Турция пусна записи: Предупреждаваме ви!

Аудиото - в отговор на обвиненията на руския пилот
Обновена: 25 ное 2015 21:55 | 25 ное 2015 21:49,
282
Турция пусна записи: Предупреждаваме ви!
Снимка: Reuters

Турската армия е публикувала серия от аудиозаписи на предупрежденията, отправени към руския самолет, преди той да бъде свален в близост до сирийската граница. Това предаде AFP, цитирана от ”Фокус”.

„Тук турските военновъздушни сили, предупреждаваме. Вие наближавате турското въздушно пространство. Променете своята посока на юг незабавно“, се чува на един от аудиозаписите.

Още по темата
Пускането на запис с предупрежденията идва няколко часа след като оцелелия руски пилот от сваления бомбардировач обяви, че Турция не е отправила предупреждения преди да стреля.

Пилотът разказа, че не е имало сигнали от Турция за това нито по радиото, нито визуално.

"Ако искаха да ни предупредят, можеха да се покажат, да застанат на паралелен курс", каза още оцелелият щурман Константин Мурахтин. Той обясни и че ракетата е дошла внезапно отзад и екипажът не е бил в състояние да направи маневра.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
3
 
! Отговори
Н преди 8 години
Бомбарировач е: тежък в началото (гориво и бомби), лек за накрая - да може, ако успее да се махне. Ако някой знае къде е, ако иска да го свали, и ако няма изтребители да го пазят - значи е свален!
157
0
 
0
 
! Отговори
Н преди 8 години
Не е било изненадващо. Този тип ракети са направени да не дадат шанс за избягване на удар с маневра, с тежки самолети. Това не е изтребител, целта му е скорост, удар и пак скорост. Ако си запознат с физиката, ако си бърз, не си маневрен и обратното. Ако си мислиш за Порше - помисли за Корвет, ако си мислиш, за 250-300, помисли си за 1200 (кмвч). Ако искаш да катапултираш от шубе, значи си умрял... На къде сочи предпазното стъкло на самолета е от голяяяямо значение.
156
1
 
6
 
! Отговори
Данаил Стоянов преди 8 години
Анонимен 179.Това дребно джудже ако започне да ви раздава шамари,жална ви майка.Американците водиха война в Ирак срещу Садам Хюсеин и какво стана след това -Пълна анархия.Същото е в Афганистан.А колкото до Реджеп Таип Ердоган,всичко ще му върнат с лихвите.Не може този *** да се меси в вътрешните работи на друга държава,като защитава тюркмени.А какво ще каже той и за кюрдите.
155
0
 
0
 
! Отговори
Н преди 8 години
Исках да кажа ВВС, простете...
154
0
 
6
 
! Отговори
Н преди 8 години
Не, че на руснаците английския им е добър (то и моя не е), но и на турските пилоти май куца.Такава машина изисква много повече от 17 сек. за да завие. Когато си на бойна мисия (особенно като пилот) има хиляди неща за които да мислиш. Всички знаят какво се случва в района, най-вече ВВУ на Турция. Или пилотите са им новобранци (а аз това не го вярвам) или някой си е поръчал нещичко....
153
7
 
13
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Бой по османски чутори....
152
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така,отзад им е дошло.
151
31
 
11
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Кремълското жудже напълни килотите :-)
150
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
просто турция пе4ели от ид!ако са им избили и техни хора в сирия не са им издържали нервите!!абсолютна подлост!!да ядеш и пиеш с путин преди 1 седмица и сега само заради това 4е минал един самолет за секунди през турция и го сваляш е просто немислимо за приятелство!!невероятна глупост
149
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама тия турци май ще се окажат и глупави, не само подли! Това ли им е доказателството? през този НЕЗНАЧИТЕЛЕН участък ли е минал (дори и да е минал) руския самолет???И това е повод да го свалиш? Толкова са глупави, че даже доказателствата, които дават и които трябва да са в тяхна полза, работят срещу тях! Смешници, дано да не им се размине!
148
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да чува се обаче когато самолета започна да пада т.е след дъжд качулка и при положение че целия свят знае че руснаците бомбардират Сирия защо Турция пък се притесни че я нападат има малко гузен негонен бяга има ли защо да се притеснява Турция от Русия явно крие нещо може би са смятали че са ги разкрили че играят двойна игра
147
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е нарушила гръцкото въздушно пространство 2244 пъти през 2014 година, през 2013 636 пъти. Понякога е стигала до 40 пъти дневно.Тази година:From January to October 2015, the countrys airspace was violated 1,233 times including 31 flights over Greek territory itself, according to the Greek Air Forces headquarters.
146
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предупреждават ги, че приближават, а не че нарушават въздушното пространство на Турция.Друг е въпросът от кога е този запис и за кой се отнася. Дали не е бил направен вчера примерно.
145
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжат . Сега се загледах в картата, която предоставят. Според картата на турските ВВС и ПВО руският самолет зоната, в която руският самолет е бил в тяхното небе е не по-дълга от 3km. Тези 3km един СУ24 със скорост 1200km/h ги изминава за около 9 секунди. * твърдят, че в продължение на 5 минути ги били предупреждавали. Какви ти 5 минути, за това време СУ-то ще е офейкало на 100km от границата!
144
13
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Записа е пълно менте направен часове след свалянето на руския самолет,на записа се чува как турският разговаря сaм със себе си.Строги санкции трябва срещу турция и затваряне границите със тази първобитно примитивна държава.
143
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, той бомбардировачът не е бил в посока на Юг....Смятай даже и да ги е чул, какво е чул всъщност -Тук турските военновъздушни сили, предупреждаваме. Вие наближавате турското въздушно пространство. Променете своята посока на юг незабавно
142
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма никакво оправдание за ***, отново си пускат смешната картичка, на която не се показват всички самолети нито пък пълният им курс. Но дори да я приемем за достоверна, което категорично не е така, тъй като турските самолети са били минимум два (ходи доказвай кой от двата е стрелял), дори руският самолет да е влязъл за секунди на турска територия, то той е поразен в Сирия, по тази логика руснаците вече могат да поразяват самолети в турция, та така.
141
1
 
15
 
! Отговори
kaka преди 8 години
До АнонименКак ще разбере един роб забравил какво е суверенитет?
140
6
 
47
 
! Отговори
Истината преди 8 години
И аз мога да направя, какъвто и да е запис, примерно и подобен на този запис.Няма нищо за навлизане в въздушното пространство на Турция, а само предупреждения, че някой е наблизо.Турски военни самолети редовно (средно по десетина пъти на ден) нарушават въздушното пространство на съседните на Турция държави, но никой не е свалили все още такъв самолет нарушител, а може би трябва. Не може да изстрелваш ракета от своя територия, която да сваля самолет летящ над чужда територия, както е в случая.
139
50
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дребния получи здрав шамар от ердоган. сега скимти и си гризе ноктите