Един е загинал при газовата експлозия във Волгоград

Ранени са 11 души, четирима се издирват
21 дек 2015 11:30, Елка Василева
5
Един е загинал при газовата експлозия във Волгоград
Снимка: Reuters

Един човек е загинал и 11 са пострадали при вчерашната газова експлозия и последвалия пожар в жилищен блок в руския град Волгоград. Спасителите издирват четирима изчезнали, а пострадалите са откарани в болница. Това заяви днес на заседание на работна група началникът на Националния център за управление на кризисните ситуации към министерството на извънредните ситуации на Русия (МИС) Виктор Яцуценко, предаде ТАСС.

Още по темата

По-рано местните власти съобщиха за повече жертви - най-малко пет. Около пет души може да има под развалините, които се разчистват, съобщи от местопроизшествието заместник-министърът на извънредните ситуации Леонид Беляев.

Сериозни щети са нанесени на 30 апартамента; от девететажната сграда са евакуирани близо 140 души, но може да рухне още част от нея, предупреди той.

На мястото работят над 1000 души със 156 единици техника и шестима водачи с кучета. След експлозията губернаторът на Волгоградска област въведе извънредно положение в региона.

Спасителите започват да демонтират плочите, висящи от горните етажи на сградата. Очаква се МИС да приключи работата на местопроизшествието до 18.00 ч. местно време.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Подробности преди 8 години
В конкретният случай не е виновна газификацията. Газовите инсталации в подобни многоквартирни сгради са изпълнени с тръбна разводка (аналогична с водопроводната). Обслужват се и се контролират от служба "04", която е много строга и са сравнително безопасни.В даденият случай, в апартамент на 7-я етаж е живеел психически неуравновесен собственик, който в нарушение на правилата е съхранявал в апартамента си газови бутилки и туби с бензин. Имало е два взрива-първо слаб (хората са напуснали) и силен
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руска работа, нищо ново.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Световна сензационна новина!
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си играйте с газа, щото става играчка плачка!