Брадат бог убиец на първа страница на "Шарли ебдо"

Изданието пуска специален брой за годишнината от атентата
4 яну 2016 09:30, Елка Василева
28
Брадат бог убиец на първа страница на "Шарли ебдо"
Снимка: архив, Reuters

За първата годишнина от джихадисткия атентат, покосил 12 души от екипа на "Шарли ебдо", френският сатиричен седмичник излиза в сряда със специален брой, на чиято първа страница е изобразен брадат бог, въоръжен с автомат Калашников и окървавена дреха, под заглавие: "Година по-късно убиецът продължава да шета".

За специалния брой е предвиден тираж от около един милион екземпляра, десетки хиляди от които ще бъдат изпратени в чужбина. За Германия са поръчани 50 000 бройки, посочва АФП.

В него има рисунки на избитите художници - Кабю, Волински, Шарб, Оноре, както и на външни автори - френската министърка на културата Фльор Пелрен, кинозвездите Изабел Аджани и Жюлиет Бинош, на видни интелектуалци като Елизабет Бадентер, бангладешката Таслима Насрин, музиканта Ибрахим Маалуф.

Художникът и собственик на списанието Рис, който бе тежко ранен на 7 януари миналата година, е автор на яростна редакционна статия в защита на светските принципи и срещу "фанатиците, оскотели от Корана". "Убежденията на атеистите и хората със светска нагласа могат да преместят повече планини от вярата на набожните", зарича се той.

На 7 януари 2015 г. джихадисти избиха 12 души от редакцията на "Шарли ебдо" заради публикуваните карикатури на пророка Мохамед, напомня АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: атентатШарли ебдо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
6
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Като чета коментарите, явно сме готови да се увием в чаршафи и дупим по 5 пъти на ден. На никой ли не му пука, че 1000 годони исляма завоюва територии обикновено с рязане на глави , а сега и ползва демокрацията.
16
2
 
3
 
! Отговори
реалист преди 8 години
До 5 Като напише някой вестник нещо гнусно за ***, тогава ги оправдавай със свободата на словто. Не трябва да се бърка свободата със свободията.
15
3
 
2
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
*** от ш.ебдо искат пак да гушнат букета.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЕЗДАРНИЦИ...
13
3
 
9
 
! Отговори
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( преди 8 години
Тези просто осребряват смъртта на колегите си, което е най-малкото гнусно. Да не говорим, че стойността на "творчеството" им е една голяма НУЛА ! Нещастници !
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на годишнината няма да пропуснат да изкарат някой допълнителен лев. Дреме им за жертвите.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шарли Ебдо провежда най-долнокачествена атеистична пропаганда в съветски стил от 20-те и 30-те години на ХХ в.
10
7
 
11
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 8 години
Абе не бъркайте свободата на словото с обикновена провокация. Принципно, разбира се, че е далеч от нормалното да убиеш някого заради рисунка. Но не забравяйте, че закона предивжда неща като обида, клевета и прочее.
9
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия се чудят вече каква простотия да напечатат, че да си продадат жалкото вестниче
8
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свободата на словото е по-ценна от тъпата ви религия.
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Теса в собствената си страна и могат да пишат каквото си искат!Не е нормално в държава - една от най-старите европейски демокрации...Не. Не могат. Ако пишат против евреите или публикуват материали опровергаващи официалната версия за така наречения "холокост" отиват в затвора според френските закони.
6
4
 
23
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Тая работа с Шарлито си е типично чиф.***.ска завера!Нека да скараме мюс.улманите с християните,а ако стане и война-най-добре!А правилния подход е да не се дразнят излишно мю.сулманите,а тихомълком да се изритат от Европа.Поводи има в изобилие-например лишаване от гражданство при всякакво престъпление и депортация,хем ще се освободят затворите,които и сега са пълни с всякаква африканско-азиатска ***!
5
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТипичен робски манталитет, тиху кротко да не дразним кучето......Ами ще палиш свещи тогава, като си много ербап... а може и за теб да палят свещи....
4
14
 
19
 
! Отговори
велзевул преди 8 години
Тия мекерета трябваше да бъдат избити ВСИЧКИ. Да не бъркаме свободата на словото и СЛОВЕСНИЯ ОНАНИЗЪМ. Каквото търсили-намерили.
3
16
 
24
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Дрязнят кучето, после било виновно, че ги ухапало.
2
11
 
14
 
! Отговори
бай М....л преди 8 години
Тия пак дърпат брадатите за брадите....
1
16
 
26
 
! Отговори
младен преди 8 години
Тия пак си го търсят!