани прекалено и започхана свирепа война.Която завърши с червеното знаме на райхстага.
35
1
 
3
 
! Отговори
коментари преди 8 години
Влзох да прочета около 1/3та от първия коментар и после без да си правя повече труда сложих по един минус на всички коментари след това... надявам се на тези от вас ( и тримата) дето им плащат на коментар да ви зачитат и минуси поставени без да са прочетени коментарите ВИ :) лек ден... Ааа да и Франция е ВЕЛИЛИКА Вече заедно с Путин блъскат бомбите над ИД така че скоро ще се свършва...
34
3
 
7
 
! Отговори
ХАСАН преди 8 години
НА ТИЯ ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА ИМ ПРОМИЛИ МОЗЪЦИТЕ ТОТАЛНО. ТЕРОРИСТИТЕ ГИ ИЗБИВАТ КАТО ПИЛЦИ,ТЕ ГИ БОРЯТ С ПЕСНИ ,ТАНЦИ И БДЕНИЯ! ПОДОБНО Е И МИСЛЕНЕТО НА БОЛШИНСТВОТО, ВМЕСТО ДА ВЗЕМАТ ПРИМЕР ОТ НАС? КОСКУДЖАМ ТИ ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ ИЗНАСИЛИХМЕ ЧЕ СВЯТ ИМ СЕ ЗАВИ!! СЕГА СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ДПС И АТАКА??? БЪРЛЬОЦИ, ВСЕКИ МОМЕНТ ВОЙВОДИТЕ ЩЕ СЕ СЪБУДЯТ И КАДЪНИ КАТО СИДЕРОВ, ПИЖЕ, ЧУКОЛОВ, МЕСТАН, ХАФЪЗОВ, НОТЕВ, БАШЕВ, ЩЕ ПОРАБОТЯТ В НЯКОЙ ОСМАНСКИ БАРДАК!!!ХАХАХАХАХАХАХАХА
33
1
 
4
 
! Отговори
Както в Бългрия преди 8 години
The Great Famine (Irish: an Gorta Mór) or the Great Hunger.. От 1845 до 1852 в Ирландия измират от глад 2 000 000 души, още толкова емигрират. Британското правителство разбира се взема мерки - започват тежки и мъчителни сроежи на безмислени пътища. Защо? Съгласно пазарната икономика крайно вредно да се дават храни и помощи на бедните/не риба в тигана, а въдица под наем. Налетите стотинки в джобовете на ирландците просто вдигат цената на лисващите картофи. Ирландия губи 25% от населеието си
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Френските пилоти които с бомбите си взривяваха деца в Либия дали са пеели марсилезата?
31
1
 
10
 
! Отговори
съвет преди 8 години
Вместо да пеят,да ходят да тренират бойни техники и самоотбрана..,че терора тепърва започва
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8 май 1945 г. Алжирските войници с връщат от бойните полета на Европа. Същият ден 35 000 цивилни алжирци са избити в източните градове/по френки данни 15 000/.
29
1
 
5
 
! Отговори
до Василев преди 8 години
Много ми се иска да си на колене пред мен ,когато произнасяш думата " селяни" . Ще ти потекат лигите!
28
2
 
8
 
! Отговори
мосю преди 8 години
Напре,Напред на оръжие братя(част от марсилезата).С нечистата кръв да напоим полята(пак част от марсилезата)Еми хайде изпълнявате!
27
1
 
5
 
! Отговори
42 преди 8 години
до МунчоПрав си до много голяма степен!Сатанистите, които се опитват да преобърнат наопаки човешката природа, чрез измислена свобода и помпайки човешкото его са най- страшните врагове на света. Само лошото е, че те правят и подобни атентати, а не загиват те.
26
1
 
7
 
! Отговори
снимка преди 8 години
Тоя на снимката според мен е завършен ***....ст.Как нежно е стиснал малкото юмруче.Така изглеждат социопатите след дългогодишно кръвосмешение между близки роднини.ИДИЛ се страхува,плаче,трепери при вида на такива ''мъже''.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Транстихоокеанското партньорство е нещо повече от търговски договор. То е дългосрочна инвестиция която ще гарантира сигурността в Европа!