Германия с лимит: Най-много още 200 хил. бежанци

През 2015-а в страната са дошли около 1.1 млн.
Обновена: 3 яну 2016 12:36 | 3 яну 2016 12:36, Веселина Йорданова
112
Германия с лимит: Най-много още 200 хил. бежанци
Снимка: архив, Ройтерс

Остане ли бежанският приток в Германия на нивото от 2015 г., в близките години страната не ще може да се справи с миграционната криза. Това заявява премиерът на федералната провинция Бавария Хорст Зеехофер в интервю, поместено днес от в. "Билд ам зонтаг", предаде ТАСС.

"Опитът от минали години показва, че Германия няма да има проблеми, ако притокът достига 100 000, максимум 200 000 бежанци и кандидати за такъв статут годишно. С това можем да се справим, в случая ще се задейства интеграционният процес, така си го представяме в Бавария", обяснява Зеехофер.

"Ако не действаме бързо, ще се наложи Германия за две години да приеме 2,5 милиона бежанци. И то без да включвам в сметката пристигането на техни роднини", добавя политикът.

Статистиката сочи, че през 2015 г. в Германия са дошли около 1,1 милиона бежанци. Все още не са публикувани официални прогнози за тази година.

Освен баварското правителство, Хорст Зеехофер оглавява партията Християнсоциален съюз, коалиционен партньор на Християндемократическия съюз, воден от канцлерката Ангела Меркел. ХСС настоява да не се допускат в Германия бежанци, неразполагащи с никакви документи. Освен това, баварската партия иска всички бежанци задължително да преминават интеграционни и езикови курсове.

Бавария е настанила досега в земите си по-голям брой пришълци от другите региони на Германия. Зеехофер неведнъж е отправял искане да бъде въведен лимит за приемане на новопристигнали и е критикувал Ангела Меркел заради миграционната криза, напомня ТАСС. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: германиябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел да пусне това съобщение в космоса заедно с " Излел е Дельо хайдутин"... Но едва и ще го чуе някой... Късно е моме за китка.... :(
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯ А кой ще спре САЩ ,ЕС включително и България да въоражават ИД. Та нали оттам идат ,,терристите ?КОООЙ?...........Живеели ,,нормално,,. В Германия ,живеят НАСИЛА с мюсулманите . НАЛОЖЕНО Е НАСИЛА СЛЕД ВОЙНАТА ОТ САЩ..И сега НАСИЛА им разиграват цирка с ,,бежанци и емигранти ,,Сам знаеш, че пишеш глупости . НАСИЛА ги пишеш ,не от убеждение.
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До а бе То пък едни терористи бяха със Шарли...то! С АК -47 от упор в главата и нито капка кръв.И главата цяла ,от упор. Какви бяха тези терористи ?Странни терористи .
60
4
 
10
 
! Отговори
Johny English преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯ - ГЕРМАНИЯЗаповядай ми на гости в Есекс , драги ГУРБЕТЧИЯ ! Ще обиколим пъбовете и ше имаш възможност да обясниш на тукашните какви са ксенофоби , расисти , нетолерантни и изостанали *** , щом не искат мулти-култи , ислям и други "ценности" досущ като българите ! Резултата : такъв бой ще ядеш , че нито аз , нито полицията ще може да те отскубне от тълпата .
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
останалите у нас ние сме ги регистрирали
58
5
 
8
 
! Отговори
а бе преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯ - ГЕРМАНИЯ 90то и сърбите живееха заедно с косоварите но вече не ! явно на л.уд се правиш като проблема не са немците и другите европейци а вие . докато сте малко си траете но после се качвате на главата-пример са терористите в париж-и с тях са живели франсетата но за благодарност -бум ! а защо си в германия а не в сауд.арабия или демократичен иран??
57
3
 
19
 
! Отговори
тя преди 8 години
Меркел , приемай си ги , нали ти ги покани в Европа!
56
3
 
5
 
! Отговори
сигурен ли преди 8 години
си гурбетчия по въпрос 3 ? те и евреите така мислиха а гледай какво стана ? и къде виждаш разликата ? а реално евреите не заплашваха немската идентичност а сега нещата са много по-сериозни ! глас народен глас божи
55
3
 
4
 
! Отговори
бе аз преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯпартия срещу мюсулнамите знам , че има в германия,австрия италия . но такива срещу източноевропейците няма а и няма протести. ние добре се интегрираме и няма проблем с нас . темата е дали да идват мюсулмани в европа а не дали ние да идваме в европа-явно не знаеш къде е България. а не немците пускат сирийците а политиците им ...но явно разлика не правиш
54
3
 
