Кратка схватка в парламента на Украйна

Депутат се опита да изнесе от трибуната премиера Яценюк
11 дек 2015 16:44, Елка Василева
67
Кратка схватка в парламента на Украйна
Кадър: YouTube

Пленарното заседание на парламента на Украйна, на което премиерът Арсений Яценюк представи пред депутатите годишен отчет за работата на кабинета си, се превърна за кратко в бойно поле, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Докато особено непопулярния в последно време министър-председател обясняваше каква работа е свършил кабинетът му, към него се приближи Олех Барна - депутат от парламентарна група на партията на президента Петро Порошенко. Барна от няколко дни събира подписи за задействането на процедура за отстраняването на Яценюк от премиерския пост, отбелязва АФП, цитиран от БТА.

Приближавайки се до премиера, депутатът му връчи букет с рози, а после се опита със сила да го избута от парламентарната трибуна, като обгърна кръста му с ръце и го повдигна от земята.

Яценюк, стараейки се да запази спокойствие, се вкопчи в трибуната и тогава на помощ му се притекоха депутати от неговата партия.

Последва блъсканица с народни представители от пропрезидентската партия, от която е Барна. Сред кратка схватка, в която никой не пострада, обстановката се успокои и тогава Яценюк припомни на депутатите, че парламентът не е цирк, нито шоу. Това е срам за нашата държава, обяви депутатката от неговата партия Виктория Сиумар.

Председателят на парламентарната група, от която е Барна, Юрий Луценко, поднесе извиненията си за инцидента и каза, че колегата, който го е предизвикал, ще бъде наказан за този недопустим акт.

Подобни схватки далеч не са рядкост в украинския парламент. Днешната "битка" обаче извади наяве разногласията в управляващата прозападна коалиция, която е съставена от четири партии. Сред тях са "Блокът на Петро Порошенко" и Народният фронт на Яценюк. Тези партии трудно се разбират помежду си в момент, когато Киев продължава конфронтацията с проруските сепаратисти в източната част на страната и Украйна е затънала в дълбока икономическа криза.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
А така , прозападните си устроиха кютек , да ги видим всички що за хора са!
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може би единственият по- противен от Янецук е само Плевнелиев
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 41"Тоя направо си го хвана за топките :)" Смятате ли, че Яценюк има топки? Нашия Премиер едва ли могат да го повдигнат така. Много се е наклал!
36
0
 
15
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 8 години
Украйна, добре дошли в демокрацията! Ще има и още!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
koi v nasia parlament bi mogal da gepi nasio Ministr Prcaidatel, Budioni Vsetikvoiski DerPiponen ot iarmata ? a?
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъпреки, че не съм тол, мога да кажа, че Русия не винаги е права! Не беше права, когато призна легитимността на изборите в Украйна, проведени от хунтата! Само, че руснаците явно си мислиха, че те като признаят тези избори, западняците ще признаят изборите, проведени в Донбас- да, ама не!
33
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опорните точки се менят но тезата на съвецките *** е че русия винаги е права. Интересно как ще е когато Асад "забие нож в гърба" на мурзилажа. Дали ще е законен президент тогава ?Остава само да изчакаме...
32
0
 
3
 
! Отговори
Русия преди 8 години
Барна - барна ли тъшъцити на аценюка
31
0
 
8
 
! Отговори
Русия преди 8 години
Тия са тотално откачили синджира!!!!$$$$$$$$$ пари пари пари
30
0
 
14
 
! Отговори
RUSSIA преди 8 години
Украйна ще се разпадне!!!!
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето до къде води посятата от сащ "демокрация"
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брех, аз пък мислех, че в парламента на укрите всичко е тип-топ...Нали Байдън тъй рече:)))
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя направо си го хвана за топките :)
26
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До анонимен 38, Ти кой предлагаш да направи това- Генади Зюганов или Владимир Жириновски, защото то в Русия те представляват опозицията! Само, че да не забравяме, че Путин, въпреки сравнително ниския си ръст, има черен колан по джудо, а да не говорим, че един от съветниците му- Юрий Трутнев, е съпредседател на световната федерация по киокушин! Така, че в руската дума, ако стане бой- ще е наистина бой, а не като това носене и бутане в Украйна!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трай либе за китка добре го беше заклещил между чатала и аахъъъъ да почне да го разнася като трудовашка количка из Парламента срещу джудиският отбор се изправи отбора на боксьорите Изводът е че понякога Букет цвятя на Публично Място може да доведе до Ексцесий (ревност) при наличието и на друг интимен партньор в непосредственна близост
24
1
 
2
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Циркът 404!!!!!-)))))))))))))))))Укропитеците си заслужават всички "Прелести"!My precious, my precious........
23
1
 
24
 
! Отговори
ники преди 8 години
Украинците са по- *** и от българите.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдааааа,личи си ,че вече Украйна е "демократична " страна .Горките украинци ,какъм голям и четвъртит ги очаква още не знаят
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с един шамар ще я нокаутирам, а ако я изхакам с юмрук ще направи две задни салта************а аз пред компютъра с един пръст мога да спукам автомобилна гума
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мaймунитe от маймундана - събрани в парламента.Винаги ми е било жал за украинците какво ги чака с такива управници!