Студът отне живота на 21 души в Полша през уикенда

Жертвите са общо 39 от 1 ноември насам
Обновена: 4 яну 2016 14:29 | 4 яну 2016 12:46, Елка Василева
4
Студът отне живота на 21 души в Полша през уикенда
Снимка: архив, Reuters

Най-малко 21 души са станали жертва на студовете в Полша през миналия уикенд, предаде Франс прес.

В някои региони на страната температурите приближават минус 20 градуса по Целзий, съобщи днес Правителственият център за национална сигурност.

"През последните 24 часа са загинали 12 души. Предишният ден регистрирахме девет други жертви", съобщи Божена Висоцка, говорителка на центъра.

С това броят на жертвите на студовете от 1 ноември насам достига 39 души, уточни тя.

Полицията призова гражданите да бъдат бдителни и да реагират, ако видят човек, заплашен от измръзване, особено бездомници. В полско-словашките Татри от Коледа загинаха 14 души. Повечето от тях са се подхлъзнали по пътеки, които са заледени, но без много сняг. Това ги превръща в опасни за туристи без голям опит.

Тази зима, както и миналата година, студената вълна достигна Полша късно, но много рязко. Миналата седмица температурите в страната все още бяха над нормата за сезона.

Миналата зима също беше необичайно мека в Полша. 77 души обаче станаха жертва на студовете в страната с 38 милиона жители, припомня АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Полшастудове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕМА ДА РЕВЕТЕ ЗАЩОТО ИСКАХТЕ СЛОБОДА И ДЕМОНИ-КРАЦИЯ ЕТО ВИЯ ПОДНЕСЕНА НА ТЕПСИЯ. ЗАЩОТО ПО ВРЕМЕТО НА ТОТАЛИТАРИЗМА НЕ БЯХТЕ СВОБОДНИ ДА УМИРАТЕ И ДА МИЗЕРСТВАТЕ! Е СЕГА СТЕ СВОБОДНИ И ДА УМИРАТЕ И ДА МИЗЕРСТВАТЕ.
1
0
 
7
 
! Отговори
Помнещ преди 8 години
А при омразния социализъм по колко души умираха от студ при всяко застудявяне? Хайде сега всички поляци навън и да скандират "Со-ли-дар-ношьцт".