Мохамед – най-честото име в Лондон, Брюксел, Осло...

Изместило е дори традиционните за Острова Джак, Томас и Даниел
6 яну 2016 17:30,
50
Мохамед – най-честото име в Лондон, Брюксел, Осло...
Снимка: bgonair.bg

В Лондон и в още три района на Англия най-популярното име за новородените е Мохамед. По данни на министерството на статистиката на Острова, името е изместило даже такива традиционни за страната като Джак, Томас и Даниел.

В някои английски графства, както и в Уелс, името на основателя на ислямската религия е трето по популярност.

Мохамед е едно от най-разпространените имена сред новородените в Брюксел, Амстердам, Копенхаген и Осло. Според оценката на експертите, днес по света живеят 15 милиона Мохамедовци, което прави това име най-популярното на планетата.

"Хората избират това име от любов към пророка Мохамед. Като наричат така своите деца, те вярват, че то ще им донесе щастие и благополучие", убедени са експертите.

В същото време като най-популярното женско име в света се налага София. Най-много хора обичат да наричат децата си София в 9 държави, сред които са Мексико, Италия и Русия. В САЩ името е трето по популярност, а в още 20 страни то е на второ или трето място.

За изследователите голямата изненада е, че толкова много различни страни избират име, което навсякъде звучи еднакво.

Те смятат, че това е знак за глобализирането на културата - София се произнася лесно на различни езици и в превод от древногръцки означава мъдрост.

Вижте повече във видеото на предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
Хиххихихи преди 5 години
ЛондониСТАН, БрюкселиСТАН, ОсловиСТАН...Добре, че има нормални държави в Гейвростан като Русия, Полша, Унгария, които си пазят границите...
32
1
 
2
 
! Отговори
Дзо преди 8 години
Поредната глупост.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега след Кьолн-Ако не се вземат мерки ,както е тръгнало, догодина може да е Адолф.
30
2
 
1
 
! Отговори
КИО преди 8 години
При постоянното нарастване на населението стотицата създава множество проблеми на китайските власти. Ванг е най използваната фамилия от старите сто и седем процента или 93 милиона от китайците носят това име. Втората по популярност фамилия Ли се носи от 92 милиона души.
29
4
 
0
 
! Отговори
мюсюлманин преди 8 години
Аз обицам да барам бели женни защото са ви курфи жените ви и вие незнаите какво правите с тях. Ние мюсюлмани сме най силни
28
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мнооого лъжлива статия, няма нищо вярно !
27
4
 
13
 
! Отговори
<><<< преди 8 години
Ши повърна ......
26
3
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Moha na med
25
7
 
4
 
! Отговори
Мюмюн преди 8 години
До НямашеДаЕ скандално,Колко Мюмюновци и колко кадъни познавате?Къде сте живял (не ходил на екскузия за 3-7 дни) в Европа където е пълно с полуграмотни Мюмюновци и полегнали кадъни?
24
9
 
25
 
! Отговори
НямашеДаЕ скандално, преди 8 години
ако майката на всеки Муамет, роден в Европа, имаше трудов стаж и лични осигуровки.Вместо това, някой си Мюмюн /неграмотен или полуграмотен/ чисти улиците на европейски град, мие чинии в закусвалня, почиства обществени тоалетни или, в най-добрия случай, е усвоил няколко технически операции, за да работи във фабрика. Но е създал 10 деца, които европейският данъкоплатец хрантути, а дебелата му кадъна си лежи у дома и ходи най-много до супера за да купува лапачка, не книги. Тя знае само езика фарси
23
9
 
8
 
! Отговори
Katrin преди 8 години
Мюсюлманите ако знаеха кой е Мохамед и какво е говорил по негово време, нямаше да са така фанатизирани и замаяни от исляма. Този Мохамед по време на неговото съществуване никога не е говорил за религии, а за обединението на хората около един Бог. Същото е говорил и Исус,а в днешно време същото говори и Кръстю Ангелов, ама кой да слуша.
22
2
 
1
 
! Отговори
светло бъдеще преди 8 години
...до 17 /.....и най-новия футболен отбор - Мохамедгладбах.....
21
5
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Izbirat ime na chovek,koito se e ojenil za vtorata mu supruga,koiato e bila na 12g dete,sled Hatidje 20g po golyama ot nego.Okolo 630g,sled HRISTA.Da ne govorim kak e zaginal,samo shte namekna-epilepsiya.
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно е дали след 50 г. когато Англия стане ислямска ще извъртят същия номер като англиканската църква и ще направят англикански ислямизъм?
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На арабски е хикма
18
4
 
1
 
! Отговори
Как е преди 8 години
Ами как е мъдрост на харабски?(То вярно,че в света на хислямския радикализъммъдрост е непонятна,не по шериата категория.Не е Халах хакбар).Хайша,Хфатмаили как?Абе както и да е,ще е като фашкия(харабска,камилска),а не като София-от гръцки(българската столица с мъдро политическо ръководство на страната ли е?)
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великите сили :) (хахах как смешно звучи това) Така са катастрофирали. Най-голямата сила си е Русия обаче Исляма ще покори Европа.
16
4
 
5
 
! Отговори
Бивш Касиус Клей преди 8 години
На цирковата площадка;)
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажи къде е ринга.
14
19
 
3
 
! Отговори
Бивш Касиус Клей преди 8 години
Ако някой има нещо против името Мохамед да заповяда на ринга