Американският суров петрол тръгна към Европа

"Катимерини": Това се случва за първи път от 40 г.
5 яну 2016 20:48, Елка Василева
157
Американският суров петрол тръгна към Европа
Снимка: архив, Reuters

Гръцки танкер превозва първия товар с американски суров петрол за Европа, пише в. "Катимерини".

Това е плавателният съд "Тео Т", собственост на базираната в Пирея компания Ionia Management, който вече плава през Атлантика за Италия.

Експортът става за първи път от 40 години насам, след като САЩ започнаха отново да изнасят петрол за Европа.

В. "Катимерини" цитира брокери, които казват, че гръцки танкери се наемат за превозването на тези американски петролни товари до Европа и че вече има сключени договори.

Ембаргото за продажба на американско черно злато в чужбина бе въведено като протекционистка мярка през 1975 година, за да се задоволят нуждите на вътрешния пазар. Благодарение на шистовата революция от последните 5-6 години обаче тази тенденция на недостиг бе преобърната.

Гръцките корабни магнати контролират 26,49 на сто от световния търговски флот за пренос на суров петрол или един на четири танкера е гръцки, отбелязва в. "Катимерини".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: САЩЕвропасуров петрол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
8
 
! Отговори
До василевия 48 преди 8 години
Абе, тази "новина" за този танкер се търкаля три дена в нета, никой не и обърна внимание, още повече нефтените котировки или пък някой от еуропката я забеляза....На какво се радваш???? Краварчетата се чудят как да успокоят пропадащия си пазар на "шистовия бум"(????), а ти, по български маниер, тоест злобарски, се радваш на нещо, което не знаеш какво е???? Боже, каква шизофрения!!!!
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е многократно по-разложена от СССР от 1989 година. Путин така е подплашен, че взе да трепе всички генерали на които отдаваше заповеди за навлизане в Украйна и Крим и свалянето на МН17. Бандита замита следите които водят към него, наред е Шойгу, като замине и той при Свети Петър, няма да има кой да свидетелства срещу Путин в Хага.
18
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Икономиката на САЩ е в разтеж и така добре се развива, че с всеки изминал ден външният дълг на САЩ се увеличава с 4 милиарда.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко ли време му остава на петрола?
16
11
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 8 години
Знаеш ли, края на Русия ще дойде, когато цъфнат налъмите на баба ти! По скоро, И ТО ЯСНО СЕ ВИЖДА ВЕЧЕ, иде КРАЯТ на това абсолютно гнусно, подло и безчовечно недоразумение като "ес" и краварията!!!!!!!!
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руската икономика е в разтеж. Икомомиката на САЩ е в рецесия и постоянно се свива. Не е изменада, че САЩ започва да прибягва до износ на суровини за да закърпи бюджета.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Груба сметка при 40 долара за барел. Един голям танкер е 2 000 000 барела, това са 80 000 000 долара. А смятам че за месец без проблеми могат да изпратят 10 такива танкера. Оттук нататък смятайте вие.
13
5
 
5
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Да не вземат да карат и катарски втечнен газ!Котенцето вика мяуууууууу,ток го удари котенцето!Европа обича Америка, защото ще я освободи от руските енергийни корпорации!Потоци, хъбчета и накрая шамарчета!!!Хората чакаха някой да си вземе поука и започнаха да налагат!!!Зло куче и лош умен човек разбира само от наказание!!!Агент Карс Брактър!ЦРУ!!!
12
3
 
7
 
! Отговори
Петров преди 8 години
До ВасилевМунчо, много се развълнува от "новината", бе ***. Тези танкери, явно не карат петрол, а опорни точки. Много интензивно взе да драскаш инфантилните си коментари. А и не само ти.
11
0
 
0
 
! Отговори
Миро преди 8 години
До 26 : Не че сега не е злоупотреба с труп, но... Нейсе!
10
2
 
6
 
! Отговори
КОЙ Пеевски преди 8 години
Сега горивата ще поевтинеят с около 20 ст. Това ще продължи няколко месеца и като стане време за море, бензин и дизел ще са по 3 лв. а газта по 1,45 лв.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Техен си е и кат искат и супа могат да си праят от него, както правиха до сега.
8
3
 
4
 
! Отговори
Миро преди 8 години
"Краденият петрол от ИДИЛ"?! Що за глупост? А ако не е, способни ли сте да обясните процеса? Сигурен съм, че и на други им възниква това питане. Възможна ли е дискусия тук въобще? Иначе темата е интересна и би могла да я провокира.
7
3
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Гърция е основен кандидат , за американския петрол!
6
3
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
А останалите 94% от какво са бе, разбирачо?
5
3
 
4
 
! Отговори
Миро преди 8 години
До Анонимен 2 : Съвсем не се заблуждавай, че гърците от собствения си вестник ще се изложат публично като някои техни колеги тук... Може и да си видял танкер с гръцко име и регистрация, но дефакто италиански, но това съвсем не значи, че гърците не притежават 1/4 от флота, превозващ суров петрол, в света. Джуджефин слабо го касае между другото...
4
9
 
10
 
! Отговори
соросоиден илюминат преди 8 години
Русия фалира! Путин е пътник!
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво само така
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е КОЛКО ЩЕ ДОКАРАТ С ТИЯ ГЕМИИ ТО САМО ЗА АТИНА НЕ СТИГА ДА НАПЪЛНЯТ ПО ЕДИН РЕЗЕРВОАР.
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GARZITE NIAMAT I EDIN TANKER--VSICKI SA ITALIANSKI,NO SA REGISTRIRANI V GARZIA ZA PO-NISKI DANAZI--PERSONALA E PREDIMNO AZIATSKI I UKRAINSKI.