САЩ: Руското Су е свалено над Сирия, но...

...е било предупреден, че е нарушило въздушното пространство на Турция
Обновена: 25 ное 2015 10:46 | 25 ное 2015 07:00,
221
 САЩ: Руското Су е свалено над Сирия, но...
Снимка: Reuters

САЩ смятат, че сваленият от Турция руски изтребител е бил ударен във въздушното пространство на Сирия след кратко навлизане в турското въздушно пространство, заяви американски служител, цитиран от Ройтерс.

Според служителя, пожелал анонимност, това становище се основава на засичане на топлинната следа на изтребителя.

Още по темата

Късно снощи Генералният щаб на руската армия заяви, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза генерал Сергей Рудской, цитиран от ДПА.

"Предполага се, че самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава. Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи Рудской.

Той допълни, че единият от пилотите на сваления от Турция самолет Су-24 е бил убит от наземен огън при катапултирането му.

Припомняме ви, че руският президент Владимир Путин заяви, че самолетът е бил свален от ракета въздух-въздух, изстреляна от турски изтребител Ф-16. Според думите на руския президент в момента на нападението руският Су-24 се намирал на височина 6 000 метра и е бил на 1 км от турската граница.

Путин нарече случилото се "удар в гърба", нанесен на Русия от "съучастници на терористите".

Президентът на Руската федерация подчерта, че сваленият Су-24 не е застрашавал Турция по никакъв начин, защото е провеждал операция срещу забранената в Русия терористична организация "Ислямска държава".

Генералният щаб на Турция от своя страна твърди, че изтребителят е нарушил въздушното пространство на републиката и в рамките на правилата два самолета Ф-16 на Турция са оказали съпротива на въпросния самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
7
 
! Отговори
бореца преди 8 години
Толкова срам и позор почуствах като го гледах тоя пропаднал син *** който на всичкото отгоре беше и пиян!Тези хора вече нямат ни срам ни свян до паметника на Левски да говорят на турски и да поздравяват нашите поробители!СРАМ И ПОЗОР И ЗА НАС САМИТЕ ЧЕ ИЗБИРАМЕ ТАКИВА *** ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА МЕН САМИЯТ ЗАЩОТО НЕ ГЛАСУВАМ!Вече само може би революция може да ни избави от тези *** и ***!Искам да попитам редакторите на сайта защо не публикувате новината от днес!
75
0
 
6
 
! Отговори
бореца преди 8 години
Не мога да разбера само едно защо подкрепяме нашият поробител а изливаме омраза към нашите освободители тези които на извадиха на картата на света защото до тогава никой не знаеше за нас!Това показва само едно че ние сме народ от неблагодарници и искаме отново да сме турска провинция което е на път да се случи което доказва че сме народ който не заслужава уважение и никакво внимание!А днес просветният министър говори на турски на представянето на книгата на проф.Давидоглу!СРАМ И ПОЗОР ЗА НАС!
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Внимавайте с тази Кюрдска държава да не я плащаме ние. Цялата работа е да развалят отношенията Русия-Турция да го държат Ердоган изкъсо и да развалят всякакви енергини проекти. Турски, руски и всякакви потоци с Руско участие и да държат Европа слаба.
73
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 8 години
Скоро ще има Велик Кюрдистан.
72
2
 
15
 
! Отговори
Боко преди 8 години
Турците се издъниха ще ядат
71
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
см-ърт за руските вар-вари и техните български слуги
70
2
 
