Германските пилоти – на проверки за наркотици

Тестовете ще са на произволен принцип
1 яну 2016 07:16,
5
Германските пилоти – на проверки за наркотици
Снимка: Архив Reuters

Пилотите в германските авиокомпании ще минават от тази година през проверки за наркотици и алкохол, като те ще се извършват на произволен принцип. Това съобщи германският министър на транспорта Александър Добринт, цитиран от ДПА.

Експертите по целия свят виждат положителен ефект от тези проверки за безопасността във въздухоплавателната индустрия, каза Добринт пред вестник "Билд".

Той обяви, че в началото на 2016 г. ще представи на германското правителство законопроект с мерките в тази посока.

Планът на Добринт предвижда на работодателите да се вмени задължение да извършват внимателни проверки за наркотици и алкохол, каквато е практиката в САЩ и Австралия. Германският транспортен министър е препоръчал тези мерки да бъдат възприети в цяла Европа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Не само при пилотите, но и при всяка професия от която зависят здравето и животът на хората (лекари,полицаи, съдии, адвокати,шофьоти и т.н. Политиците не правят изключение също.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички политици в парламентите на страните от ЕС и от Европарламента да се назначат за пилоти от германските авиолинии!А Плевнелиев,ББ,Ра/***/дан,Доктороскописта,Телеполитика,Кривогледка Мунева и Сарай-бей- главни пилоти- всеки ден да минават на преглед за употреба на наркотици!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо Шмъркел ханъм!