Стенли Кубрик: Янки на Луната? Аз снимах измамата!

Режисьорът не искал, но склонил и получил купища пари за измамата
14 дек 2015 07:08,
312
Стенли Кубрик: Янки на Луната? Аз снимах измамата!
Снимка: NASA

Таен филм с известния американски режисьор Стенли Кубрик твърди, че американците никога не са стъпвали на Луната, а кадрите са заснети на Земята.

Това признава самият Кубрик в лентата, заснета 4 дни преди смъртта му през март 1999 г. от журналиста Патрик Мюри, твърди в. "Експрес".

Сензационното 2-часово интервю, направено с режисьора, твърди, че астронавтът Нийл Армстронг не е първият човек, стъпил на Луната на 20 юли 1969 г. в мисията "Аполо 11".

Според записа знаменитата първа стъпка не е заснета в открития Космос, а в студио на Земята.

"Всичко това е тотална измислица. Безпрецедентна измама, която бе наложена на американските граждани. Те трябва да знаят", казва Кубрик на записа и признава, че не искал да участва в тази измама, но в края на краищата го направил.

Режисьорът отбелязва, че полетът до Луната бил фикс идея на президента Ричард Никсън. Затова правителството на САЩ и НАСА предложили на Кубрик огромна сума пари, за да заснеме "правдоподобен" видеодокумент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
6
 
12
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
А най-фрапиращия гаф е - СЯНКАТА на Армстронг върху пясъка уж мрак, уж пълна тъмнина на тая ти Луна, пък чичкото фърля сянка на пясъка
118
4
 
5
 
! Отговори
доказателство преди 8 години
Как така космонавтите имат "лунна походка" ,оставяща ги за момент над повърхноста, при всичките им килограми. Пясъкът ,обаче, който роувърите изхвърлят назад , директно пада обратно на повърхностт?. Ако на лекия ленен прах действаха същите сили каквито и на космонавтите, той трябваше задължително да се стели продължително време без да пада. Вижте кое да е видео с рувърите на луната. Преценете сами.
117
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
индийските и китайски автоматични космически апарати направиха доста хубави снимки на местата на кацане на някои от мисиите АПОЛО
116
5
 
20
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
М да, трябва да си ГОЛЕМА ОВЦА за да не забележиш три очебийни гафа от прословутото видео с кацането на луната. 1 ) Следи от сухопътна машина с много големи гуми и дълбок грайфер на метри зад "Съоражението". 2) чичко Армстронг върви доста уверено на планета с пъти по-малка гравитация от земната и оставя видими следи след себе си. US флага се вее ведро от "лунния" вятър !!! Честито на американските ОВце, аз тоя филм съм го гледал вече
115
12
 
6
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
А не дали руснаците вярват или ме , няма значение. Важното е че цивилизованият свят вярва.Няма как да направиш постановка на шест мисии. И да е имало нещо снимано в студио то е било за да се покаже нагледно на зрителите как е било, тъй като естествено не е имало никой на Луната който да снима първата стъпка на Армстронг.
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само абсолютно невежи хора могат да вярват,че американците не са били на Луната. Алексей Леонов"Всерьез верить в то, что американцы не были на Луне, могут только абсолютно невежественные люди. И, к сожалению, вся эта нелепая эпопея о якобы сфабрикованных в Голливуде кадрах, началась именно с самих американцев. Кстати, первый человек, который начал распространять эти слухи, был посажен в тюрьму за клевету", - отметил в этой связи Алексей Леонов
113
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости ! Дори и руснаците признават факта. Прославленный космонавт Алексей Леонов, лично готовившийся к участию в советской программе освоения Луны, опроверг многолетние слухи, что американские астронавты не были на Луне, а кадры, транслировавшиеся по телевидению во всем мире, якобы смонтированы в Голливуде.
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Stanley Kubrik ( съв. Сергей Кубриков ) е в главната роля на филма: Имало ли е кацане на Луната ?
111
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да сте чували някога съветски или руски учени някога да са оспорвали стъпването на американец на луната,ами не? ! Някой американец някога да оспорвал първия полет на Гагарин ,ами не?! Такаче всички останали интерпретации са пълни простотии и жълти драсканици! Това беше една надпревара за имидж на всяка цена и тя завърши 89-та . Защо не ходели на луната ами много просто ,няма смисъл, на кой да се доказват на господ ли ,руснаците защо не направих нов МИР просто е не им е нужен!
110
7
 
