В Брюксел задържаха двама във връзка с атентатите в Париж

Извършени са и обиски на пет жилища
Обновена: 2 дек 2015 16:17 | 2 дек 2015 16:17, Елка Василева
2
В Брюксел задържаха двама във връзка с атентатите в Париж
Снимка: архив, Reuters

В Брюксел бяха обискирани пет жилища, а двама мъже са задържани в хода на разследването на Мохамед Абрини и Ахмед Дахмани, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

30-годишният белгиец от марокански произход Мохамед Абрини е заснет на 11 ноември в кола със Салах Абдеслам, пряк участник в извършените на 13 ноември атентати в Париж. На 24 ноември Белгия издаде международна заповед за задържането му.

Още по темата

26-годишният белгиец от марокански произход Ахмед Дахмани е задържан в турския град Анталия, където пристигна на 14 ноември. Той е заподозрян, че е помагал при подбора на мишените за парижките атентати.

Четири от обиските са извършени в Моленбек и един в Сен-Жос - два квартала на белгийската столица, където живеят предимно имигранти.

На двамата задържани засега не са повдигнати обвинения, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 8 години
"На двамата задържани засега не са повдигнати обвинения," То няма нужда. Сега да ги натоварят на кораба и курс към сирия. Като стигнат на около десетина километра от брега, да изхвърлят *** в морето и да им посочат мечтаната от тях държава - да си отиват в сирия, иран, ирак или където искат.