Меркел възмутена от сексуалните посегателства

В Германия се разрази дебат за поведението на мигрантите
Обновена: 5 яну 2016 20:51 | 5 яну 2016 20:30,
269
Меркел възмутена от сексуалните посегателства
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изрази днес възмущението си от серията от сексуални нападения в западния град Кьолн в новогодишната нощ, като посочи, че злосторниците трябва да бъдат открити час по-скоро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Меркел позвъни и на кметицата на Кьолн - Хенриете Рекер, за да изрази безпокойството си от нападенията, станали около централната гара на града, намираща се в съседство с прочутата Кьолнска катедрала.

В декларацията, разпространена от канцеларията на Меркел, се настоява да бъде направено всичко възможно, "за да бъдат изцяло и колкото се може по-бързо разкрити злосторниците и да бъдат наказани без оглед на техния произход".

Станалото в новогодишната нощ в Кьолн породи дебат за поведението на мигрантите в Германия, след като очевидци и полицаи описаха нападателите като хора от "арабски или северноафрикански произход" измежду голямата група (от около 1000 души), събрала се край гарата.

"Досега нямаме никакви заподозрени, така че не знаем кои са извършителите", каза шефът на полицията в Кьолн Волфганг Алберс пред репортери. "Всичко, което знаем, е, че според полицаите на място най-вероятно става дума за млади мъже на възраст между 18 и 35 г. от арабски или северноафрикански произход", добави той.
Кметицата на Кьолн също предупреди да не се прибързва със заключения за извършителите.

Полицията е получила най-малко 90 оплаквания от жени, че са били нападнати в нощта срещу Нова година в района на гарата и са били ограбени, а една от потърпевшите твърди, че е била и изнасилена. Алберс изрази съжаление, че в първоначалните полицейски рапорти за празненствата в новогодишната нощ не е било споменато нищо за нападенията. "Пълната картина на тези нападения се проясни едва на следващия ден", призна той.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не питате в Саудитска арабия относно различните религии и научните достижения, а питате само в изразено християнски страни? Защото където се настани мюсюлманството християнството се разтапя като сняг в пустиня, а защо..
93
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е какво има да разбираш...ГД запали райхстага
92
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажи ми коя религия не е ретроградна от трите по тези ширини?Да не би да казваш,че християнството дори и сега е много прогресивно?Нека да спрем с глупостите.Науката си е наука религията религия.
91
1
 
33
 
! Отговори
123 преди 8 години
очакваното се случи--неочаквано
90
0
 
15
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Намерете работа на бежанците!Arbeit Macht Frei
89
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ау, възмутена ли е Меркел??? Ами да вземе да си припомни собствените си думи "Wir schaffen das!" и бързо да се запъти със свалени *** към катедралата в Кьолн.
88
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък не се сещам за свтовно известен християнин...освен папата да речем.Както и да е,това не ме вълнува.
87
0
 
46
 
! Отговори
Ето защо преди 8 години
"Бежанците" са били обидени на Меркел, че не ги е поздравила за Нова Година директно на арабски език, ами са пуснали само субтитри на арабски. Това не е нито гостоприемно, нито по европейски! Я веднага да се сезират Германския Хелзински Комитет, Хюман Райтс Уоч и още куп неправителствени организации на заплата при деда ви Шорош! Никой не може да третира така "бежанците", и те са хора! Освен това се дочу, че и безжичния интернет в безплатните им жилища бил слаб! Меркел веднага да се извини!!!!!
86
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През лятото жените в нормалния свят ходят леко облечени, потничета , минижупи, къси панталонкиПлажовете са пълни с жени по моникиниТогава как ще ги озъптят.....струва ми се че ще е страшно , но зачулят ли се жените означава че си потъпкват досегашния начин на живот и свободата....да видим
85
0
 
29
 
! Отговори
До104 преди 8 години
Разбира се, че няма значение, кой ще открие лекарство или нещо друго значимо за човечеството. Но е неоспорим факта, че няма световно известен мюсюлманин.
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 113Това се опитвам да ти обясня,че това което изтъкваш за "голямата работа или постижение е едно безмислено нищо" Не знам ква обсерватория е строил тоя през девети век и какви записки си е правил но астрономията почва да става нещо смислено с откриването на електричеството и вторият голям скок е с навлизането на космическите полети.Преди тва са си били звездобройци и гледачи на боб и стъклено кълбо.Е вярно имало е и постижения ама определено не са били от араби още по-малко пък от мюсюлмани.
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това,че ти не знаеш другите имена си е само твой проблем,не мой.Казах ти ,общата култура е въпрос и на самоограмотяване
82
0
 
42
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Време е и бръснатите глави да се включат във веселбата.
81
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много велика е източната цивилизация, а пък все на запад ги тегли, на изток не искат и не искат!
80
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече преиздадоха Mein Kampf. Следват отрядите на щурмоваците.
79
13
 
0
 
! Отговори
До 98 преди 8 години
А ти знаеш ли в 9век какво е било в европа?И през ум не ти минава,че оня в 9век не беше поставил основите ,ти сега щеше да зяпаш луната и да благодариш на госпид,че ти е светнал осветлението.Добре е да се отдава всекимо заслуженото.
78
0
 
0
 
! Отговори
33 до 100 преди 8 години
Разбира се. Но имената, които съм ти споменал не е нужно да ги търсиш никъде. Тр се знаят от всички.
77
0
 
0
 
! Отговори
зоро преди 8 години
До АнонименАбе ако знам къде си направо идвам да те кастрирам(скопя)!!!
76
1
 
19
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Ей сега е време за инвестиция в текстилната и обувната индустрия на Германия. Скоро ще завалят поръчки за кафеви ризи и подковани кубинки :-D
75
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дебатът не трябва да е за поведението им, а за присъствието им тук и криворазбраната толерастия, която убива цивилизацията ни!