"Моята борба" на книжния пазар в Германия

В нея Хитлер разкрива своите расистки и антисемитски възгледи
1 яну 2016 18:15,
38
"Моята борба" на книжния пазар в Германия
Снимка: flickr

Книгата на Адолф Хитлер "Моята борба", излязла през 1925 година, от днес може да се купи в Германия. Книгата се преиздава за пръв път от края на Втората световна война, съобщи Би Би Си. Тиражът е 4000 екземпляра.

Книгата е издадена от Института за съвременна история в Мюнхен. В двутомното издание са включени около 3700 коментара и бележки, подготвени от различни експерти.

Би би Си отбелязва още, че достъпът до текста е ограничен, за да се избегне засилване на неонацистките настроения в обществото. В книгата Хитлер изказва своите расистки и антисемитски възгледи.

Преиздаването на "Моята борба" на Хитлер стана възможно, след като срокът на действие на авторските права изтече на 31 декември 2015 година. Досега те принадлежаха на правителството на Бавария.

Пускането в продажба на "Моята борба" с коментарите към нея бе посрещнато с одобрение от представители на еврейската общност, които заявиха, че изданието в този си вид ще помогне да бъде обяснена същността на Холокоста

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Гьобелс преди 8 години
Голямата работа! Произведенията на не по-малките *** Маркс, Ленин, Троцки и Сталин също се продават свободно! Който е заинтересуван да ги чете.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя на снимката защо толкова прилича на Меркел? Да не и е незаконен дядо?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Би би Си отбелязва още, че достъпът до текста е ограничен, за да се избегне засилване на неонацистките настроения в обществото."***Тези в кой век живеят? В интернет може да се намери книгата, в превод на над 20 езика. Били ограничили текста... блажени са вярващите.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Моята борба" - библията на всеки съвременен диктатор !
20
1
 
10
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
Книгата в България се продава свободно, ако се погледне като историческо четиво и не се набляга само на зараждащата се идеология на национал-социализма, Хитлер разкрива много за многонационалнта Австрийска Империя и проблемите на Дуалистичната Монархия. Аз лично мога да приема някои от вижданията му, на фона на настроенията през 1910-1924 в Европа/
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
edno dobro nachalo
18
1
 
12
 
! Отговори
Суека преди 8 години
100 процента е преправяна книгата и не е това което е била в самото начало ... "победителите" променят историята както винаги им е угодно :( ! #359
17
1
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Спокойно- това неграмотните не ги засяга!
16
3
 
20
 
! Отговори
Samo minavam преди 8 години
Само оскотял от малоумие комунист,може да формулира такова заглавие и да извади такъв извод.Там адолф,много задълбочено казва и се аргументира защо мрази евреите,казва как трябва да бъде изградена една държава,как да се грижи за сексуалното възпитание на младежите и как да мотивира хората.Нашите Тикви,може да прочетат.Е,естествено,не се харесва,на всеки.
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия няма да има голям интерес, но в Путинова Русия ще го включат в задължителната учебна програма.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за съжаление книгата автоматично се превръща в рядък екземпляр с тези 4000бр
13
11
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 8 години
Путин също е евреин. Няма лошо.
12
0
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Всички Евро политици задължително да си купят книгата и да я прочетат внимателно защото Европа има искряща нужда от малко Нацизъм и Национализъм !!!!!
11
1
 
13
 
! Отговори
Гинка Хепито Брюксел преди 8 години
До Адолф ДжуниърА кога ще отварят пак детската градина в Бухенвалд?....................................След около година, сега събират мат'рЯл:)
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - за издаване трудовете на др Тато.ми те са издадени в пълния си обем, защо не си ги издирил и прочел досега?
9
0
 
26
 
! Отговори
Хитлер преди 8 години
Липсвам ли ви?
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В книгата има подсказки, чрез които може да стигнете до извода защо Хитлер е решил, че Румъния трябва да върне обратно на България Южна Добруджа, макар, че е писана по-рано от това събитие. Трябва да отбележа и брилянтния ход на българската дипломация по онова време, която се задейства в перфектния момент за да се случи това. Ходът е уникален, тъй като и Германия и СССР застават на наша страна по добруджанския въпрос.
7
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В нея Хитлер разкрива своите расистки и антисемитски възгледи"В нея Хитлер разкрива основната си движеща сила и моментите в живота си, които са го оформили като личност и са му дали необходимите тласък и мотивация да се издигне и да действа. Няма нищо общо с расизъм и антисемитизъм, казвам го като човек, който е чел книгата.
6
8
 
18
 
! Отговори
ДЕЛИОРМАНА преди 8 години
Ае на бас че след 100 години в Германия ще се чете и рицитира само Корана. Този велик научен труд от Близкия Изток. Всичко дължим на него от барута, електричеството, че до ядреното оръжие. Хахаха.
5
0
 
19
 
! Отговори
toi преди 8 години
ОРЯЗАНА Е ЦЯЛАТА ИДЕОЛОГИЯ НА ФЮРЕРА ОСТАВИЛИ СА САМО НЯКАКВИ САНТИМЕНТАЛНИ СТРОФИ КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЪБУДЯТ ЗАСПАЛИЯ ШВЕЙК.НАДЕЖДАТА Е В ПРУСАЦИТЕ И DDR.