Северна Корея ще изпитва водородна бомба?

Подготвителните работа били в ход, според доклад
Обновена: 3 яну 2016 08:58 | 3 яну 2016 08:58, Веселина Йорданова
169
Северна Корея ще изпитва водородна бомба?
Ким Чен-ун. Снимка: архив, Ройтерс

Северна Корея може би се подготвя за изпитание на водородна бомба, предаде ТАСС.

Според доклад на южнокорейското управление по химическа, биологическа и радиологическа защита, цитиран от агенция "Ренхап", Пхенян вече провежда подготвителни работи по създаването на термоядрени оръжия. Възможно е Северна Корея вече да произвежда и трития, необходим за създаването на високотехнологично ядрено оръжие.

Не може да се изключи именно с цел подготовка за изпитанията да е прокопан нов тунел до полигона, а предвид предишните опити, Северна Корея може да има основата за създаване на термоядрено оръжие, заявява представител на южнокорейското управление по химическа, биологическа и радиологическа защита.

В началото на декември миналата година севернокорейският лидер Ким Чен-ун вече заяви, че Пхенян е готов да използва атомна и водородна бомба, за да защити суверенитета и достойнството на нацията. Тогава южнокорейското разузнаване изрази съмнения, че Северна Корея разполага с подобно оръжие. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсионери са сега, а когато си заработваха осигуровките, които *** изпапаха, ти *** с 2500-те лв.заплата какво правеше тогава, а? Тате носи, мама меси, да живей труда на тате на гърба. И още една поговорка специално за теб : бай бабо да ме не среща мечка. Като тази , Костовата. Да си жив да дочакаш пенсия.Ний бяхме като вас и вий ще станете кат' нас
71
2
 
8
 
! Отговори
до станой от ахелой преди 8 години
Ако пенсионерите не бяха градили тази държава, то тя щеше да загине, нямаше какво да се краде нямаше да се люпят милионери за една нощ.Защото сега освен крадци и катили като теб друго не се произвежда.Слава на пенсионерите че изградиха такава богата държава че 26 гд е крадат и още не са я ликвидирали.
70
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента само Путин и този сладур на снимката непрекъснато говарят единствено за бомби и ракети. В смисъл, плашат гаргите.Като няма с какво друго да се похвалят, милите.
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами че тя бомбата се вижда на снимката. Аха да гръмне!
68
3
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 8 години
Пуснете му на тоя една вече ИЗПИТАНА бомба и да миряса най-после бе!
67
3
 
3
 
! Отговори
75 преди 8 години
Има ли достатъчно вестници да я запалят?
66
7
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Сега е ясно защо още не са ги демократизирали.Гледал съм документален филм за С.Корея - прилича на София от 80 години - чисто подредено красиво и доста старомодно. Имаха едни стари трамваи на поне 50 години.Но дрипави хора не съм видял.Пожелавам им успех - май живеят не по-зле от нас - дрипавите гребци в римската галера.
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун, е заявил, че ще предприеме ядрена атака срещу Турция, ако Ердоган се съюзи със САЩ или Ислямска държава, за да нападне Турция.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ким се закани да я взриви над Анкара.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нямам нищо против , ако може над Сирия и Ирак да направите 10-а опита ! Ким ти си неповторим ! Вечна дружба между Ким и Бойко ! А пък Бойко ще изпитва новата си ножичка за да среже лентата на новите WC в апрламента.
62
0
 
2
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
СТИГА СТЕ ГИ ХУМОРИЗИРАЛИ,ИЗПРАТЕТЕ НЯКОИ ***,ДА НАПРАВЯТ ФИЛМ,ИЛИ ДАЙДЕ ДАННИ ЗА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ,САМО ПЛЕЩИТЕ,ТЕ ИМАТ ЛИ ДПСКОЙТО ДЪРПА НАЗАД,ДАЙТЕ ДАННИ,СЪПОСТАВЕТЕ ДВЕТЕ СТРАНИ ПО ГОДИНИ,ТОГАВА СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ.МАТЕРИАЛИТЕ ЗА СЕВ.КОРЕЯ СА СЛАБИ,ТЕНДЕНЦИОЗНИ,НА КОИТО САМО БАЛАМИТЕ ВЯРВАТ.ВРЕМЕ Е ДА РАБОТИТЕ С ЦИФРИКАТО ГО ГЛЕДАМ НА СНИМКАТА,НЕ Е РОВИЛ В КОФИТЕ И СЪБИРАЛ ФАСОВЕ ,КАТО ПРИ НАС.НИЕ ЧЕРЕШЕВО ТОПЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА ПРОИЗВЕДЕМ,СМЕЕМ СЕ НА ХОРАТА,НО НЕ СИ ВИЖДАМЕ ГОЛИЯ ***.КОЛОНИЯ
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умен мъж,изпрати човек на слънцето през нощта,да не му е топло.
60
0
 
2
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Само гушите на шопара стигат за прехраната на 2-3 големи села, в продължение на месец.
59
3
 
3
 
! Отговори
дедо коледа преди 8 години
това прасе в скоро веме ще изквичи като за коледа
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това да не същата държава дето прати човек на Слънцето ?
57
5
 
3
 
! Отговори
водорода ... преди 8 години
ха ха , тия още не са направили атомна бомба (гърмят атомни заряди под земята, щото едно е да гръмнеш нещо на земята друго е да го направиш на бомба) водорадна са тръгнали да правят :) ... обаче цървулите русофилски в екстаз баце :)
56
6
 
7
 
! Отговори
Чучхе преди 8 години
Южна Корея, Япония и Сащ пак ще треперят. Защо не им кажат нещо нали са големи отворки. Защо ЦРУ не направят революция там. Бой по америка с водородната бомба!!!
55
10
 
5
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
До Анонимен 88Знаеш ли защо е така, другарю Ханс? Ами защото ние сме свободни хора и имаме право да търсим щастието си където ни е кеф, без ограничения. Няма какво да се лъжем, живеем в бедна държава, ама това е заради пагубното управление на комунисти като теб. Затова хората бягат от тук. А в любимото ти КНДР, а си ПОМИСЛИЛ само за бягство от "рая" и си мъртъв. И какво им остава? Нямат никакви забавления, храна, телевизия. Ами освен да се плодят като зайци вечер няма какво друго да правят
54
3
 
2
 
! Отговори
Путин №2 преди 8 години
Восточна орда!
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно недуразумение не знае друг начин да покаже на света и народа си че е такова,притеснително е че има фенове,ако са и искрени ,спукана ни е работата