Меркел възмутена от сексуалните посегателства

В Германия се разрази дебат за поведението на мигрантите
Обновена: 5 яну 2016 20:51 | 5 яну 2016 20:30,
269
Меркел възмутена от сексуалните посегателства
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изрази днес възмущението си от серията от сексуални нападения в западния град Кьолн в новогодишната нощ, като посочи, че злосторниците трябва да бъдат открити час по-скоро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Меркел позвъни и на кметицата на Кьолн - Хенриете Рекер, за да изрази безпокойството си от нападенията, станали около централната гара на града, намираща се в съседство с прочутата Кьолнска катедрала.

В декларацията, разпространена от канцеларията на Меркел, се настоява да бъде направено всичко възможно, "за да бъдат изцяло и колкото се може по-бързо разкрити злосторниците и да бъдат наказани без оглед на техния произход".

Станалото в новогодишната нощ в Кьолн породи дебат за поведението на мигрантите в Германия, след като очевидци и полицаи описаха нападателите като хора от "арабски или северноафрикански произход" измежду голямата група (от около 1000 души), събрала се край гарата.

"Досега нямаме никакви заподозрени, така че не знаем кои са извършителите", каза шефът на полицията в Кьолн Волфганг Алберс пред репортери. "Всичко, което знаем, е, че според полицаите на място най-вероятно става дума за млади мъже на възраст между 18 и 35 г. от арабски или северноафрикански произход", добави той.
Кметицата на Кьолн също предупреди да не се прибързва със заключения за извършителите.

Полицията е получила най-малко 90 оплаквания от жени, че са били нападнати в нощта срещу Нова година в района на гарата и са били ограбени, а една от потърпевшите твърди, че е била и изнасилена. Алберс изрази съжаление, че в първоначалните полицейски рапорти за празненствата в новогодишната нощ не е било споменато нищо за нападенията. "Пълната картина на тези нападения се проясни едва на следващия ден", призна той.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.