Северна Англия преля, а "шефът" на водите трупа тен

Директорът на Агенция по околната среда отнесе доста критики
7
Северна Англия преля, а "шефът" на водите трупа тен
Снимка: Reuters, архив

Докато в Северна Англия днес се готвеха за нови наводнения, директорът на британската Агенция по околната среда беше подложен на дъжд от критики, че е прекарал последните две седмици на плаж в Барбадос, предаде Франс прес.

Още по темата
Днес, веднага след връщането му, на 60-годишният Филип Дили му предстоеше среща с пострадалите от наводненията.

Според самия него почивката била "в подходящия момент", но според в. "Дейли мейл" той е събирал тен на Карибите, "докато Великобритания преживява най-тежките си наводнения от десетилетия".

При наводненията в последните дни пострадаха над 6700 сгради, евакуирани бяха хиляди хора, а правителството беше принудено да повика на помощ армията, разчитайки на 500 войници и 1000 резервисти.

На прибиране в лондонския си апартамент Дили, с видим бронзов загар, увери журналистите, че Агенцията за околната среда е действала "много ефикасно", след като в последните дни службата беше остро критикувана за очевидния провал на мерките за защита на населените места от наводнения.

"Човек не може да бъде на няколко места едновременно", каза бившият инженер, оправдавайки почивката си за Коледа на Барбадос.

"Имам късмета да имам две жилища, така че пътувам между двете", добави той.

Британските вестници публикуваха днес снимки на просторна вила с басейн, обградена от палми, собственост на Дили в бившата британска колония.

Според печата като шеф на Агенцията за околната среда Дили печели по 100 000 лири (135 000 евро) годишно. Работният ден на този пост е непълен, така че той на практика работи два-три дни седмично./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мъка, бюрократите по целия свят ги тресе комунизма!
2
0
 
14
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Че то и у нас е така за едни сватба за други брадва явно евроценностите вървят навсякъде.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте ругали човека, бил е на "обмяна на опит". Отишъл е да види как успяват хората в други страни да стоят на слънце и да не ги вали.