Повдигнаха обвинения на петима за убийството на Борис Немцов

Поръчителят на убийството е обявен за международно издирване
29 дек 2015 16:14, Елка Василева
12
Повдигнаха обвинения на петима за убийството на Борис Немцов
Заур Дадаев. Снимка: архив, Reuters

Руският Следствен комитет съобщи, че повдига обвинения на пет лица за убийството на опозиционния лидер Борис Немцов, застрелян пред Кремъл на 27 февруари, предаде ДПА.

Немцов бе убит няколко дни, преди да оглави опозиционно шествие и да оповести доклад с твърдения за руско военно участие в конфликта в Украйна.

Още по темата

Заподозрените Заур Дадаев, Анзор и Шахид Губашеви, Темирлан Ескерханов и Хамзат Бахаев са обвинени в извършване на поръчково убийство и незаконно получаване, притежание и пренасяне на огнестрелно оръжие, се казва в изявление на Следствения комитет.

Смята се, че друг заподозрян, Руслан Мухудинов, е поръчал убийството. Той е обявен за международно издирване.

Мухудинов е заподозрян, че е използвал фалшив паспорт, за да пътува до Обединените арабски емирства, където се смята, че пребивава понастоящем, отбелязва агенция РИА Новости.

Дадаев, който е служил във военните части на чеченското вътрешно министерство, е главният заподозрян. Той се призна за виновен в началния етап на разследването, а впоследствие се опита да оттегли показанията си.

В самопризнанията си Дадаев заяви, че убил Немцов, защото той оскърбил исляма и лидера на населената предимно с мюсюлмани руска република Чечения Рамзан Кадиров, съобщиха тогава руски медии, цитирайки разследващите органи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: РусияБорис Немцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А главатаря им в Кремъл кога ще го бесят?
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой друг, само руските хора могат да поддержат войните в Украйна и Сирия, глобална блокадата от ЕС и САЩ, предателството на всички държави- "приятели", и нНикой друг, само руските хора могат да поддержат себе си в глобалната блокада от ЕС и САЩ; освен това-глобалното предателство от всички "приятели", които вече е закупени от САЩ... И Русия не се предаде на врага! Руският народ не може да бъде победен от никого, факт! И
6
5
 
7
 
! Отговори
аналов преди 8 години
*** сте всички вие......убиха го за да могат да предизвикат сътресения и да свалят Путин. Убиха го не защото беше някаква важна политическа фигура. А зашото беше най-популярната личност. Тоест хората го познаваха като известен човек. Иначе в политиката беше кръгла нула , без никакво влияние. Целеше се вдигане на народното недоволство. един от опитите да се свали Путин. Обаче краварската тактика не успява с Путин. Нишо не успява и краварите си гризат седлата от яд. Да го облизват лигав.....
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно е толкова глупав мужика. Пет човека замесени в убийство щото казал нещо срещу Кадиров , хахаха
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немцов беше убит пред самата врата на Кремъл, а тук подхвърлят такава наивна версия, че човек веднага познава почерка на КГБ ! Толкова ли за глупав смятат руският мужик ?
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така, ще им дадат по пет години условно след което Питин ще им връчи медал за изпълнение на служебните задължения.
2
12
 
10
 
! Отговори
сериозно преди 8 години
Путин е обявен за международно издирване???
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dulgata ruka na KGB