Върховната рада даде път за санкции срещу Русия

Киев е готов за ответни мерки, заяви Яценюк
24 дек 2015 16:26, Александър Попов
68
Върховната рада даде път за санкции срещу Русия
Снимка: Reuters

Парламентът на Украйна разреши днес на правителството да наложи търговско ембарго на Русия, предадоха ТАСС и Ройтерс. Москва заяви миналата седмица, че ще премахне зоната за свободна търговия с Украйна от 1 януари.

За потенциалното налагане на търговско ембарго гласуваха 291 от 421 депутати.

Законопроектът за внасяне на изменения в закона за външноикономическата дейност ще влезе в сила, след като бъде подписан от президента Петро Порошенко.

Той разрешава на правителството да предприеме допълнителни мерки в случай на "дискриминационни или враждебни мерки от страна на държава, призната за агресор от Върховната рада". Правителството ще може да забранява или ограничава външноикономически операции и да отменя облекчения на тарифите.

По-рано украинският премиер Арсений Яценюк подчерта, че Киев е готов за ответни мерки.

Депутатите от Върховната рада взеха решение и за удължаване на есенната сесия на парламента до 1 февруари, вместо да завърши на 15 януари 2016 година. Решението беше подкрепено от 232 депутати.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейската централна банка ще помогне на новите си приятели така както помага на нас та и на гърците. Меркел ви опъна един голям товар на гърба, а братя украинци ? А Путин като ви тури едно ембарго и ви врътне кранчето съвсем ще цъфнете.
12
2
 
19
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Това ми напомня на една история на времето в МЕИ. Виетнамска студентка прекарала нощта с български студент и се оплакала че имал "много месо". След това група виетнамски студенти издебнали пича на входа в първи копус и го порицали публично като викали: "Ти си льош, ти си много, мноого льош". Та и Украйна така.
11
3
 
20
 
! Отговори
смешници преди 8 години
Има една приказка на гол гъ$ чифте пищови и сега като гледам руснаците като се притеснят та ще си го преместят в другия крачол.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще спрат да изнасят бомбоните на Порошенко за Русия.
9
4
 
20
 
! Отговори
ха преди 8 години
Голем майтап са тия. До ушите затънали в...., ама плашат
8
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украинците виждат че Русия е все по-бедна и я удрят още.Руснаците сами се скараха с най-близките си - това е синдром на махмурлията.
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаааааа-ха-ха-хаааааааааах! И като капак на цирковото представление удължили есенната сесия до февруари. Що така скромно, бе укри? Що не до април? Все едно от 21.12.2015 сте дефолтери.
6
4
 
30
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
След като фалираха Украйна , а това беше и целта на кървавия преврат , който спретнаха с евроатлантическа помощ, сега са тръгнали с рогата напред , да търсят оправдание за тоталния хаос който създадоха в "агресора Русия"!Много прилича на приказките на Бойко ,с които ни проглуши че за всичко му е виновен Станишев!Интересно , кой ли ще е виновен сега на Бойко , след поредната катастрофа , която сътвори за .....българския народ!НАРОДЕЕЕ , готов ли си да си сърбаш попарата?
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С гол *** искат таралеж да убият!
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия пък са направо смешни един път заявават че нямат пари да си върнат дълга към Русия сега им налагат санкции скоро ще ядат камъни ми се струва.
3
2
 
25
 
! Отговори
hehe преди 8 години
комиците.uk :DDD
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тези укри по-големи смешници сме ние българите! Тръгнали с гол *** да плашат руският ...***!
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаахххххаааааааххаахааааааахха...............