Жените във Великобритания ще се бият на първа линия

На Острова жените са 10% от състава на въоръжените сили
21 дек 2015 08:35, Петя Славова
32
Жените във Великобритания ще се бият на първа линия
Снимка: БТА
Британския премиер Дейвид Камерън обяви, че иска да разреши на жените военнослужещи да се бият на първа линия идната година, предадоха световните агенции.
 
Министърът на отбраната Майкъл Фалън и аз лично сме съгласни, че всички постове и позиции в нашите въоръжени сили трябва да бъдат отворени и за жените през 2016 г., каза Камерън, цитиран от БТА.
 
Ние вече премахнахме известен брой препятствия пред нашите въоръжени сили. Имаме жени военнослужещи в подводниците си, жени заемат и най-висши постове във всички части на армията. Но трябва да приключим с тази работа и идната година да отворим сухопътните бойни позиции за жените, каза Камерън.
 
В началото на месеца британската армия реши да приема жени на позиции в бойните части, в това число пехотата и специалните сили.
 
Във Великобритания жените са 10 процента от състава на въоръжените сили. Досега те имаха разрешение да действат на фронта, но не и да участват в мисии, които ги поставят в пряк контакт с врага, което ги изключваше де факто от пехотата и от всички части, които можеха да ги поставят в ситуации на близко съприкосновение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Е, поставете ги в ситуации на близко съприкосновение с врага, та да го победят с фатален сифилис.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами нормално е и жени да са в армията, в Израел отдавна е така.Пък и като видите какви мъжлета са Станишков и *** ... по-добре жени, отколкото тия кончити вурстаци :)))
16
2
 
1
 
! Отговори
Ян преди 8 години
До Райна КнягиняПо-добре е да има мир а не междуособици. Търпение също е нужно а ако хората не харесват сегашното статукво да гласуват за радикални националистически партии които коренно да променят посоката в която България се движи.
15
1
 
3
 
! Отговори
Ян преди 8 години
До Райна КнягиняКакво значи в България нямало мъже защото иначе нямало да търпят геноцида? Ти да не мислиш, че средностатистическия човек е всесилен? И щом му свърши търпението и променя всичко? Какво предлагаш ти или само можеш да недоволстваш и да искаш другите да свършат нещо? Гражданска война? Да умират хора на барикадите с оръжие в ръка? Кръвта на служби за сигурност и революционери да се лее? Това ли предлагаш? Кажи го ясно!
14
2
 
2
 
! Отговори
Ян преди 8 години
Жените не са за армията, там трябват мъже! Заради тая толерастия1, феминизъм и неолиберализъм всичко се изражда. Жените трябвало да бъдат в армията войнички1 за да бъдели равноправни?! Когато врага ги залови знаете ли какво ще прави с тях? Можете да се досетите, може и да пусне клип на стоновете и хлипанията им. Тогава много ли равноправни ще се чустват1?
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бейбиййй , Му цииии, виж *** кака съм са токнала ! Хувава ли съм така, а ?Хубава си ! Хубава си !Е, значи съм готова за фронта !!!
12
2
 
6
 
! Отговори
ГРОЗНЮ преди 8 години
ИНТЕРЕСНО КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА КОНЧИТА ВУРСТ ВЪВ ВОСННА УНИФОРМА.....ТОВА Е АНГЛИЙСКАТА АРМИЯ
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе добре са го замислили англичаните ! При тях вече прекалено много станаха разноцветните, а нови Австралии и Америки вече няма !? Няма къде да ги разселват ? А щом няма ... на фронта !
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Камерън, ако ще изпращате жени на фронта, то гледайте те да са незадоволени !!! Чудеса от храброст вършат такива жени ! Ще жънете само победи ! Гаранция !!! Джихадист с три колана бомби ще разкъсат !!! И окото няма да им мигне !
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки че вече съм стар, т.е. помъдрял, така и не разбрах от коя планета Господ ни довлече жените ??? Това изкопаемо освен за разплод не знам за друго да става !?
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така - имигрантките от Индия и Пакистан ще бъдат на първа линия.
7
2
 
10
 
! Отговори
факт преди 8 години
За съжаление това е световна тенденция.Жените наистина незнаят какво искат.Ако си мъж си лощ и войнствен ,ако пък не си войнствен си *** ....Ако не им признаеш шефството си сексист,ако им служиш си мишок . Това е не само тук ,а в САЩ,Англия,ЕС.....Русия .Лека полека ставаме матриархат ,а ислямистите просто изчакват .Те умеят да чакат ,както се вижда от историята.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Райна КнягиняВ България отдавна няма мъже, иначе нямаше да търпят геноциида над страната ни, извършван над 70 години.- - - -Ами така ги е възпитала майка им !? Нали точно вие вече над 70г. искате да сте като мъжете ? Да работите, да сте шефа, вие да казвате какво да се случва и т.н. ?
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Камерън ще си стои на топло на някое кресло...
4
5
 
13
 
! Отговори
до Райна преди 8 години
Права си ,драга,но сега обясни защо след 1944 постепенно българския мъж беше унищожен и се появиха типажи като Близнашки .Плевнелиев .Кой и защо замени мъжа с такива мекотели . Не е ли крайната цел на геноцида именно такъв.Кой натика истинските християни ,съпрузи ,учители ,свещеници ,лекари, в лагери .И ги замени с това дето му викате днес ГЕРБ,БПЦ ,БФС и изобщо българска държава.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Войната е била мъжка работа когато са се млатили с мечове Днес да натискаш спусака не е нужна сила .
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...Явно е че мъжете там са на свършване....
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да пускат първо жените. Мъжете ще се крият в окопите.