6
 
! Отговори
първо форума не е преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯтвой и мога да пиша колкото си искам. протести има в германия и то постоянни но повечето немци се страхуват открито да кажат мнението си-имат коплекс от войната а и има закони срещу дискриминацията. ти като говори с немците те знаеха ли , че си турчин и мюсулманин ? от името ти сигурно са разбрали и как би очаквал да ти заявят , че не си добре дошъл и е добре да се изнесеш към анадола ? хората все пак са възпитани...за сега и до сега
53
2
 
10
 
! Отговори
а бе колко преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯнемеца познашаш и с колко си говорил по тази тема ? аз работя и с австрийци и с немци , познавам и семействата им и БОЛШИНСТВОТО мислят така . а за това дали трябва ние да приемаме хора които не харесваме не трябва да питаме специалисти защото е наше право да пускаме който искаме в нашият дома. споко те изборите идват...радвай се докато можеш...
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за гурбетчияТоест, ние тук пишещите, заедно с теб сме о.лигофрени, полуи.диоти и така нататък? Само защото ние казваме, че царя е гол, а на теб не ти се иска да е така? Е, съжелявам за накърнените ти чувства, но ЦАРЯТ Е ГОЛ!
51
4
 
11
 
! Отговори
ами то преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯсега немците си имат безработни и не им трябват 1 млн .камилари. явно не знаеш но в германия има нива по които те наемат и едно е да плащаш на 4-то друго е на 1 -во ниво . ако тоя има 4-5 деца и държавата му дава по 200 евро на дете а той получава 1100 евро какви данъци плаща той?? а и аз ти казах , че е важен немският гражданин а не едрият капиталист който наистина би спечелил. не си посочил какво печели всеки немец.
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога Германия го езакъсала за работна ръка? И що за "работна" ръка ще е тази, дето не знае езика, никога не се е учила да чете и пише, признава единствено върховенството на корана и ръководството на ходжите и имамите?!??? "Работна" е само мъжката част /ако иска/, а жените и децата са механичен примес с консумация, но пък в немската държава са източник на доходи!! Както турците поколения наред не си променят психиката и нагласите и се капсуловат, така ще стане и с тези.Нищо ново под слънцето
49
2
 
7
 
! Отговори
а бе гурбетчия преди 8 години
както и да се опитваш да ме убедиш , че правилно се приемат се помага на мюсулмати няма да успееш . хубавото е , че тоя номер не минава и сред народите в европа-казах ти , че работя с ехте йостерайхен и говорим по тези теми. просто въпроса е кога на тях ще им писне-на хората а не на политиците и ще вземат нещата в свои ръце. а ти до тогава обикаляй германия ...докато още можеш и пледирай за вашите права настоявайки да са ви повече от нашите лангсам лангсам дер стурм комме .мах шлусс
48
5
 
9
 
! Отговори
чакай малко преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯтрябва да говориш не за Германия а за немският народ ! държавата съществува заради народа а не обратно !! тези пришълци са изгодни само за едрият капитал който ще им плаща по-малко, това обаче би означавало намалени вноски за пенсии и данъци. освен това немският обикновен данъкоплатец ще издържа многото им деца(едрият капитал винаги намира вратички за намаляване на даъците) .освен това тези не биха се интегрирали ,те и турците не са а и не желаят . кой печели а?
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ААаа а Меркел какво каза, а? Май, ще затваряме кепенците, а с другите дето напират по границите, с тях какво ще правим? Или "солидарно" ще ги разпределите из цяла Европа, както вече се опитахте да го направите? И ще глобявате страните като Унгария, които не ги искат, за да им разрушават държавите? Това ли е новия ви план, за да се отървете от проблема, който вие сами си създадохте?
46
4
 
6
 
! Отговори
бе наистина преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯси *** ! какво общо има референдум за ядрената енергетика която е специфична тема и референдум за това дали да приемаме и помагаме на мюсулмани ??? за да отговориш на първият реф. трябва да си учил и той не засяга пряко живота ти. относно бежанците е въпрос на чувсто за самосъхранение и отговорност към децата ни ,въпроса не е сложен и отговора е ясен - НЕ
45
3
 
4
 
! Отговори
Без коментар преди 8 години
"Всеки четвъртокласник,учещ история знае,че социализмът се е провалил във всяка държава и всеки път в историята.Президента Обама и неговите Демократи са или ****оти или преднамерено се опитват да унищожат икономиката си." /ВЛАДИМИР ПУТИН?
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно е ,че Гурбетски гласува за ДПС-то на крадлата Масларова и ней подобни.