Запалиха 800 коли във Франция в новогодишната нощ

Задържани са 622 човека - двойно повече, отколкото преди година
Обновена: 2 яну 2016 08:30 | 2 яну 2016 07:58, Камелия Цветанова
32
Запалиха 800 коли във Франция в новогодишната нощ
Снимка: Reuters, архив

Общо 804 автомобила бяха подпалени във Франция в новогодишната нощ, заяви вътрешният министър Бернар Казньов, цитиран от ТАСС и ДПА, предаде БТА.

Според Казньов това е с 14,5 процента по-малко в сравнение с предишната Нова година, когато са били подпалени 940 коли.

По думите му френските власти са задържали 622 човека - двойно повече, отколкото преди година.

Подпалването на автомобили по време на новогодишните празненства се превръща в тенденция през последните години. То се извършва предимно от млади мъже, които го използват като форма на протест.

Нова година във Франция беше посрещната при засилени мерки за сигурност в условията на извънредно положение, обявено след атентатите в Париж през ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZAPADNA DEMOKRAZIA.
25
2
 
3
 
! Отговори
Hukg преди 8 години
..Bednite francuzi palyat kolite na bogatite svine...taka im se pada! Arabite ne sa v tozi bransh..te sa v otdel terorizam
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То е много лесно да се поканят на милионите мусулмани в Европа. Но това е много трудно (ако и не и невъзможно) за да ги изгони от Европа.
23
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Да ги депортират незабавно! Независимо, че са родени във Франция! Франсетата прекаляват с толерантността си!
22
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Защо не пишете, че са араби! Те могат само това!
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога надрусаните и пияни *** протестират.
20
3
 
33
 
! Отговори
:) преди 8 години
Мюслитата ще ... мамата на Западнала Европа. Ако се откачим от тях преди това, ще е добре.
19
8
 
7
 
! Отговори
До Оня с бъчвата преди 8 години
От много години живея в северна държава и няма изнасилвания в знак на протест. Пък и не знам кое му е странното на сексуалното обучение - ако не познаваш себе си и собственото си тяло, какво точно познаваш? Този тип обучение е съобразен с възрастта и отначало не се споменава нищо за секс, а за общите разлики между половете. В по-горните класове се говори за превенция от полово предавани болести и забременяване. Съвсем нормални теми.
18
0
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Мислех да си купя нова (стара) кола, но след тези палежи ще изчакам, знам, че е станало във Франция, но "заразата" се разпространява много бързо, а нашите "фармацевтични" компании не са в състояние да се справят още с нея, заради разни не правителствени формации.
17
5
 
20
 
! Отговори
Оня с бъчвата преди 8 години
Демосрация!В северните страни пък изнасилват в знак на протест. В учебните материали на ЕС за малчуганите е предвидено сексуално обучение за опознанане на собственото тяло.
16
0
 
45
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Запада ще плати висока цена за толерантността си към мюсулманите, която в повечето случаи си е откровенна глупост. Демокрацията е за демократите и трябва да се защитава постоянно! Което в Швейцария много добре го знаят и за това си спят с пушките!
15
1
 
37
 
! Отговори
Рачо преди 8 години
Хе хе хе ! Младите мъже,които подпалили толкова много коли били с подчертано тъмен цвят на кожата. Жабарите още не са разбрали,че едва сега ще почнат да сърбат попарата на тези пришълци!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега на Веркел увеличават премиитеDoppel agentin
13
7
 
9
 
! Отговори
овеч преди 8 години
Само толерантноста ще ни спаси.
12
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичксите подпалвачи, заедно с ислямските си семейства - обратно в Алжир!!!Та нали по този закон гонят цитган-ите обратно в България?
11
1
 
21
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
във Франчутия ако не посрешнеш Новата година с развалено сирене и кисело вино носи лош късмет , и единствения начин да се неутрализира е като запалиш колата на комшията
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тепърва ще се влошава в Европа. Едно момиче описваше , каквото е станало в Ливан . В момента в който мюсолманите стават на брой , колкото християните в Ливан започват терористични нападеня игражданската война продължава 15 години ! Европейските лидери не знаят ли какво чака Европа ? И в Корана им пише : Правите се на добри ( може да ги мразите ) докато не станете много и тогава ги избивате !бежанците на гръцки остров са направ.от спасителните си жилетки - знака на мира и е сниман от въртолет .
9
0
 
17
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Миналата година 940,тази 804,догодина 680 и така докато започнат да си палят къщите.И проблема ще се реши от самосебе си.
8
23
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
И начело на света да застане любимеца ти ***, нали? Това ви е мечтата на всички некадърни комунисти. Да заграбите постифнатото от кадърните нации. А, като не ти харесва Европа, бегом към Красноярск.
7
1
 
31
 
! Отговори
Нетолерантен преди 8 години
Ами тук има само едно нещо, което не е ясно бе хора- коя е най-простата нация в Европа. Дали са французите, дали англичаните или немците? Или пък дали не са решили да видят теорията на Дарвин за еволюцията на живо?