Пожар избухна в хотел в Дубай близо до Бурдж Халифа

Огънят е обхванал най-малко 20 етажа от сградата
Обновена: 31 дек 2015 21:46 | 31 дек 2015 21:42, Елка Василева
32
Пожар избухна в хотел в Дубай близо до Бурдж Халифа
Снимка: Reuters

Огромен пожар избухна в луксозен хотел в Дубай близо до мястото, на което трябва да има пищно шоу с фойерверки по повод Нова година, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на властите на Дубай, качено в акаунта им в Тwitter.

Засега причините за огнената стихия не са ясни. Пожарът обхванал най-малко 20 етажа от сградата на хотел "Адрес Даунтаун", намираща се близо до небостъргача Бурдж Халифа, който е най-високият в света (828 метра), посочва Асошиейтед прес.

Отломки от горящата сграда започнаха да падат на улицата, от височина от 300 метра. На мястото има много пожарникарски екипи и линейки. Засега не е ясно дали има ранени, допълва АП.

Кадри по Би Би Си показват, че пламъците са на горните етажи на сградата, която има над 60 етажа.

Дубай планираше в новогодишната нощ да смае хората с три отделни спектакъла с фойерверки. За шоуто в Бурдж Халифа трябваше да бъдат използвани 1,6 тона пиротехнически средства, припомня АП.

Шоу с фойерверки бе планирано и в луксозния хотел Бурдж ал Араб - небостъргач с формата на корабно платно, а после и в квартала Дубай Марина.

Пищно шоу с фойерверки беше планирано и в Абу Дами, столицата на Обединените арабски емирства.
 

 /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Дубайпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Ева преди 8 години
Ааа, миналата нова година пак там горя друг хотел - казваше се Факлата .... и се запали като факла. Това да не е някаква нова новогодишна традиция вече?! Иначе в Дубай правят най-бляскавото и продължително шоу с фойерверки. Даже си мислех да заведа сина ми да го гледа на живо.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
изглежда техническа грешка. Сградата е част от зарята; сбъркали са нещо с пиротехниката; горя външно.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DANO IZGORYAT TAKA VSICKI ARAPI,ZA DA IMA MIR NA ZEMYTA.
14
0
 
8
 
! Отговори
Хотела преди 8 години
Не е издържал на "чара" на Николетчето и е предпочел ритуално самоубийство.
13
2
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Естествено че няма да се срути сградата,това е само пожар,а не мероприятие на ЦРУ!Ще поизгори,после ще си я оправят.Виж ако Н.Лозанова се беше завъртяла там(както казва N6),трябваше да събарят-тотал щета!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не само гори добре но отделя и доста токсични вещества. тука като се запали мола на стамболийски се видя как добре гори обшивката и се стопи всичко за минути.
11
1
 
7
 
! Отговори
Деби преди 8 години
Сградите не се строят от горими материали.По снимката личи, че гори фасадата, това е конструктивна грешка, някой е икономисвал пари за качествени материали. Като санирането в България. Стиропора гори добре .
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
часове горя, едва ли само с стопени стъкла ще минат. странно че не изключиха тока в сградата, явно за да гори по добре. араби
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Не знаем какво искаш да кажеш. Поясни ако обичаш!За самолет самолет с керосин който се е забил в сградата ли намекваш?
8
0
 
4
 
! Отговори
Fire expert преди 8 години
Ако действително се е задействала пожарогасителната система, пораженията ще са минимални, основно по фасадата някои стопени стъкла, нищо повече. Абсурд да падне сградата
7
0
 
14
 
! Отговори
Dp преди 8 години
Абу Дами? Столица на ОАЕ?
6
1
 
24
 
! Отговори
пак от Дубай преди 8 години
В хотела е имало автоматична система за гасене на пожар, която е задействана, въпреки това дим и миризма има до 10 км. наоколо. За сега са пострадали 15 човека, един е с тежки изгаряния и още един е получил сърдечен удар на място.Много хора са в паника. Спасителни екипи търсят още пострадали.
5
1
 
48
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
тези са предпочели да си запалят хотела , но да не допуснат Николета да нощува там --- защото от пожара ще се въстановят ,но с реномето което ще им остави бг-простакесата ще са обречени
4
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То целата сграда гори, аре на бас че сградата няма да се срути, ако знаете какво искам да кажа.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Николета е там...Ужас!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас....
1
1
 
20
 
! Отговори
от Дубай преди 8 години
до авторката на статиятаПиши, че луксозния хотел е на 64 етажа. Франс прес е пропуснал да ти каже, а ти откъде да знаеш?!