Крим не иска ток от Украйна, ако трябва да се върне там

94% от хората са готови да стоят на студено и тъмно
Обновена: 2 яну 2016 16:33 | 2 яну 2016 14:34, Камелия Цветанова
235
Крим не иска ток от Украйна, ако трябва да се върне там
Снимка: Reuters, архив

Проучаването в Крим и Севастопол бе възложено от министъра на енергетиката на Русия Александър Новак на 31 декември м.г по предложение на президента Владимир Путин.

Според резултатите от него 93.1 % от жителите на Крим, не са съгласни да бъде подписан подобен договор, само 6.2 % биха се съгласили показа експресно проучване проведено от Всеруския център за изследване на общественото мнение /ВЦИОМ/, предаде БНР.

В изследването са взели участие 3000 жители на Крим, обяви ръководителя на ВЦИОМ Валерий Фьодоров.

Според изследването става ясно, че 94% от жителите на района са готови да изтърпят няколко месеца на режим на тока, отколкото да признаят, че са част от Украйна.

Коментарите на хора от Крим и анализатори в Москва показват, че в сравнение с преди близо две години днес се е увеличил броят на жителите на полуострова, които иската да бъдат част от Русия. Известният руски опозиционен политолог  Глеб Павловски, заяви пред радио "Ехото на Москва“, че това „проучване представлява крачка към демонтирането на политическата система, и че то е било извършено под дулото на пистолета“.

На 22 ноември м.г бе прекратена доставката на електричество за полуострова, което доведе до сериозни рестрикции и въвеждането на режим на тока.

Но спирането на подаването на ток от Украйна към Крим, вследствие на действията на група украински националисти, се оказа проблем и за самата Украйна, защото загубата на такъв огромен потребител какъвто е Крим за Украйна доведе до аварийно претоварване на две атомни централи в тази част на страната. 

Русия вече пусна в действие два електропровода за Крим, с което полуостровът премина в енергийната система на Москва, но за пълната независимост от Украйна ще бъдат необходими поне още 500 МВт, за да може района да се върне към нормалното си функциониране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Украйнатоккрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
естествено преди 8 години
хората от крим да гласуват така . все едно когато имахме режим на тока България да беше подписала някакъв присъединителен договор било то например с турция . не смятам , че задоволеността с ток,вода или храна определя принадлежността на хората към народ или държава
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ НИКОГА В УКРАЙНА пускам линк на видео тук отдолу;)
11
0
 
10
 
! Отговори
cc преди 8 години
То там останали украинци няма. Те се изнесоха.
10
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да направят едно проучване и в прибалтийските републики С камъни ще ги изгонят
9
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кримчани знаят ,че в границите на Русия ,тя ще им помага и те ще се оправят икономически , макар и с трудности в началото, докато се отделят напълно от Украйна и станат напълно независими от нея! В Крим така се и предотвартиха метежи и убийства от развилнялата се фашистко-украинска банда убийци!
8
4
 
1
 
! Отговори
до 10 и 12 преди 8 години
Няма как една вековна империя да е това което се опитвате да кажете.
7
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Овчици, и гладни и боси и на тъмно ще стоят ако трябва в името на своят вожд Путин. Това не е никакъв национализъм а тотален ***. Какво да очакваш от хора, които не са мръднали в развитието си от 18 век...
6
3
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
Пропусна да - Русия.
5
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България даже и да не искаш скъп ток от ВЕИ и американските марици, ГЕРБ ти го натрисат заради комисионната. ГЕРБ спряха и евтиния ток от АЕЦ Белене и сега ще събират такса рекет и за новите брокери на ток след 1 януари. 200 хиляди души не могат да плащат скъпия ток, а още 1 милион са на ръба но не получават помощи.
4
6
 
27
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Сещам се за три измислени държави Украйна ,Македония и Косово моля се за извинение ако съм пропуснал някоя друга.
3
9
 
18
 
! Отговори
Проучване преди 8 години
И аз направих едно проучване в София преди изборите. Анкетирах близо 5000 човека и 96% от анкетираните са на мнение, че Азис трябва да е кмет на София. Не казвам къде точно в София съм направил проучването. Важното, е че проучването е направено в София измежду гражданите на столицата :).
2
15
 
47
 
! Отговори
сигурно преди 8 години
до-1 ТАМ 80 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е РУСКО , И ЗЕМЯТА Е РУСКА , А ТАКАВА ДЪРЖАВА УКРАЙНА Е НЯМАЛО НИКОГА !!
1
48
 
12
 
! Отговори
Тинтири преди 8 години
Минтири , Украйна е 40 000 000 човека , на Руснаците им бъркат в гз и те и Румънците с Молдова и Приднестровието , което живее още в 80те .... където е стъпил руският ботуш освен робство друго нема , както е казал лидерът Белата златка