47
 
! Отговори
Възторг от главорези преди 8 години
Хайде поддържниците на главорезите терористи да си викат "Аллах акбар" в къщи, както крещяха убийците на пилота, но да не замърсяват пространството с туркофилския си телешки възторг, че Турция, която стои зад терористите, пречи на борбата срещу ИДИЛ. Много им е мъчно на туркофилите, че ислямистите още не са направили Халифата си на Балканите, както обещаха, че ще стане скоро и ще падне масово рязане на глави. Иначе нямаше да се радват толкова на престъпленията на анадолските кривокраки ***.
69
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За щастие единият пилот е жив. Ще е интересно да чуем какво ще каже той, от първо лице. Истината ще излезе на яве.Вече до Латакия пристигна кораб ракетоносец, ще разполагат С-400 Триумф в Сирия, всички бомбардировачи ще бъдат ескортирани от изстребители. Пиле няма да прехвръкне. А турците ще си получат заслуженото. Пожелавам им ИД трайно да се настани на тяхна територия, а кюрдите си направят своя държава.
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В такива случаи е по добре човек да замълчи и да се въздържа от глупави коментари.
67
3
 
61
 
! Отговори
Шапки долу преди 8 години
Вечна слава и почест на старши лейтенант Егор Болшаков!Шапки долу!За почест!
66
3
 
52
 
! Отговори
една преди 8 години
Руска поговорка: Който не слуша Лавров, ще му се наложи са слуша Шойгу.
65
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен И от ,,умерената опозиция ,,ядат топли сърца на току що убитите от тях. И режат главите на американци ,японци, пред камерите . Сега и неродените разбраха че Турция ,САЩ и НАТО стоят зад ИДИЛ.И нашите юнаци разбира се ,с оръжие и цигари .
64
0
 
5
 
! Отговори
бобо преди 8 години
До БългаринСъгласен съм с теб
63
51
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EДИН ЗА ВСИЧКИ, ВСИЧКИ ЗА ЕДИН.ПО ГОЛЯМА ГАДИНА ОТ ПУТИН НЯМА. ОБСТРЕЛВА ТЮРКМЕНИТЕ ВМЕСТО ГЛАВОРЕЗИТЕ ЗА ДА НАВРЕДИ НА ТУРЦИЯ И УКРЕПИ ЕСАД КОИТО Е УБИЕЦЪТ НА 380000 СИРИЙЦИ. РУСИЯ НЯМА РАБОТА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК. ВИЖТЕ КАКВО НАПРАВИ В УКРАЙНА. ПЛЕМЕ С ДИКТАТОРСКО МИСЛЕНЕ. СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ДАЛЕЧ ОТ ПРАВА И ДЕМОКРАЦИЯ.
62
5
 
31
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Аз съм християнин и това е най-малката причина да съм на страната на Русия цялата работа с ИД лъсна от къде идва потока пари но ми е любопитно с какви военни ресурси разполагаме ние плюс полицията никой нищо не казва1?
61
1
 
27
 
! Отговори
Справедлив преди 8 години
Истината е, че за кратко СУ е пресякъл турска територия, но истина е, че докато се задействат процедурите вече е бил над Сирия и е свален над Сирия. Въпроси и изводи:1. Кой е толкова изнерваен, че си играе със запален огън. Турция - икономически, политически и териториални интереси. САЩ използват Турция за своите интереси. Турция използва Натоварена за своите цели. Русия много добре да си помисли с кого ще строи Турски поток. Европа да разкажа управляващите я еврогейове и да помисли кой няма ин
60
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен:Добро утро *** нещастен.Как спа?доволен ли си от изкараните парички вчера.Хайде спорен ден!
59
42
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЛКО ЛИ *** ТРЯБВА ДА Е ЧОВЕК ЗА ДА ПОВЯРАВ НА ТАКЪВ КАТО ПУТИН И СЛУГИТЕ МУ!!!ПЪРВО КАЗВАХА ЗА МАЛКО Е ПРЕСЯКЪЛ СЕГА ВЕЕЧ ИЗОБЩО НЕ Е !!!!!!!!! АЙДЕ УТОЧНЕТЕ СЕ БЕ ПУТИНОФИЛИ!
58
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадни,гадни турци и американци,ама много гадни.Не вярвам на нито една турска и американска дума.
57
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Броячът за Третата Световна отчита още едно дърпане на Мечока за опашката.