Крим не иска ток от Украйна, ако трябва да се върне там

94% от хората са готови да стоят на студено и тъмно
Обновена: 2 яну 2016 16:33 | 2 яну 2016 14:34, Камелия Цветанова
235
Крим не иска ток от Украйна, ако трябва да се върне там
Снимка: Reuters, архив

Проучаването в Крим и Севастопол бе възложено от министъра на енергетиката на Русия Александър Новак на 31 декември м.г по предложение на президента Владимир Путин.

Според резултатите от него 93.1 % от жителите на Крим, не са съгласни да бъде подписан подобен договор, само 6.2 % биха се съгласили показа експресно проучване проведено от Всеруския център за изследване на общественото мнение /ВЦИОМ/, предаде БНР.

В изследването са взели участие 3000 жители на Крим, обяви ръководителя на ВЦИОМ Валерий Фьодоров.

Според изследването става ясно, че 94% от жителите на района са готови да изтърпят няколко месеца на режим на тока, отколкото да признаят, че са част от Украйна.

Коментарите на хора от Крим и анализатори в Москва показват, че в сравнение с преди близо две години днес се е увеличил броят на жителите на полуострова, които иската да бъдат част от Русия. Известният руски опозиционен политолог  Глеб Павловски, заяви пред радио "Ехото на Москва“, че това „проучване представлява крачка към демонтирането на политическата система, и че то е било извършено под дулото на пистолета“.

На 22 ноември м.г бе прекратена доставката на електричество за полуострова, което доведе до сериозни рестрикции и въвеждането на режим на тока.

Но спирането на подаването на ток от Украйна към Крим, вследствие на действията на група украински националисти, се оказа проблем и за самата Украйна, защото загубата на такъв огромен потребител какъвто е Крим за Украйна доведе до аварийно претоварване на две атомни централи в тази част на страната. 

Русия вече пусна в действие два електропровода за Крим, с което полуостровът премина в енергийната система на Москва, но за пълната независимост от Украйна ще бъдат необходими поне още 500 МВт, за да може района да се върне към нормалното си функциониране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: УкрайнатокКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
7
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До АнонименЯвно не си в час. В цяла Русия има два пръстена от електрически мрежи в който са включени всички централи, така че те могат да подадат ток в която и да е точка на страната си. Трябва обаче в крайните далечни точки да има опорна централа и това в Крим ще бъде довършено през тази година 400 мвт. и през следващата още толкова. Тогаво Крим ще има запас от почти 60%.
112
0
 
1
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До АнонименТогава защо се топим като пролетен сняг.
111
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Веселякаруско *** на тия от крим бьлгария им се вижда като швейцария
110
17
 
10
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
"Велика"руссия за година и половина не можа 8 километра кабел да опъне до Крим-егати некадърниците нещастни..А иначе мнооого велики-имперски го раздават-смешници...
109
11
 
16
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Крим още до средата на тази година ще стабилизира енергийната си система, а през следващата ще има 60% запас. Така че не плачете предварително. Щом има хора милеещи за рода си, те ще продължават да съществуват, за разлика от нас където 80% гладуват, а останалите са крадци и продажници.
108
12
 
15
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 8 години
Бил съм в рассия в най силните години на съветския съюз ! Вън от градовете мизерията е средновековна!
107
5
 
12
 
! Отговори
Затворко преди 8 години
До АнонименТам са останали достойни хора, а не продажници като теб.
106
2
 
2
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До АнонименА ти какво си правил там?
105
3
 
2
 
! Отговори
До 172 преди 8 години
И кой е виновен за това? Отново ЕС ли?Или крадливата посткомунистичческа върхушка, начело с бившите ченгета и агент Сава, в Бояна.Не бъркал лай***та, които сами сме си забъркали, благодарение на руските агенти, с Европа.
104
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Кримчани са храбри и достойни хора - не се продават за парче хляб. Готови са да си платят цената за да останат руснаци каквито са. Не са като някои украинци - изпаднали в лудост хора забравили какви са - руснаци. Като македонците за нас - поддали се на бесовска пропаганда българи. А тези които хулят Русия на форума са едни платени писачи и чиста проба национал предатели, за пари се продават като ***.
103
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не знам за какдви "бели араби поради естествето на бензиновата им икономика говори господина под мен - може би за норвежците, чиято икономика се формира изцяло от петрол. Колкото до Сибир- топлолюбивите китайци ще асимилират тази територия, когато цъфнат налъмите. Сибир е на практика неусвояема територия за сегашното технологично ниво на цивилизацията и на този етап единствено може да бъде разработван за полезни изкопаеми.Другото са блянове на несбъднали се сор.осоиди
102
11
 
11
 
! Отговори
Империя на зло преди 8 години
Където стъпи руски ботуш, трева не никне.
101
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че Украйна се присъедини към ЕС та да не сме ние най-бедната държава в Европа. И ние така се надявахме че ще забогатеем ВСИЧКИ като влезем в ЕС ама забогатяха само НЕКОЛЦИНА.
100
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИванДефинирай "просперитет".Ако просперитет означава, картофи, разбити пътища и селяния до шия...о, да...Крим го очаква точно това.Много обичам някой, който никога не е стъпвал в Русия да ми обяснява колко са били велики и как там хората живеели като в рая.
99
4
 
6
 
! Отговори
До 167 преди 8 години
А сегашен Манхатън и центъра на Ню Йорк, Сентръл Парк и 5-то Авеню са на териториите на българските апахи (хан Апах е братовчед на Аспарух, който с племето си преплувал океана и се заселил на мястото на днешен Ню Йорк), които са били насилствено ограбени от американците.
98
3
 
8
 
! Отговори
фф преди 8 години
има ток но стоим на студено колк о плащаме с пенсия 200лв крим ще се оправи не мислете за тях тук какво става мизерия
97
1
 
1
 
! Отговори
тцтцтцттцтц преди 8 години
До veskatodorova5руски - да бе сменяйте дилъра
96
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз и на Украйна симпатизирам, но кравата *** там една кравешка баница и стана една....
95
3
 
13
 
! Отговори
кем преди 8 години
Руснаците имат гордост и ще преживеят и това, само че ние няма да се оправим, щото сме такива гъзоблиз.ци, други като нас няма, то личи и по класациите, а сега се радвайте на американските централи или на скъпите фотоволтаици, бах ти и безродното племе, предаваме де що можем.
94
1
 
1
 
! Отговори
veskatodorova52 преди 8 години
До абеСАМО,ЧЕ ТОВА Е НА РУСКИ!