Китайски войници на учение – голи в студа

Тренировките са проведени при смразяващите минус 26°C
Обновена: 16 дек 2015 20:39 | 16 дек 2015 18:00, Елка Василева
48

Снимка: Reuters

Китайските войници провеждат учения на силен студ. На минусови температури войниците тренират по границата с Русия голи до кръста, пътьом обтирайки се със сняг. Учения в сурови условия бяха проведени и в Синцзян-Уйгурския автономен район на Китай, където войниците поне не са се събличали.

Войниците от граничните войски са провели учение на 15 декември в провинция Хъйлунцзян в североизточната част на Китай, в окръг Хейхе, съобщи Chinanews.com. Учението е било проведено на температура от -26 градуса.

На снимките, направени по време на тренировките, голи до кръста войници скачат в преспите по лице и яростно се обтриват със сняг на студа.

Температурата в района на град Хейхе може да достигне през зимата до -50 градуса, пише Newsru.com.

В края на ноември се появиха снимки от предишни учения в окръг Хейхе. Тогава журналистите сравниха военните в заскрежени дрехи със знаменитата теракотена армия, открита при разкопки през миналия век.

Учения на Народно-освободителната армия на Китай са се провели и в Синцзян-Уйгурския автономен район в северозападната част на Китай, съобщи „Женмин жибао“. Войниците също са усъвършенствали бойните си умения при неблагоприятни  времеви условия, но те все пак са били облечени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Китайвоенни учения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
21
 
! Отговори
Мечо Прах преди 8 години
Това не е сняг. ;)По темата - тия китайчуги с пръчки и камъни ще ни превземат...
4
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
китай се подготвя да си върне сибир. кнр никога не е признала айгунския и пекинския договори за руската окупация на източен сибир
3
1
 
29
 
! Отговори
Lan преди 8 години
1Защо сравняваш несравними неща? Тренират, както е нормално да правят всички войници, защото освен техника, във войната участват живи хора. Нивото на техниката е определящо, но само донякъде. И може да си сигурен че кейфорците дето се напишкват след 2 км. бягане им е "безобразно трудно това", също толкова качествено стрелят с карабината. (щото и това е доста изморително)
2
1
 
32
 
! Отговори
мда преди 8 години
Егати негативните коментари :) интересно ми е колко хора са подготвени за това на което ги подлагат тези войничета...
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Досущ като 68-*** бригада "СПЕЦИАЛНИ СИЛИ" от т.нар. българска армия, които се изморяват след 2 км бяг.