Манюел Валс: Стига толкова бежанци в Европа!

Турция, Ливан и Йордания трябва да приемат мигранти
25 ное 2015 14:16,
24
Манюел Валс: Стига толкова бежанци в Европа!
Снимка: Архив Reuters

Френският премиер Манюел Валс призова Европа да ограничи приема си на бежанци от Близкия изток, предаде ДПА.

"Европа трябва да каже, че не може да приеме толкова много бежанци. Не е възможно", заяви Валс пред германския вестник "Зюддойче цайтунг" и още над десет европейски издания.

Контролът по европейските граници ще реши съдбата на Европейския съюз, смята френският премиер. "Ако не направим това, хората ще кажат: Стига толкова Европа!", добави той.

Вместо да позволява хиляди мигранти да пристигат безконтролно, Европа трябва да потърси решения със съседите на Сирия Турция, Ливан и Йордания така, че да приемат и регистрират мигранти, посочи още Валс.

"В противен случай Европа ще постави под съмнение способността си да контролира ефективно своите граници", коментира Валс.

Преди терористичните атентати в Париж Валс призова за общоевропейска стратегия за уреждане на въпроса с миграцията и бежанците.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетила се Мара да се п.обара
18
0
 
0
 
! Отговори
До до 12 (№15) преди 8 години
Много си прав!Нищо, че не си ходил войник. Само дето пропъскащ мънинката подробност, че за да е ефиктивно и целесъобръзно ползването на гранатометА, големите групи диверсанти ще трябва да ся яхали танкове, бтр-и, мтлб-та или поне нЕкои джуган или поне виетнамка, та като го целнат от 50-на метра (ти ще кажеш защо!) да има к'во да се разфърчи.Сещам и за едно друго приложение - представи си нощ, група диверсанти и тизека сам измежду них. Фащаш гранатомета за обратния край и бой, бой, бой...
17
0
 
7
 
! Отговори
еееееееееее преди 8 години
КРИСТАЛИНО,българска евродепутатке с 20 000 лева месечна заплата -ТИ ДЕТО НИ КАЗВАШЕ ,ЧЕ СА ДОБРЕ ДОШЛИ ДА НИ ПОДОБРЯТ ДЕМОГРАФСКИЯ ПРИРАСТ-ПРОДАЖНА АМЕРИКАНСКА ТВАР ТАКАВА
16
0
 
15
 
! Отговори
наца преди 8 години
погледнете лицето на спасения руски пилот - хубаво момче като картинкапогледнете лицата на убийците на колегата му- грозни , черни като катран сякаш са излезли от преизподнятакаква работа имат тези дяволски изчадия в европа
15
0
 
16
 
! Отговори
гост преди 8 години
До Бай ИванБай Иване, правиш ли разлика между емигранти и бежанци! Естествено, че съседните държави приемат бежанците, а емигрантите никой не е длъжен да ги приема!
14
0
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
По тоя повод навремето се произвеждаха гранатомети за нуждите на гранични войски.За унищожаване на големи групи диверсанти.
13
2
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Не може да заставиш една държава да приеме емигранти, всичко си има праг на търпение. Какво ще стане, ако Йордания каже: "Франция е приела малко емигранти за нейната територия трябва да са 3 млн." Французите ще си го преместят от единия в другия. Затова всички ги пускат към Европа, защото никой не ги ще с милиони.
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Валс има друго предвид - че си бежанец в съседна на твоята страна, ако твоята страна в район на военни действия. След това не си вече бежанец, а си си жив престъпник пресичащ граници нелегално
11
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има решение, като започне да се стреля по границите , ще спре вълната с мързеливи млади арабели със Айфони и милион претенции.....Пуцане му е майката. Даже 10 утрепани са много, още на първите 3-*** ще спрат да нахалстват
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да си ги приемат техните братя мюсюлмани от саудитска арабия катар кувейт емиратствата. те до сега не са приели никой защото ги считат за опасни
9
1
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Да, но там са бежанци, не в Европа!С политиката си през последните години и особено при Ердоган, Турция също има своя дял във формирането на бежанските потоци. За случката от вчера, която никак не е приятна за Русия, но най-вероятно поради ред причини руснаците имат своя значителен принос, а НАТО я подкрепи защото е част от Алианса, се сещам, че Турция като страна е подписала и конвенцията за бежанците. Може на мнозина да не се харесва, но веднъж подписани ангажиментите трябва да се спазват.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А? Ко? Чакай, че не чух, кажи го на по-висок глас, ама в Брюксел!
7
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днешните "бежанци" са утрешните бомбаджии.Щом навремето с толкова малка бройка сега има толкова проблеми, смятайте какво ще стане след това наводнение от муслими: На всяка крачка атентати, джамии, бурки, шериат, гледащи лошо тъмнокожи ...
6
0
 
14
 
! Отговори
биров преди 8 години
И ако беще казал защо вече няколко години само говорим за тази обща защитена европейска граница и нищо не се прави,или поне кой спира това начинание,щеше да е велик.Кой е против това,Русия,Америка или Англия.Европейците трябва да знаем кой ни саботира и рекетира.
5
2
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
кажи какво преставляват Турците понеже си роднина от мъжката страна със Османците
4
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Мануел Валс за ваши сведения в Турция има бежанци колкото цяла европа !!!!
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турция, Ливан и Йордания трябва да приемат мигранти"- Да ! и Кувейт,Оман,Катар и Саудитска арабия и проблема е решен, Ама май искат друго арабелите?
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ме интересува кво казал тоя, ние лично трябва да си затворим границите и то здраво а армията да се затегне.
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добро утро... мамалюгите да си обикалят там около съседите изобщо нямат работа в Европа.