Китайска му работа! Запалката на Борисов – бомба

Летищните власти в Пекин преджобиха багажа на делегацията ни
27 ное 2015 08:20,
144
Китайска му работа! Запалката на Борисов – бомба
Снимка: МС

Със странен инцидент бе съпроводено заминаването на премиера Бойко Борисов от Китай след 4-дневното му посещение за срещата 16+1.

Премиерите на 16 европейски държави се събраха в Пекин, а целта – развиване и улесняване на търговията между Европа и Китай.

Китайските охранители на летището опитаха снощи да преджобят костюмите на министър-председателя и неговия багаж преди да бъдат качени на самолета на правителствения авиоотряд, съобщи bTV.

Още по темата

Обяснението на китайците, че искат да отварят костюмите и куфара на премиера бе, че на скенера са видели, че в тях има запалка.

Със съвместни усилия охраната от НСО и екип на посолството ни в Пекин и служители на МС успяха да им попречат. В дърпането на костюмите обаче пострадаха закачалките, на които бяха сложени костюмите на Борисов.

По това време българският министър-председател бе на среща с китайския президент Си Дзинпин.

Китайската полиция пребърка лекарствата и ножицата от медицинските инструменти в куфара на правителствения лекар, като отказа да ги пусне на ботфа. Най-голямо внимание обърна полицията на дезинфектанта, като го обяви за бомба.

След викове конфликта беше разрешен много трудно от българския търговски представител в Китай Стоян Николов, който се намеси.

Оказа се че китайците не знаели и не били предупредени, че това е делегацията на българския министър-председател. 

Посегателството върху дрехите и багажа на премиера не бе единствения инцидент при визитата му в Китай. Ден по-рано на летището на Шанхай багажът на цялата българска делегация бе арестуван за около 2 часа отново с обяснението, че в един от куфарите, които трябва да бъдат натоварени в самолета има запалка.

Според китайските охранители това застрашава националната сигурност на България и можело да взриви във въздуха правителствения самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
15
 
! Отговори
НАЛИ СА УСА КУЧЕТА преди 8 години
на запад му четкат самочувствието, ама по света се отнасят с него като с ОБИКНОВЕН БАНДИТ
46
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искам да коментирам кой и какъв е Бойко Борисов, но това е сериозен гаф на китайците и трябва официално публично извинение! Все пак става въпрос за правителсвтена делегация, начело с Премиерът на България, който и да е той, и това е убида за страната ни като такава! Не мога да си представя да пребъркат лекаря в делегацията на Меркел или Камерън примерно...
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китайците открито са се подиграли и издевателствали над нещастния бандит и неговата шайка престъпници! Китайците много добре знаят, че с него могат да се майтапят както си искат, защото той е нищожество в международен план, а се прави на важен и страшен само пред бедни и беззащитни хора като българския народ, търпелив и послушен роб на мутрите!
44
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китайците са знаели че в делегацията пътува бандит с история
43
1
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 8 години
До Shark от *** народ какви политици очакваш да излязат
42
1
 
20
 
! Отговори
7 БЛОК НА АЕЦ преди 8 години
то не беше американски, арабски, сега стана китайски. Само български няма да е защото парите от хазната са окрадени предварително от "ПРИЯТЕЛИ" на ДЕМОКРАЦИЯТА. А къде между впрочем изчезнаха 16-те милиарда НОВ ЗАЕМ?
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако пътува от Лондон ще му разкажат играта на Борисов. Ще му изхвърлят запалката в кош за непозволени материали ! Ама то трябва да знаеш , че правилата важат за всички . И за цялата делегация !Всички тоалетни принадлежности ги искат в един наелоново плик, за да не ти ровят в багажа !И каквото е за изхвърляне отива в коша. На мен в Лондон ми правиха изследване на едно малко шишенце с течност? И ми го върнаха , въпреки че по грамаж е в нормата ! Такива тестове правят вече , на дланта на ръцете ,
40
1
 
11
 
! Отговори
аа преди 8 години
А на летище София масово крадат цигарите, които хората са си купили. Тази година два пъти ми крадат по един стек.
39
1
 
28
 
! Отговори
ПОСЛЕ ФУКНИ У НАС преди 8 години
колко важно го посрещали. Срещнал се с 1 кмет. А даже на летищата го джобят като съмнителен тип. Това говори достатъчно за отношението на КИТАЙ ккъм Борисов. А се сещам за ЖИВКОВ дето 1 седмица стоя в ЯПОНИЯ, среща се с императора, после заводите за електроника всички работеха с японска техника. Тези днешни "политици" са бледа сянка на ЖИВКОВ, както и КОЛОНИЯТА РБ е подобие на НР БЪЛГАРИЯ само по територия
38
2
 
21
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 8 години
Браво на китайците ! Като е " правителственна делегация " да не би да е над законите ? Как не са арестували Винету , кадемлия ще излезе ей ? С оня черен шлифер кожения и с белезници ...ех мечти !
37
15
 
2
 
! Отговори
жълтушки комунидни преди 8 години
*** оризаджии
36
3
 
23
 
! Отговори
БАНДИТ БОРИСОВ преди 8 години
застрашава националната сигурност на БЪЛГАРИЯ. Това го разбраха даже и китайците. Що не го арестуваха и оставиха при тях.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъзикат се хората с кварталният и д и O т
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е правило за всички .Забранени са запалителни материали на борда на самолетите. Не може да внасяш течности също !Има вещества, които не можеш да внасяш в самолет!
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че нали ще ни правят жп линия, що се мъчат нашите с тия самолетида бяха изчакали там докато стане линиятание нямаше да имаме нищо против
32
6
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Докога този ще ни излага по света ?Вместо да заминава за Русия и да целува ръка на Путин за подновяването на "Южен поток" той отишъл в Китай да гони Михаля ...Сега е моментът да използваме влошените руско-турски отношения и да построим "Южен поток" !!!Инвестиции за милиарди, нови работни места, газификация на България, комисионни от преноса ...Първият кран ще е в наши ръце ! Половин Европа ще е в енергийна зависимост от нас !Какво чакаш бе, Тикво ?!
31
2
 
17
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Грешка ! Взели са го за Турчин ! А всички виждаме какви терористи са Турците !
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние не обичаме да спазваме правила !Това е национална черта и се предава в поколенията ! Дори ,една забрана за пушене не се спаЗва в заведенията )))Няма нищо чудно в ситуацията !!)))))))!!!!!!!!
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Показали са им какво мислят за балканския Винету и колко сериозно го приемат, какво толкова?И децата са наясно с тия общоизвестни истини..
28
0
 
34
 
! Отговори
Нон Каматова преди 8 години
Браво на китайците! Няма наши, няма ваши! Трябваше да съдят всички от делегацията за корупция :)