Крим не иска ток от Украйна, ако трябва да се върне там

94% от хората са готови да стоят на студено и тъмно
Обновена: 2 яну 2016 16:33 | 2 яну 2016 14:34, Камелия Цветанова
235
Крим не иска ток от Украйна, ако трябва да се върне там
Снимка: Reuters, архив

Проучаването в Крим и Севастопол бе възложено от министъра на енергетиката на Русия Александър Новак на 31 декември м.г по предложение на президента Владимир Путин.

Според резултатите от него 93.1 % от жителите на Крим, не са съгласни да бъде подписан подобен договор, само 6.2 % биха се съгласили показа експресно проучване проведено от Всеруския център за изследване на общественото мнение /ВЦИОМ/, предаде БНР.

В изследването са взели участие 3000 жители на Крим, обяви ръководителя на ВЦИОМ Валерий Фьодоров.

Според изследването става ясно, че 94% от жителите на района са готови да изтърпят няколко месеца на режим на тока, отколкото да признаят, че са част от Украйна.

Коментарите на хора от Крим и анализатори в Москва показват, че в сравнение с преди близо две години днес се е увеличил броят на жителите на полуострова, които иската да бъдат част от Русия. Известният руски опозиционен политолог  Глеб Павловски, заяви пред радио "Ехото на Москва“, че това „проучване представлява крачка към демонтирането на политическата система, и че то е било извършено под дулото на пистолета“.

На 22 ноември м.г бе прекратена доставката на електричество за полуострова, което доведе до сериозни рестрикции и въвеждането на режим на тока.

Но спирането на подаването на ток от Украйна към Крим, вследствие на действията на група украински националисти, се оказа проблем и за самата Украйна, защото загубата на такъв огромен потребител какъвто е Крим за Украйна доведе до аварийно претоварване на две атомни централи в тази част на страната. 

Русия вече пусна в действие два електропровода за Крим, с което полуостровът премина в енергийната система на Москва, но за пълната независимост от Украйна ще бъдат необходими поне още 500 МВт, за да може района да се върне към нормалното си функциониране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Украйнатоккрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
4
 
! Отговори
обективен преди 8 години
ЛЪЖЕШ!!! като стар.....руснак. До Славянск има огромно находище на шистов газ и в това видя Москва конкуренция.. И тъй като Москва нищо не произвежда а разчита на газ и петрол видя гооляма заплаха от конкурент на газовия пазар. Това е !
52
15
 
7
 
! Отговори
97 преди 8 години
КРИМ НИКОГА НЕ Е БИЛ РУСКИ.А НА КРИМСКИТЕ ТАТАРИ ПОДЛОЖЕНИ НА ГЕНОЦИД.
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 87Болят ги руснаците връхчетата на косата! Пък те не си взеха Крим обратно, за да признават разни двулични гeйтaци!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До обективенTi za razdelqne na darjavite po etnicheski princip li si?,kvo te gree teb che se vazhashtavash ot agresiyata na PUTIN nad edna svobodna i nezavisima darjava
49
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Газификация +советска власт =Путлерофашизъм.
48
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки че резултатите от тази псевдо анкета са достоверни горе-долу колкото и референдумът, който беше проведен там под дулата на автоматите, няма как да не се отбележи, че бедният е беден най-вече защото е ***. Както е казал Путин IX - Като няма хляб, яжте Крим...
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kak taka ot 2 miliona jiteli na KRIM 3 000 shte opredelqt kade iskat ha ha prosta putinska agitacia,razbira se ot tiya 3 ooo dushi 2900 ako sa ru8snaci taka shte iskat inache KGB shte pochuka na vratata i v SIBIR ili GULAG znaem kak beshe i pri nas v komunizma ha si kazal neshto protiv tqh ha si otishul v hotel BELENE ili lagera v SKRAVENA
46
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека седят тогава... като им огледнеят и измръзнат (седалищните мускули), ще си спомнят колко хубаво беше докато бяха част от Украйна.
45
10
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
СПОКО ,БЕ....В КРИМ СА ВЕЧЕ О"КЕЙ.....ХА,ХА,ХААААА....КАТО НА СНИМКАТА:/....В "РАЯ "---------АМА , НА ПАЛАТКА С ГАЗОВ ФЕНЕР , ПРЕЗ ЗИМАТА.../Супеееееееееер.....
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАЖНОТО Е ЧЕ И 400 000 УКРАИНЦИ ЩЕ ОСТАНАТ В РУСИЯ ЗАВИНАГИ,ДАЖЕ НЕ МИСЛЯТ И ДА ПОГЛЕЖДАТ НАЗАД.
43
7
 
6
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Крим е анексиран!
42
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 76Като пишеш Демократични избори слагай кавички за да ни е ясно за какво говориш ! Защото Демокрация и Съветска власт са две несъвместими понятия ! Друг е въпроса че в Русия думата ДЕМОКРАЦИЯ е непонятна като дума !
41
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако Крим беше Анексиран Щеше да има Протести И Бунтове по целият Полуостров АНЕКСИРАН ЗА УКРАЙНА И САЩ но не и за Живущите ТамТака че Споко с Крим е всичко Окей
40
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На въпроса - искате ли Украински ток, зелените човечета "освободили" Крим, отговориха - НЕ ?Естествено !!!
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е вярно Василев в Крим се проведоха Демократични Избори и хората казаха Да на Русияи избраха по Доброто за Семействата си
38
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..... 94% от жителите на района са готови да изтърпят няколко месеца на режим на тока ......Малейййиииии, какво нещо прави "Калашника" ????? А и онези 93.1 % ми изглеждат като по Тошово време изборите !
37
5
 
4
 
! Отговори
АМИ ,ТА СИ Е .. преди 8 години
"СЪВЕТСКАТА ВЛАСТ"----НЕ СТАВА С "УКРАИНСКА ЕЛИКТРИФИКАЦИЯ" ,БЕ.....ХА,ХА,ХААААААА....ТРЕБВА СИ "съвецка "...ЕЕЕЕЙ....!!КОЕ СИ ТРЕБВА ...ОНО СИ САКА , бе.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
2
 
1
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Кви са тез Котенца бе Шарохахааааааа
35
11
 
2
 
! Отговори
АМА , КАК ,БЕ...ХА,Х преди 8 години
....ТА, ЗА ПУТИН ---СА ГОТОВИ И ДА НЕ ЯДАТ ,БЕ.....АМА ИЗОБЩОООООООО......!!!ТАМ У РУСИЯТА И КРИМ...са като магарето на НАСТРАДИН ХОДЖА:.....ГДЕТО , ТЪКМО ГО ОТУЧИЛ ДА ЯДЕ И ...ТО ВЗЕЛО , ЧЕ УМРЕЛО....!!????ТАКА ШЕ БЪДЕ И С РУСНАЦИТЕ !!!
34
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо Анонимен 66Я дай линк.- - - - Ако знаех че ще е толкова важно .... щях да го направя ! Както и факта че Кримските граждани категорично отказваха руските храни които им изпрати Путин след окупацията ! Това също съм го гледал по руската телевизия !