Стенли Кубрик: Янки на Луната? Аз снимах измамата!

Режисьорът не искал, но склонил и получил купища пари за измамата
14 дек 2015 07:08,
312
Стенли Кубрик: Янки на Луната? Аз снимах измамата!
Снимка: NASA

Таен филм с известния американски режисьор Стенли Кубрик твърди, че американците никога не са стъпвали на Луната, а кадрите са заснети на Земята.

Това признава самият Кубрик в лентата, заснета 4 дни преди смъртта му през март 1999 г. от журналиста Патрик Мюри, твърди в. "Експрес".

Сензационното 2-часово интервю, направено с режисьора, твърди, че астронавтът Нийл Армстронг не е първият човек, стъпил на Луната на 20 юли 1969 г. в мисията "Аполо 11".

Според записа знаменитата първа стъпка не е заснета в открития Космос, а в студио на Земята.

"Всичко това е тотална измислица. Безпрецедентна измама, която бе наложена на американските граждани. Те трябва да знаят", казва Кубрик на записа и признава, че не искал да участва в тази измама, но в края на краищата го направил.

Режисьорът отбелязва, че полетът до Луната бил фикс идея на президента Ричард Никсън. Затова правителството на САЩ и НАСА предложили на Кубрик огромна сума пари, за да заснеме "правдоподобен" видеодокумент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
16
 
18
 
! Отговори
75 преди 8 години
Това е само първата стъпка.След няколко години ще се окаже,че не американците а руснаците са кацнали първи на Луната.След още няколко години,ще разберем,че Путин е бил първият стъпил на Луната,но с вродената си скромност го е премълчавал.Готов съм да се обзаложа,че така ще стане.
158
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро можем да очакваме "одисея 2". НАСА каца на Марс. Този път ще го клипа ще го направят с невероятно качество, сега техниката е много напред.
157
5
 
17
 
! Отговори
до 226 преди 8 години
Само заблуден без интелек индивид не може да види измамата. С просто око може да се види , че това е монтаж и то доста качествен за онова време.
156
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
г-да Хамериканците са великив измамите,но те са ученици на най-великите измамници-евреите,като следват начина на поднасянена "истината"?! от Библията,най-големия "щедьовър" на евреите!а че не са кацали на Луната-само безкрайно наивен нещастникможе да вярва в това!и научно и технически е доказаноче това НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО!и за съжаление скоро НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!елементарен пример:няма как 12 год. след извежданев орбита на първия спътник на Земята,да се кацне на Луната!невъзможно е!
155
13
 
7
 
! Отговори
Пустиняк преди 8 години
Aхaхa, товa нa филмчето не е никaкъв Стенли Кубрик. Не кaцaнето нa лунaтa, a въпросното интервю е пълнa зaблудa зa невежи и рaзмътени мозъци.Впрочем, в държaвaтa, където се избирa и преизбирa Тиквун, не може дa ме изненaдa, че всякa лъжa бивa приетa дори с рaдост. Но понеже и в Aмерикa имa тaкивa мaлоумници, се сещaм кaк отговори един aстронaвт от следвaщите мисии нa зaврения в устaтa му микрофон с нaстоявaнето дa си признaе, че кaцaнето нa лунaтa е измaмa. С един удaр строполи "журнaлистчето"
154
3
 
8
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
До Боби Това значи , че руснаците са се разбрали с НАСА да поддържат измамата , иначе би могло да се счита , че не са на толкова високо ниво да засекат подобна измама !
153
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 218Защото Титов го Повтори след него го Потретиха включително и Жени. Точно за това няма съмнение. И защото астро/космонавти от други нации също летяха.
152
5
 
