Армията в Германия без ангажименти към бежанците

Близо 7000 войници участват сега в грижите за мигрантите
15
Армията в Германия без ангажименти към бежанците
Снимка: Reuters, архив

Използването на германски войски за подпомагане на бежанците, пристигнали в страната, ще приключи към средата на 2016 г., заяви германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен, цитирана от ДПА, в януарското издание на списанието на Съюза на военнослужещите в Бундесвера, пише БТА.

Още по темата

Фон дер Лайен посочва, че изтеглянето на армейските части ще стане в определен момент между януари и август, "ако ситуацията се е подобрила благодарение на взетите мерки".

Дотогава германската армия ще продължи чрез административната си помощ да създава поле за действие на местните и провинциалните власти, за да могат те бавно и без стрес да попълнят съществуващите празнини и да развият собствените си структури, отбелязва министърът.

В момента близо 7000 войници участват в осигуряването на грижи, подпомагането и регистрацията на новопристигналите кандидати за убежище, много от които са избягали от войната в Сирия и други страни, разкъсвани от конфликти.

Броят на използваните за тези цели военни е намален, като по-рано бе 9000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
20
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Мисля, че балканските тъмни субекти завиждат на бежанците! Това е водещето в омразата им! Германия няма да допусне да се наруши спокойствието и реда им, всички които не се впишат в картината ще бъдат върнати! А вие тук продължавайте да се мразите ...
3
17
 
21
 
! Отговори
ч преди 8 години
браво на Германия эа укаэаната помощ на мигрантите от Сирия и други страни
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати комедията
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жена с име Урсула (мечка) па и военен министър..... Боже боже, Хитлер стана на вентилатор в гроба.