Шест държави от Шенген извършват гранични проверки

Това са Норвегия, Швеция, Австрия, Германия, Франция и Дания
4 яну 2016 16:22, Елка Василева
4
Шест държави от Шенген извършват гранични проверки
Снимка: архив, Reuters

Норвегия, Швеция, Австрия, Германия и Франция са възстановили граничните проверки в Шенген, а от днес това прави и Дания, съобщи на пресконференция говорителят на Европейската комисия Тове Ернст.

Още по темата

Тя поясни, че първите пет от посочените държави са съобщили на ЕК за намеренията и основанията си неотдавна. Засега комисията няма нужда от повече информация от тях по този въпрос.

Брюксел е получила писмото от Копенхаген днес, затова предстои да го оцени. Ернст уточни, че Дания засега възнамерява да извършва проверки до 14 януари.

Европейското законодателство предвижда няколко възможности за възобновяването на граничния контрол в Шенген при предвидими или извънредни обстоятелства.

При всеки случай на възобновяване на контрола по границите ЕК следва да бъде информирана и има правото да оцени дали тази мярка е необходима и съразмерна.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne dopuskat romi v evropa.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС си отива и това е началната фаза. Великобритания ако се отдели ЕС го бройте умрял. Не се сещам за държава освен Германия на която все още да и е комфортно. Най-вероятно богатите ще си направят някакъв по-малък съюз и този път няма да го разширяват никога, това беше груба грешка както се видя. Те ни приеха но не могат да ни понасят и само искат да ни ограничават, а това не е съюз. А забавното с Шенген е, че ние докато се бъхтим да ни допуснат там, той взе че се разпадна :)
2
1
 
2
 
! Отговори
Клъф преди 8 години
Ченгето така се е зазяпал в това тескере още малко орела ще го клъвне по цифката
1
2
 
15
 
! Отговори
ха хаа преди 8 години
Докъде стигнаха българите .Да се молят да падне ЕС за да се махне и генерала .