Оцелелият руски пилот: Стреляха без предупреждение!

Константин Мурахтин познавал района "като петте си пръста"
Обновена: 25 ное 2015 18:46 | 25 ное 2015 18:08,
281
Оцелелият руски пилот: Стреляха без предупреждение!
Снимка: Reuters

Оцелелият пилот на руския бомбардировач "Су-24М", свален от Турция на границата със Сирия вчера, обяви, че екипажът не е получавал никакви предупреждения от турска страна за нарушение на въздушното пространство. Не е имало сигнали от Турция за това нито по радиото, нито визуално.

Още по темата

"Ако искаха да ни предупредят, можеха да се покажат, да застанат на паралелен курс", каза днес оцелелият щурман Константин Мурахтин, цитиран от ТАСС и БТА. Той обясни и че ракетата е дошла внезапно отзад и екипажът не е бил в състояние да направи маневра.

Руският "Су-24М" бе свален във вторник с ракета "въздух-въздух" от изтребител "F-16" на турските ВВС. Двамата членове не екипажа катапултираха, но единият загина, а вторият оцеля и бе спасен след 12-часова операция, в която бе унищожен един хеликоптер "Ми-8" и загина един руски морски пехотинец.

Веднага след инцидента Анкара обяви, че руският "Су-24М" е навлязъл в турското въздушно пространство и не е реагирал на предупрежденията. Москва отрече това и заяви, че напротив турският самолет е навлязъл в небето над Сирия.

Мурахтин разказа пред журналисти, че той и колегата му многократно са летели преди в същия район и са се връщали в базата си безпрепятствено.

Щурманът каза още, че познава района "като петте си пръста" и може да се ориентира в него и без да ползва бордовите прибори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малеее, ква изненада, аз помислих, че пилотът ще каже - да вееее, те ни предупредиха сто пъти ама аз нали съм *** и нагла ушанчица, реших да се направя на важен......
115
3
 
33
 
! Отговори
25г. преди 8 години
леле колко много мечтатели тук. :D Руснаците изтеглиха туристите, спират вноса на стоки една по една, сега ще спрат и турски поток и поддръжката на чисто новите 3 атомни централи. Само от туристите и пилешкото Турция е назад с 5 милиарда, да не говорим за остналите. Всичко което произвеждат пише на руски, като втори език или само руски. Путин като перна ембаргото, Ердоган тогава попиваше лиги, всичко за Русия изнасяха... ами сега? Време беше на Ердоганчо да му обършан омазнената брадичка. :D
114
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВРАГОВЕТЕ НА *** 146Имаш нужда от спешна психиатрична помощ. Жалък ***.
113
16
 
7
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
ТОВА Е АГЕНТ НА КГБ не е никакъв пилот ЗАЩО СИ КРИЕ ЛИЦЕТО да не е направил нещо гадно НАЛИ Е ВОЙНИК върши си работата
112
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВРАГОВЕТЕ НА ПУТЛЕРти си украински неонацист ами *** там
111
3
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Анонимен 136Вероятно е така, но не искам да съм на мястото на НАТО-вските пилоти, когато има запиука, че са хванати на прицел от комплексите С300 и С 400, а това неминуемо ще стане, което означава, че сирийската опозиция ще бъде отсвирена, за да не стават "грешки".
110
7
 
2
 
! Отговори
ПИЛОТО СУ-24М преди 8 години
АЗ ЗА МАЛКО, ЗА МАЛКО ДА МЕ СБАРАТ И *** *** КРЕЩЯХА ОТ ДАЛЕЧЕ: ОХ ЙЛА ЙЛА 55 КРАКА ЕДНОВРЕМЕННО ЩЕ ТИ НАБУТАМЕ В АСПУХА ДОКАТО ТЕ ТЪПЧЕМ СЪС СЪПУН И ВЕРУ НА КОЕТО ЩЕ ТЕ НАПРАВИМ ПОСЛЕ!!!!:DDDDDDDDDD
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пилотите на бомбандировачи не ги обичат в никоя армия не винаги но достатъчно често бомбите им поразяват цивилни който имат малко или никакво отношение към войната понякога дори са накарани на сила ТАКА ЧЕ често се случва да линчуват свалени пилоти на бомбери
108
2
 
