Стенли Кубрик: Янки на Луната? Аз снимах измамата!

Режисьорът не искал, но склонил и получил купища пари за измамата
14 дек 2015 07:08,
312
Стенли Кубрик: Янки на Луната? Аз снимах измамата!
Снимка: NASA

Таен филм с известния американски режисьор Стенли Кубрик твърди, че американците никога не са стъпвали на Луната, а кадрите са заснети на Земята.

Това признава самият Кубрик в лентата, заснета 4 дни преди смъртта му през март 1999 г. от журналиста Патрик Мюри, твърди в. "Експрес".

Сензационното 2-часово интервю, направено с режисьора, твърди, че астронавтът Нийл Армстронг не е първият човек, стъпил на Луната на 20 юли 1969 г. в мисията "Аполо 11".

Според записа знаменитата първа стъпка не е заснета в открития Космос, а в студио на Земята.

"Всичко това е тотална измислица. Безпрецедентна измама, която бе наложена на американските граждани. Те трябва да знаят", казва Кубрик на записа и признава, че не искал да участва в тази измама, но в края на краищата го направил.

Режисьорът отбелязва, че полетът до Луната бил фикс идея на президента Ричард Никсън. Затова правителството на САЩ и НАСА предложили на Кубрик огромна сума пари, за да заснеме "правдоподобен" видеодокумент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
4
 
5
 
! Отговори
До 144 преди 8 години
Масата хора знаят само за аполо 11. Защото за следващите до аполо 17 изобщо не се вдигаше толкова шум. Не е интересно вече когато нещо се повтаря.
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самите американци одобряват разпространението на теорията, че не са кацали никога. Така много удобно отпада неудобния въпрос КАКВО СА ВИДЕЛИ ТАМ, когато са кацнали.
97
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то всеки нормален човек, винаги е знаел, че това е било инсценировка.Както и доста други неща.
96
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това отдавна не е новина.
95
7
 
24
 
! Отговори
САЩ са жалки преди 8 години
Добро утро на събудилите се. В се знае от десетилетия. Този който търси ще намери. Във всички последващи филми на Кубрик има завоалирани послания към тази измама.
94
2
 
8
 
! Отговори
мхм преди 8 години
До Студ.бриг.УсаСъгласен!
93
8
 
35
 
! Отговори
Студ.бриг.Уса преди 8 години
Цялата Америка всъщност е един фентъзи филм на Холивуд! Отвън се представя добре, но Ако повдигнеш завесата виждаш че всичко е фалш и измама.
92
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците никога не стъпвали на Луната, а пък Руснаците са стъпили тайно, но нещат да си го признаят.
91
11
 
37
 
! Отговори
оранжев механизъм преди 8 години
Хитлер е жив и живее в Аржентина. Заедно с Елвис, Мерилин и с Джими Хендрикс! Лично аз ги видях на улицата.
90
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова са *** съветските *** че някои от тях вярват че американците не са кацали на луната, други знаят че са кацали обаче изпадат в екстаз от такива новини. Хубаво е да се информирате и да четете повече. Още на времето самите руснаци го приеха и отчетоха като факт. И още нещо за незнаещите и мразещите, мисиите до луната са седем със шест кацания (12 астронавти) и една неуспешна която се завръща все пак успешно на Земята.
89
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предимно из'трещели пенсионери са американофили и продължават с младежки плам да защитават античовешката политиката на тази полицейска империя, като си въобразяват, че са от нейния "отбор".
88
2
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
А аз пък съветвам копелдаците да се насочат към тази статия.
87
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много коментари за Русия под тази новина бе, жалка работа.
86
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСъветвам руските *** да се насочат към другата статия: В Русия се задават трудни времена. Не изпускайте нещата от контрол ребята !...Как е ситуацията в еврогейското ЕС, как е, каке е там - цъфнало и вързало :)
85
15
 
13
 
! Отговори
M преди 8 години
Има ясни доказателства, че това не е Кубрик, а актьор. Например в "интервюто" споменава събития случили се през 2002, а уж било заснето 1999. Има много обяснителни видеа в YouTube. Не знам как от редакцията са се вързали и са публикували такова нещо, но това "интервю" е тотален фалшификат.
84
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до Анонимен"Тук 90% се изказват, без да са наясно чули-недочули. Точно по този въпрос съм се интересувал и съм слушал различния мнения от специалисти, както и съм гледал документални филми. Истината е, че е малко вероятно да не са кацали, но колкото до филма той почти сигурно е сниман в студио."****А сигурно ли е, че са кацали, след като толкова много документални филми си гледал? Или е само малко вероятно, ча не са кацали?
83
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Световните манипулатори от САЩ получават Оскар за световна измяна. Да им се чуди човек на фашистките методи , с които работят. Заплашвали са " оператора " на филма да си мълчи и като да видяли , че няма да се получи са го ликвидирали. Типично по гестаповски. Все пак , човек е споделил с жена си и не може лъжата да се покрие. СЪЩАТА СВЕТОВНА ЛЪЖА БЕ "ВЗРИВЯВАНЕТО ""ОТ ВЪТРЕ ПО ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ НА КУЛИТЕ В НЮ ЙОРК. Очевдци, показаха паспорта на един от "терористите" на земята, което го доказва
82
14
 
11
 
! Отговори
атанас преди 8 години
Много интересна история. Фалшив Стенли Кубрик говори за фалшиво кацане на Луната. Поне актьорът малко да приличаше на истинския Кубрик. Или трябва да повярваме, че на човека му е пораснала коса и му се е изменил акцента в последните дни от живота му. Конспираторите търсят да ударят ново дъно по малоумщина.
81
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук 90% се изказват, без да са наясно чули-недочули. Точно по този въпрос съм се интересувал и съм слушал различния мнения от специалисти, както и съм гледал документални филми. Истината е, че е малко вероятно да не са кацали, но колкото до филма той почти сигурно е сниман в студио.Вие мислите ли, че НАСА биха рискували да снимат на живо кацането? Може да има нещо, което не е за пред хора. Със сигурност не биха предприели такъв риск.
80
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съветвам руските *** да се насочат към другата статия: В Русия се задават трудни времена.Не изпускайте нещата от контрол ребята !