Меркел възмутена от сексуалните посегателства

В Германия се разрази дебат за поведението на мигрантите
Обновена: 5 яну 2016 20:51 | 5 яну 2016 20:30,
269
Меркел възмутена от сексуалните посегателства
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изрази днес възмущението си от серията от сексуални нападения в западния град Кьолн в новогодишната нощ, като посочи, че злосторниците трябва да бъдат открити час по-скоро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Меркел позвъни и на кметицата на Кьолн - Хенриете Рекер, за да изрази безпокойството си от нападенията, станали около централната гара на града, намираща се в съседство с прочутата Кьолнска катедрала.

В декларацията, разпространена от канцеларията на Меркел, се настоява да бъде направено всичко възможно, "за да бъдат изцяло и колкото се може по-бързо разкрити злосторниците и да бъдат наказани без оглед на техния произход".

Станалото в новогодишната нощ в Кьолн породи дебат за поведението на мигрантите в Германия, след като очевидци и полицаи описаха нападателите като хора от "арабски или северноафрикански произход" измежду голямата група (от около 1000 души), събрала се край гарата.

"Досега нямаме никакви заподозрени, така че не знаем кои са извършителите", каза шефът на полицията в Кьолн Волфганг Алберс пред репортери. "Всичко, което знаем, е, че според полицаите на място най-вероятно става дума за млади мъже на възраст между 18 и 35 г. от арабски или северноафрикански произход", добави той.
Кметицата на Кьолн също предупреди да не се прибързва със заключения за извършителите.

Полицията е получила най-малко 90 оплаквания от жени, че са били нападнати в нощта срещу Нова година в района на гарата и са били ограбени, а една от потърпевшите твърди, че е била и изнасилена. Алберс изрази съжаление, че в първоначалните полицейски рапорти за празненствата в новогодишната нощ не е било споменато нищо за нападенията. "Пълната картина на тези нападения се проясни едва на следващия ден", призна той.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами нали тези 1000 около гарата са такива анонимни есесобци бре,не усещаш ли провокацията.Тези са афроараби колкото ГД запали райхстага.
73
0
 
1
 
! Отговори
33 до 97 преди 8 години
Абсолютно си прав. Точно това имах предвид.
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значение има кой ще открие лекарство за СПИН примерно,християнин ,мюсулманин или евреин,или какъвто и да е друг,ако примерно ти си болен няма ли да се лекуваш защото не е измислено от християнин.Айде стига глупости.
71
0
 
19
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Решението е да се изпратят отряди анонимни СС-овци ! Да си свършат работата и да потъват в дън земя ! Просто да не съществуват такива отряди , да са както се наричат призраци ! Никой да не им знае самоличността и това е ! Бих искал да са въоръжени само с огнехвъргачки ама ще е сложно ! Но времената са такива че по скоро ще им изпратят отряди от УНИЦЕФ (примерно) да им занесе води , храни , кондоми , пари и прочие !
70
1
 
26
 
! Отговори
Plewnev преди 8 години
Само с дебати ще отговорим на тероризмаПлевнелиев
69
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз бях там, и аз eбах, даже 3.Те две от тях после излязоха българки, студентки, ама какво от това.
68
2
 
0
 
! Отговори
До 89 преди 8 години
Ами имаш интернет,чукни си в гуглето и се ограмоти.Все пак общата култура е въпрос и на самовъзпитание.
67
0
 
7
 
! Отговори
33 до77 преди 8 години
А знаеш ли, че той прие дпста късно в своя живот Исляма. Спортните му постижения са постигнати като Касиус Клей.
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 67Е какво се хвалиш с некви смешници астрономи от 9 (ДЕВЕТИ) век? Ти можеш ли да си представиш девети век какъв учен и специалист е бил Ал Фаргани.Седял е в неква колиба зяпал е луната и звездите и е викал "алах-акбар". Това ли ти е представата за голям учен?Ставаше въпрос на нещо дето го има в сегашният реален свят - откривател на някакъв двигател,електромотор,сплав,лекарство,компютър нещо което виждаш всеки ден и имаш полза от него и не само ти.Звездоброец бил през десети век.Чудо няма що.
65
0
 
33
 
! Отговори
летящата вещица преди 8 години
А представяте ли си какво ще стане през лятото, като тръгнат германките по потници и къси *** и раздрусат цици? :))
64
0
 
20
 
! Отговори
T преди 8 години
Успех с така наречените имигранти...пускаха ги на талази сега да се оправят
63
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен това доста от "християнските"откритията през ренесанса се дължат не на християнството,а въпреки него.Коперник,Галилей,Бруно който е бил изгорен от църквата,са преследвани от християните заради откритията си,доста от които са преписани от арабски учени,.Инквизицията е нагледен пример за " християнско"откритие и доста научни трудове е изгорила на аутодафета..Гледай на откритията като на общочовешки постижения,а не ги дели по религиозни признаци и чети ,чети и учи,ще ти е от полза някой ден.
62
0
 
8
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 8 години
Отивам на гарата в Кьолн!
61
2
 
20
 
! Отговори
В Конца ! преди 8 години
Меркел е един от най-големите врагове на Европа ! Отдавна твърдя че тя е ислямист от ИД внедрен на най-голямо ниво в Европа ....или поне адски много ги харесва и иска да замени населението си за такова от близко-източното !
60
0
 
4
 
! Отговори
магистрала преди 8 години
абе, що се излагате ,остайте ги тея...
59
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Меркел, ти като жена как не го предвиди това, въпреки че и ние ти го казвахме стопъти.
58
0
 
9
 
! Отговори
неукия 33 до 67 преди 8 години
Би ли ми казал по-подробно и по- конкретно, с какво са известни споменатите от теб имена, и има ли място за сравнение с имената, които аз съм споменал.
57
0
 
27
 
! Отговори
българина преди 8 години
Меркел също като нашия баш башибозук не е възмутена първо от собствената си глупост и предателство
56
8
 
2
 
! Отговори
wc преди 8 години
До българинаgermania e dala mnogo na sveta.tyrcia e prosto edin ogromen pazar i sigurnost za europa
55
0
 
32
 
! Отговори
......... преди 8 години
Имам един приятел войник ходи често да "пази" границата ни с Турция от тия бацили .....но от скоро разбрах че няма дори и нож ! Аз си мислех че е с автомат (все пак пазиш граница , а не кокошарника си на село)...но уви .....Той карал лифера и возел 1 граничар и 1 обикновен полицай .....само те имали пистолет но не смеели дори да помислят да го извадят ! Постоянно влизали през Странджата амуджи .....Как може да изпратиш свой войник да възпира тая твар въоръжен само с камуфлаж ??? СЪБУДЕТЕ СЕ !