6
 
! Отговори
BUK преди 8 години
До Анонимен:и какво искаш да ми кажеш, че и LRO е измислица и заснетите следи и техника от мисиите също са направени в студио? ХА ХА ХА ХАразбира се ДНЕС.БГ побърза да ми изтрие поста с линка към Lunar Reconnaissance Orbiter, но както е казано, които има очи ще види, който има уши ще чуе. Останалите да се варят в собствения си сос
151
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудна работа, защо няма съмнения за полета на Юрий Гагарин? Може би, защото няма нищо филмирано. Колкото до кацането на Луната, потърсете написаното за заслугите на (покойния) Иван Ночев! Не давам точния сайт, защото ще го изтрият.
150
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BUKе браво, брато, точно от наса ли очакваш да чуеш истината... :)))))))наивен народ, бреййй
149
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И с какво се променя факта ,че българските политици са лъжци и негодници
148
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то това отдавна се разбра и отдавна се знае! Разбира се, че американците не са стъпвали на Луната. Учудвам се, че за българските медии това сега е новина. По света се говори за това едно двайсетина години някъде... По-лъжливо и манипулативно от американците няма.
147
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Боби 211 от до менИзгледах филма с спускането на Аполо 11 40 сек преди кацането вече с просто око се вижда как се отвяват песъчинки от двигателя 120 фута височина(3 фута = 1 метър значи от височина 40 метра)20 сек след кацането всичко е изключено и се подава сигнал Бинго :-)Е пак питам ако двигателя е отвял песъчинките на 5-10 метра от Модула За ваше сведение Модула е 15 тона значи на луната ще тежи 1/6 или 2.5 т такава е и тягата на Лунния модул такава е и тягата на двигателя на МиГ-15
146
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 212Технически и България може да направи Луноход в Момента и теоретично да си плати 15 милиона за ракета която да го изстреля. Обаче това са пари хвърлени на вятъра. Властите ще саботират цялата мисия. И не Властите в Русия или България. Властите в САЩ ще го направят. Прехващачи на спътници има разположени на всеки по-голям Американски кораб.Всички останали пилотирани полети са ПОД радиационния Щит на Земята. Само Аполо е Извън него. И няма РАДИАЦИОННА ЗАЩИТА.
145
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 321Защото за разлика от Платените Списвачи в България на запад има наистина ЖУРНАЛИСТИ. Малко са но има. А когато имаш доказателства, Американец си и Правителството замълчава. Не че после не ти стоварва всичката помия на главата...
144
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 204Относно спускаемия модул. Прах може да има но по-вероятно да няма. Завихряне се получава само в атмосферата. В безвъздушно пространство газовете излизат под формата на конус под двигателя, Удрят се в повърхността и отвяват на страни песъчинки. Пак защото няма атмосфера прахта ВЕДНАГА пада на повърхността. Апарата е кацал според видеото поне 10-15 сек в последна фазаОБАЧЕ ако двигателя е издухал прахта на 5-10 метра от модула Армстронг как ще направи първата си стъпка?ВЪПРОСИИИИ
143
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Shopp 206Достоверни факти от АПОЛО "Епопеята" до Луната1. Аполо модули са обикаляли и кацали на Луната(и сега може да се заснемат някои от местата)2. Аполо са излъчвали телеметрия и аудио/видео от Луната. Даже СССР учени бяха принудени да се скарат на Европейските агенции които не бяха разкодирали правилно сигнала 3. Ровери са се разхождали по луната(има снимки на пътя по луната)4. Радиационна защита на Аполо - НЕЗНАЧИТЕЛНА и НЕАДЕКВАТНА5. Материалите от Луната липсват ?!?Ходили ли са?
142
8
 
5
 
! Отговори
anti american boy преди 8 години
Imperiata na zloto e USA. Triabva 4avka da ti e izpila uma za da ne go razberesh.
141
5
 
5
 
! Отговори
до Shopp преди 8 години
До ShoppАми трябва акъл, шопе . Щом като няма какво да вдигне прахга защо именно тая прах изследваха миналата година и американците и китайците и японците и руснаците ? Спомняш ли си че специално за случая китайците разбиха едно корабче там на повърхноста ? А ако двигателите се изключат на няколко метра от повърхноста кое според теб ще задържи модула да не се изтресе най неуправляемо. Що пишеш нелепици, шопе? На прахта и трябвало атмосфера да се издигне? Ти на *** ли се правиш?
140
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До доказателствоТази прах още трябваше да си стои в окололунното пространство !!! И аз ги питам същото вече не знам за кой път тези "оптимисти" !? 100 пъти ги питам къде е прахта от кацането ? Кой, или какво я отвя ??? Къде е кратера от соплото на двигателя ??? Да питам ли що за чудо е бил този филм дето не се е осветил от радиацията ??? Ами кадрите от Луната ? Като че ли там ги е чакало ТВ студио ??? Просто не ми се говори !!! Да не говорим за самата навигация при кацане и излитане .....