Визите спряха бежанците за Финландия

32 500 бежанци, предимно иракчани, са влезли в страната за година
10
Визите спряха бежанците за Финландия
Снимка: Reuters, архив

Преминаването на кандидати за бежански статут от Германия във Финландия чрез фериботи е спряло заради въведените неотдавна визови изисквания на финландските власти, предадоха ДПА и ТАСС, цитирайки финландски вестник.

По-рано всеки ден във Финландия пристигаха няколко десетки мигранти с фериботите на компания Финлайнс (Finnlines), движещи се между германското пристанище Травемюнде и финландското Вуосаари, което е част от столицата Хелзинки.

Кандидатите за убежище избраха този начин на придвижване, след като Швеция въведе временен граничен контрол по шенгенските си граници през ноември миналата година.

Сега обаче финландските власти са поискали от компанията преди отпътуването за Финландия да проверява дали пътниците имат необходимите документи - освен паспорт или лична карта със снимка се изискват също виза, разрешение за пребиваване или друг аналогичен документ. Това изискване на практика е довело до спиране на движението на бежанци по този маршрут.

Според данни на службата по миграцията във Финландия през изминалата година са пристигнали около 32 500 бежанци, повечето от които иракчани, спрямо едва 4000 през 2014 година. Повечето са пристигнали през шведско-финландската граница, но мнозина са предпочели други маршрути - с фериботи от Германия или през руско-финландската граница в Лапландия. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: бежанциФинландиявизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TREBE DA IMA VIZI I ZA BUGARI I RUMUNI--NEMA KOI DA RABOTE U TENITE SELA BE.
4
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая на снимката с розовия телефон от щастливите ли е или от нещастните?
3
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОФ,ТЪКМО СЕ БЯХ ПРИТЕСНИЛ ЗА ВИКИНГИТЕ,И ТЕ ВЪВЕЛИ ВИЗИ ЗА МАВРИТЕ.ВРЕМЕ БЕШЕ НЯКОЙ ДА ПОЧНЕ ДА ИМ ВГОРЧАВА ЕКСКУРЗИАНТСТВАНЕТО И БЕЗОЧИЕТО.
2
3
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците направиха грешка, която ще я пишат в историята. По улиците вървят на тумби по 5/10 човека, разкарвайки се безцелно. В магазините се купуват само цигари и сим карти, щото всичко друго им е осигурено. Немците ще работят за тея калайджи до като са живи...
1
4
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия са като отвързано стадо овце лутат се по улиците и магазините и не знаят дори името си да напишат камо ли да имат елементарни познания за култура хвърлят всичко крещят на камиларски а искат всички да им съчувстват и обгрижват наготово без дори да си дават зор поне език да научат.