5
 
! Отговори
до 146 преди 8 години
Най много да му го ЗасмучешМда
107
27
 
7
 
! Отговори
ВРАГОВЕТЕ НА ПУТЛЕР преди 8 години
ИНТЕРВЮ С "БУНТОВНИЦИТЕ" НАЙ-ОБИКНОВЕННИ ХОРА БОРЕЩИ СЕ СРЕЩУ РЕЖИМА НА ПУТЛЕРА И ГОВОРИТЕЛЯ МУ БАШАР В СИРИЯ!!!- ЗА МАЛКО НИ СЕ ИЗПЛЪЗНА!!!!!!!!!!!! СЪС НАГОРЕЩЕН ПРЪТ КОЖИЦАТА ЩЯХМЕ ДА МУ СВАЛИМ НА ТОЗ ПИЛОТОУБИЕЦ НА ЖЕНИ И ДЕЦА!!!-КЛЕЧКИ ПОД НОКТИТЕ ЦЯХМЕ ДА МУ ЗАБИВАМЕ ДОКАТО МУ *** ПРЪСТИТЕ ИДИН ПО ЕДИН!!!ИЗМЪКНА СЕ ИЗМЪКНА СЕ ЗАМАЛКО СЕ ИЗМЪКНА :D НИЩО НИЩО ВСЕ ЩЕ СПИПАМЕ НЕКОЙ ПУТЛЕРОФИЛ И ЩЕ ВИДИ ТОЙ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ :DDDDDDDDDDDDDDDD
106
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 139 Факт е че си крие лицето на интервюто що за войник ще го прави има нещо гнило ВУНИ си на кгб
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ергеникон131 айде де, какво се бавят ?
104
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, да, да...И на 5 октомври пак не бяхте нарушили въздушното пространство на Турция нали? Руска наглост! Заминавайте да си събирате тенекийте и да ви е за урок да престанете да правите провокации, и да уважавате суверинитета на всяка държава.
103
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако им стиска, нека влязат пак.
102
1
 
7
 
! Отговори
до 133 преди 8 години
Пий си Амфетите Момче и спри да БръщолевишВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ
101
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 133. ти четеш ли или гледаш на *** у оная работа. самолета е свален отзад без предупреждение. мислиш ли че руските пилоти щяха да се оставят на рез.ните да ги свалят без бой? такива като теб си ги слагам на въртележката и ги въртя докато им спукам халката. сигерно си герберепедерасче само те не могат да четата.
100
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Спонги ние продаваме пушки и купуваме евтино петрол през турция ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ТАКА за БГ е добре ПРАГМАТИЗЪМ
99
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До П.ПетровПрав си само че руснаците нарочно са влезли, не им е за първи път, но ще им е за последно
98
1
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Анонимен 127.Руснаците вече дават оръжие на кюрдите официално през съгласието на Багдад , но сега имат основание да им дават много повече.Иначе никой не иска кюрдска държава, нито Турцив, нито Ирак, нито Иран, нито Сирия, но автономия би била приемлива за Сирия и Ирак в замяна на вътрешен мир и признаване на централната власт. Отоманските амбиции на Ердоган ще отекат и е въпрос на време да загуби доверието и на турците. Ердоган води Турция към западнала ислямистка държава от преди Ататюрк.
97
8
 
2
 
! Отговори
Рокосовски преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВ изглеждаш поне по умен и расъждаваш повече от обичайното ушато русофилче та отговорими на следния въпрос Русия доставя противо танкови и пво ракети за кюрдите ОК Турция от своя страна прави същото за ЕМИРАТ кавказ и Кабардино дали русия е готова да влачи гражданска война на нейна територия