Коза ностра ще пази Ню Йорк от главорезите

Според Джовани Гамбино мафията ще се справи по-добре от ФБР
26 ное 2015 16:37,
23
Коза ностра ще пази Ню Йорк от главорезите
Снимка: Facebook

Синът на небезизвестният бос на мафията Джон Гамбино, предупреди, че Коза Ностра е готова да се бие с "Ислямска държава" в Ню Йорк и дори би била по-добра в опазването на града от полицията.

Джовани Гамбино каза в интервю пред NBC, че "възходът на глобалния тероризъм дава шанс на мафията да покаже добрата си страна".

Според него мафията има доста по-добри възможности да опази населението, сравнено с ФБР или Министерството на отбраната.

"Те твърде често действат прекалено късно, или не успяват да видят цялостната картина на онова, кото се случва, защото нямат достатъчно информация", заяви Гамбино младши. Той добави, че мафията знае много за това какво правят хората и взаимоотношенията им с местните хора и това им дава предимство пред властите.

Гамбино, който се опитва да изгради кариера като сценарист в Холивуд, смята че след терористичните атентати в Париж на 13 ноември, защитата на населението е по-важна от всякога.

"Светът е опасен в днешни дни, но хората, които живеят в Ню Йорк близо до квартали със сицилианци, трябва да се чувстват в безопасност", увери той. "Ние се уверяваме, че нашите приятели и семейства са в безопасност от екстремисти и терористи, особено бруталната, психопатска организация, която нарича себе си "Ислямска държава".

Гамбино младши, израстнал в Сицилия, казва че "Ислямска държава" се бои от сицилианската мафия и това е една от основните причини, поради които организацията не се е и опитвала да изгради свои клетки в Сицилия.

Италианският остров до момента не е бил дори заплашван от терористите и Гамбино смята, че мафията може да предложи да защити Ню Йорк и да помогне в борбата с ИД. Но не на последно място той вижда шанс обикновените хора да видят мафията в нова светлина.

"Мафията има лоша репутация, но много от нея е незаслужена", обяснява Гамбино, който живее в Бруклин от 27 години. "Както всичко останало в живота, има добри, лоши и грозни части - и възходът на глобалния тероризъм дава шанс на мафията да покаже добрата си страна", завършва Гамбино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
иха преди 8 години
тоя е бос ама на някакъв самодеен фолклорен състав ,
13
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
До Анонимен то пък вие се изкарахте по-католици от папата,българия толерира 7 млн.престъпника,на Америка сте тръгнали акъл да давате
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С итервюто какво иска да покаже, че са зоконна организация ли?Лъки Лучано същосъдействаше на правителството през || световна...е срещу нещо ..."нещо наше"
11
0
 
1
 
! Отговори
filip преди 8 години
jabari
10
0
 
16
 
! Отговори
do 16 преди 8 години
Чети бре, Тико, чети! Пичът си казва, че хората в "сицилианските" квартали са в безопасност. Просто са един тип затворено общество и всичко се знае между тях какво, къде и що става в него. Право си казва човека...
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"америка-най-голямата "гротеска" в историята на човешката цивилизация.Там може спокойно да избиеш милионни индианци в името на частната собственост върху земята,да използваш и търгуваш роби през 18-19 век.,да убиеш двама президенти,и за капак да търсиш закрила от мафията срещу ислямските терористи по света,които сенатор Маккейн член на конгреса на сащ обедини на тиймбилдинг с Багдади и другите главатари на терористите през 2013 в Европа."
8
7
 
15
 
! Отговори
Тико преди 8 години
Колкото я опазиха на 11.09 - тези италианци никой не ги взема насериозно
7
3
 
8
 
! Отговори
Стар комунист преди 8 години
Особености на демократичното общество!
6
3
 
19
 
! Отговори
K.Коцев преди 8 години
Малко знате за американската мафия,нейните възможности и законите ,които я ограничават! А този,както го наричате " с каскета" мноооого добре знае какво говори! Явно не знаете,но именно мафията в лицето на нейния тогавашен шеф ЛЪКИ ЛУЧАНО / ЩЯАСТИВЕЦА / осигурява безприпят ствено дебаркиране на американските войски в Европа,когато се открива втория фронт - не пуква нито един изстрел срещу тях!!! Имат много по-добра осведомителна мража от някои разузнавания !
5
2
 
2
 
! Отговори
It's me преди 8 години
До i'mDa ponyakoga e po-dobre da te paiat loshite momcheta.
4
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се вярва на написаното, излиза че мафиотите в САЩ открито и официално декларират своето съществуване и присъствие. Къде са тогава официалните власти на САЩ и защо не реагират на този факт. Излиза, че те признават съществуването на мафията и я толерират. Каква демагогия само. А иначе говорим за демокрация, за борба с престъпността, с мафията, с корупцията и т. н.
3
4
 
46
 
! Отговори
i'm преди 8 години
Е много хубаво...Щом го докараха до там, мафията да пази народа вместо държавата да пази народа...No Comment!!!
2
0
 
8
 
! Отговори
tarbuh преди 8 години
Това е новина отпреди седмица, отделно сте дали линк към клип от 2012...
1
8
 
14
 
! Отговори
е и преди 8 години
Ха-ха това сценарий за филм ли е то по тая логика могат да изкарат лорд Вейдър и сие та никой да не смее да мине.