"Моята борба" на книжния пазар в Германия

В нея Хитлер разкрива своите расистки и антисемитски възгледи
1 яну 2016 18:15,
38
"Моята борба" на книжния пазар в Германия
Снимка: flickr

Книгата на Адолф Хитлер "Моята борба", излязла през 1925 година, от днес може да се купи в Германия. Книгата се преиздава за пръв път от края на Втората световна война, съобщи Би Би Си. Тиражът е 4000 екземпляра.

Книгата е издадена от Института за съвременна история в Мюнхен. В двутомното издание са включени около 3700 коментара и бележки, подготвени от различни експерти.

Би би Си отбелязва още, че достъпът до текста е ограничен, за да се избегне засилване на неонацистките настроения в обществото. В книгата Хитлер изказва своите расистки и антисемитски възгледи.

Преиздаването на "Моята борба" на Хитлер стана възможно, след като срокът на действие на авторските права изтече на 31 декември 2015 година. Досега те принадлежаха на правителството на Бавария.

Пускането в продажба на "Моята борба" с коментарите към нея бе посрещнато с одобрение от представители на еврейската общност, които заявиха, че изданието в този си вид ще помогне да бъде обяснена същността на Холокоста

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
27
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Адолф Джуниър. Скоро, предвид последните събития, вероятно няма да закъснее и това. Само че първо трябва да се намери някой да отстрани предателката Меркел и да въдвори ред в Германия и Европа.
3
3
 
43
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
С 4000 екземпляра направо са се понапънали . Пак грешни трактовки на еврейската мафия относно възгледите в книгата . Досега никой освен Хитлер не е дал на България даром НИЩО ! Хитлер е единствения политик постигнал националното обединение на българите !
2
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A KOGA SHTE BADAT IZDADENI TRUDOVETE NA DR.TODOR GIVKOV-GENERALEN SEKRETAR NA BALGARSKATA KOMUNISTICESKA PARTIA.
1
2
 
36
 
! Отговори
Адолф Джуниър преди 8 години
А кога ще отварят пак детската градина в Бухенвалд?