Путин с новогодишни послания до западните лидери

Приветствията са до Обама, Оланд, Меркел, Елизабет ІІ, Камерън
30 дек 2015 19:19, Елка Василева
87
Путин с новогодишни послания до западните лидери
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин изпрати коледни и новогодишни поздравления до световни лидери, сред които президентите на САЩ Барак Обама, на Франция - Франсоа Оланд, германския канцлер Ангела Меркел, британската кралица Елизабет Втора и премиера Дейвид Камерън, предаде ТАСС.

В приветствието си до Обама руският лидер отбелязва, че "изминалата година потвърди, че отношенията между Русия и САЩ са един от ключовите фактори за гарантирането на международната сигурност". Той изразява увереността си, че "развивайки конструктивен диалог и сътрудничество с отчитане на взаимните интереси, Русия и САЩ биха могли ефективно да отблъскват новите предизвикателства и заплахи, да способстват за уреждането на кризите в различни региони".

В посланието до Меркел Путин "изразява надежда за продължаване на съвместната работа по укрепване на руско-германските партньорски връзки в интерес на народите на двете страни и на целия континент".

В поздравлението си до Оланд руският президент отбелязва, че "трагедиите, които преживяха нашите народи, не оставят съмнение в необходимостта от наистина тясно сътрудничество в борбата с тероризма, в противодействието на другите предизвикателства и заплахи за глобалната сигурност".

Поздравявайки британския премиер и кралица Елизабет Втора, Путин подчертава, че "разчита на плодотворно сътрудничество между Русия и Великобритания през настъпващата година и на ефективно взаимодействие на двете страни в решаването на актуалните въпроси от европейския и международния дневен ред, в противодействието на заплахите и предизвикателствата към международната сигурност".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имало горски...има ама вече не припарва до граница.Опарил се е вече и си е научил урока.Иначе еФовете си патрулират редовно.Ако горският згази лука ще чуеш пак за тях.
41
0
 
2
 
! Отговори
тати преди 8 години
До анонимен Пиич Ти някога ходил ли си във Крим? когато отидеш ще разбереш и даже ще го проумееш, че Крим винаги си е бил Руски !Защото там живеят Руснаци и сторията на Крим е свързана със Русия! Там за други държави не са чували във средновековието, а и по рано !
40
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, горкия, колко му се иска да го обичат и ихтибар да му правят, пък все не му се получава.
39
3
 
12
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
а на Боку му е писал - пожелавам ти фурболни успехи защото за другото не ставаш
38
2
 
17
 
! Отговори
матросчето преди 8 години
Не ревете и не се присмивайте, а проверете колко струва тока, парното, газта, бензина, нафтата, рибата хайвера, месото, лебеца, картофа И ЩЕ СЕ ШАШНЕТЕ, веднага ще спрете да се присмивате - ЗАБРАВИХ - НАЕМИТЕ,ИПОТЕКИТЕ - че има и огромни семейни добавки за семействата с деца - т.н. матерински капитал. Посетете, Москва....Перм и т.н. - ще наведете глави нищожни душици - ГОСПОДИН ПРЕМИЕР, накарайте посланика да ви информира по честно и приложете тези мерки за да не обеднява нароДЕЦА.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DO 60/ F - 16 VECHE NE LETYAT ZA RAZLIKA OT RUSNACITE KOITO NE SA SPIRALI.
36
18
 
4
 
! Отговори
В.И.Ленин преди 8 години
Вижте снимката.Вече прилича на мумия.Айде в мазата,тоест в мавзолея при мен!
35
1
 
1
 
! Отговори
анонимник преди 8 години
Стига сте трили! Ако искате да сте точни и имате по малко комплекси - не трийте.До анонимен 54Това е селски бек. Присмивай се на по силните хора от теб.
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До присмехулникA zashto ot mesec nqma narusheniya na ruski samoleti a F16 chakat na zasada ama yok
33
2
 
9
 
! Отговори
гост преди 8 години
И до България има послание - спира газта!
32
8
 
8
 
! Отговори
До обективен №53 преди 8 години
Изобщо не си обективен, а русофобска марионетка. Руснаците обичат страната и президента си. Такива като теб, обаче не разбират този факт.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължаваме напред.....
30
4
 
11
 
! Отговори
присмехулник преди 8 години
странно сред поздравените нее реджеп смърдоган вероятно ще го поздрави с някоя тежка ракета в сараите
29
2
 
7
 
! Отговори
Пиночет преди 8 години
Да поздрави и Сирия с 300 бойни полета или повече..........
28
1
 
5
 
! Отговори
Canto della terra преди 8 години
do vsi4ki rusofoby i rusofily da 4uem edna tolkoz fantis4na italianska pesen "Canto della terra"https://youtube/watch?v=sIe8mQl5upAda ste 4uem ruski akcent v italianskia, ste 4uem miniaturni dishamonii i leko falsimento, no emociata e tolkoz istinska kolko 4e vseka godina ima krai i Novata Godina zapo4va ot 4islo 01.01....emociata, predannostta kam horata tova me kara da obi4am ruskata kultura...
27
23
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
За какво му беше да загробва Крим, сега никой не може да помогне на Путин !!! Русия вече е едно към едно със Северна Корея и разрухата може да се смекчи само с ново нормално ръководство !
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като пръцка Путин ще има ли новина? Да могат форумните мyрзилажи да отворят широко ноздри и да вдишат благовонната благородна свети путинова фъсня...
25
1
 
31
 
! Отговори
Тошето преди 8 години
Що се занимавате с путин и русия. Докато се кефите колко зле са руснаците не виждате как българите потъваме, дългът за две години нарасна три пътиЩом вчера и дянков каза по тв, че влизаме в спиралата на дълга, ясно ще ставаме по-бедни и гладниХа сега радвайте се колко зле са в русия, но те си имат газ и суровини, а ние си имаме политици крадци
24
10
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
...некой от споменатите президенти и държавни глави ...ДА Е ОТГОВОРИЛ на Джуджи...ха,ха,хаааааааааааа....!...Още много има да се фърляш по... Европейските килими ....драги ми Джуджи...!ТВОИТЕ НОМЕРЦА ...ГИ ЗНАЕМ!)!!НИКОЙ НЕ ВЕРВА ВЕЧЕ НА КОМУНИСТИ И КГБ-ейци...!!!!!!!!!!!!!!
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много финно ги еб.ава. Газ п.икаят завалиите....