13
 
! Отговори
от ЮАР преди 8 години
Глупости на търкалета. Хората донесоха над половин тон камънак от Луната. Всички големи университети имат от тях. Това е информация за ***, почитатели на конспиративни идиотщини.
109
9
 
10
 
! Отговори
Demokrat преди 8 години
Добър ден! Полета на Американците до Луната е като американската Демокрация - една тотална измислица (ИЛЮЗИЯ) - изфабрикувана в киностудията на Холивуд и умело поддържана до ден днешен от "независимите" медии.
108
6
 
7
 
! Отговори
ТЕОЛОГ преди 8 години
ООО, това нищо не е !Очаквайте съвсем скоро грандиозната им измама-ИДВАНЕТО НА ИСУС ХРИСТОС /ВСЪЩНОСТ ТОВА ЩЕ БЪДЕ САМИЯТ ЛУЦИФЕР, КОЙТО ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВИ ЗА НЕГО И ЩЕ ИСКА ПОКЛОНЕНИЕ В НЕДЕЛЯ-ДЕНЯТ НА НА СЛЪНЦЕТО/SUNDAY/.ИСТИНСКИЯТ БОЖИЙ ДЕН Е СЪБОТАТА-НАПИСАНО Е В ЧЕТВЪРТАТА ЗАПОВЕД ОТ ДЕСЕТТЕ!АМЕРИКАНЦИТЕ СА ЦАРЕ НА ФАЛШИФИКАТИТЕ, ТАКА ЧЕ БДЕТЕ И НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА МАСОВИЯ КОЛОСАЛЕН ЕФЕКТ! ЩЕ ИМА "ИЗВЪНЗЕМНИ" В ПРЕДСТОЯЩИЯ СПЕКТАКЪЛ, ЩЕ ИМА ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ И ОЩЕ КУП ЗВУКОВИ И СВЕТЛИННИ ЕФЕКТИ.
107
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес. бг, вие, че сте гъзо.лици- на всекиму е ясно!Но да пишете тези глупости , ще ви се смеят и децата.
106
7
 
12
 
! Отговори
Смешни сте !!! преди 8 години
Да, през 1999 почива Кубрик, сега излиза информацията.Очевидно, че тази информация е снета от някои сайт завършващ на RU
105
12
 
11
 
! Отговори
питанка преди 8 години
Ако бяха кацали и ако имаше такава техника, то от 1972 година до днес щеше да има поне още няколко полета. И днес има космонавти на орбита около Земята, а на Луната така и не се отива, въпреки страхотния напредък на технологиите през последните 40 години. Защо никой не лети натама????
104
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАСА е приключила с Космоса. Аз не знам да са изстреляли нещо свое през последните 10 години. САЩ нямат построена ядрена централа през последните 30 години, нямат нито един боен ядрен заряд добавен към арсенала през последните 20 години. Изнасят бизнеса и капиталите си навън, практически нямат собствено производство.. явно се очаква нещо голямо.. Голямата гъба ;))
103
5
 
13
 
! Отговори
wer преди 8 години
Тъй като се споменава Русия, трябва да отбележим, че никой от Роскосмос и РАН не поставя под съмнение, че американците са кацали на Луната.
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До САЩ са жалки...и не само към тази, Широко затворени очи)))
101
8
 
8
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Жалко, че филмът е таен и не можем да го видим! Но щом от ТАСС и РИА Новости са потвърдили информацията, аз съм склонен да се доверя напълно... хахаха. :)))
100
3
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Имаше филм точно с такъв сценарии " Каприкорн" - представяне уж кацане на Луната ама в студио