Стотици на протест срещу насилниците в Кьолн

Да бъдем солидарни с жените, призова протестиращ
6 яну 2016 17:07,
95
Стотици на протест срещу насилниците в Кьолн
Снимка: bgonair.bg

Стотици излязоха на протест в центъра на германския град Кьолн, протестирайки срещу сексуалните посегателства от страна на бежанците. Жителите на града призоваха канцлера Ангела Меркел да вземе мерки и да накаже виновните за серията нападения, които се случиха навръх Нова година.

Още по темата

Силите за сигурност са задържали няколко души от африкански и арабски произход, за които се смята, че са участвали в инцидентите.

Нападения над жени са регистрирани и в Хамбург. Но случилото се до знаковата за Кьолн катедрала в нощта на Нова година е най-ужасяващото и шокиращото, според германски медии.

Освен посегателства срещу жени, масово е имало и грабежи. Традиционно пространството пред катедралата в Кьолн е опасно място около коледните и новогодишните празници. Обикновено обаче там проблемите са свързани с джебчии и дребни измамници.

Посегателството над жени като това в ранните часове на 1 януари е невиждан шок за цялата страна. Хората на площада в Кьолн изразиха притеснението си от случващото се в града им през последните дни

"Трябва да изразим солидарност с жените. Трябва да се обединим срещу агресията. Дори понякога трябва да отвърнем със същото", коментира протестиращият Борис Лохейде. 

"Това, което се случи е ужасно, но в същото време трябва да има някакви последствия срещу извършителите. Няма нито един осъден, няма и доказателства. Трябва да бъдат взети някакви мерки. Мъже, жени и чужденци трябва да се обединят срещу насилието", каза и недоволната Мануела.

Кметът на германския град Кьолн свика спешно съвещание с полицейските шефове. Над 80 жени са подали жалби, че са нападнати сексуално.

Група от 1000 души – описани от очевидци като имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, са вилнели в празничната нощ. Арестувани за извършеното обаче няма.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
15
 
! Отговори
до западния еврогеец преди 8 години
Уникален,да не би Хаасан да ти е минал в гръб,че така стрстно да защитаваш изнасилвачите на немкини?
47
24
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Плюйте, плюйте yшанки! Колкото и минуси да ми пишете, раша загива!!! :-D
46
0
 
10
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Незабавно да са бомбандират протестиращите,за тяхната арогантност спрямо ислямистите.
45
1
 
15
 
! Отговори
Евгений Дайнов еврои преди 8 години
Аз казах ,че ЕС е светска общност и Хасан и Мехмед няма да са второ качество хора.Затова Хенри и Мануела ще са роби на исляма .
44
0
 
29
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Миналата година като писах,че работата отива на гражданска война и ако не се вземат мерки,много бели хора ще загинат-голямо плюене падна!И сега какво стана-вместо да се обуздаят и екстрадират навлеците,докараха още 1млн. нови!Алоу,со.ро.со.идите,вижте си писанията от миналата година и положението сега!Животът ви опроверга за всичко-за "бежанците",ЕС,Сирия,Русия и каквото се сетите!Ама пак се репчите!
43
2
 
25
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
@Западналоевропеец - как успя дори и в тази тема да оплюеш Русия?Явно вече имаш сериозни притеснения и нощни напикавания заради възраждането на Русия.И специално за оцеляването на Европа е по-добре Русия да не се разпадне.Жалка Германия не може да вземе сама политическите си решения, както например може Русия.
42
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вдигнали плакат, че се страхували. "Г-жо Меркел къде сте? какво казвате? Това ни кара да се страхуваме???" Стбъркана история, вместо да са бесни и да излязат с прътовете да покажат колко са толерантни. Жалки остатъци на велика нация.. Планът Моргентау в действие
41
1
 
25
 
! Отговори
ХРИСТО АНГЕЛОВ преди 8 години
МЕРКЕЛ ИСКА ОЩЕ 200 000 . ТАЯ ПАСТОРСКА ЩЕРКА МАЙ НЕ Е С ВСИЧКИЯТ СИ . НАШИЯТ МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ДА НЕ ПЛЮЕ РУСИЯ . МАЙ *** НА АМЕРИКА НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ , ЧЕ ПРЕКАЛЯВАТ С ХВАЩАНЕТО НА ПАЛЦИТЕ БЕЗ *** . ДАВА ЛИ СИ СМЕТКА ТОЗИ МИНИСТЪР , ЧЕ МАНДАТА МУ ИМА КРАЙ ? ЧЕ ЗАПОЧНА ДА НИ ПИСВА ОТ ТОВА , ЧЕ НИ ВОДЯТ КЪМ ТУРЦИЯ И БЛАТОТО .И ЧЕ НЯКОЙ ДЕН МОЖЕ ДА СЕ СЪБУДИ БЕЗ ДЛЪЖНОСТ ПОМЕТЕН ОТ ГНЕВА НА БЪЛГАРИТЕ. ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ДА НЕНАВИЖДАШ ПОЛИТИЦИ
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахаха, вие, ако сте мъже ще си ги опазите, няма да сте "солидарни". *** унищожиха европейската култура.
39
1
 
57
 
! Отговори
до Западноевропеец преди 8 години
от Българин в Германия.Вие не виждате опасността от ислямизация на Европа, за Вас най-голямата беда е Русия.Немога да Ви разбера, какво ще спечели Европа от това Русия да бъде сломена. Това би означавало по-бърз край и на Европа. Не зная къде живеете и дали сте християнин изобщо, но тук в Германия приятелите на Русия стават всеки ден повече - и това е много добре !
38
1
 
25
 
! Отговори
До 26 преди 8 години
26, не е виновна Германия, Меркел ги викна. Капиш?
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахах Западноевропеец, за тебе достатъчно силни хапчета няма. Поне да ни поразсмееш става :)
36
0
 
37
 
! Отговори
до 33 от Германия преди 8 години
Приятелю, имало е полиция. но е била пасивна, освен това в намален състав, много полицаи са командировани в Бавария да посрещат нашествениците и да им строят палатки и т.н.Има любителско видео, потърси в ютюб. Имало е групи от няколко души жени и мъже, но са били обкръжени от групи по 50-100 терористи и насила разделени един от друг. Много от потърпевшите разказват подробно. В Хамбург, Щутгарт, Билефелд - подобни сценарии, което води до мисълта на организирана акция.
35
44
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Русофилите, расисти, отново са се активирали автоматично по команда на джуджи, за да ръсят гадости срещу ЕС и бежанците. Няма да стане на вашата, yшанки! ВЕЛИКАТА ЗАПАДНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ще възтържествува, ЕС и САЩ ще станат по-силни от всякога, а раша ще бъде смазана!!! Хахахахахахаха :-D
34
2
 
13
 
! Отговори
ууу преди 8 години
До Нямам думиПо-добре ела във Варна. Бургас ще е турско.
33
0
 
45
 
! Отговори
Рони Колман преди 8 години
Излезе клип, как група брадати запалват коледната елха в Андерлехт с нечленоразделни викове. Единственото което се разбра беше "Аллах Акбар". Това е в сърцето на Европа. Дори не бяха арестувани. Игнорирането не е решение, напротив - така по-лесно ще ни превземат. Но най-лошото е, че ни превземат по собствено желание. Ние ги каним - елате, изнасилвайте жените ни, ограбвайте ни, взривявайте се. Превърнете Кьолн в Ар-Ракка, защото ние сме културни, толерантни и милостиви.
32
0
 
23
 
! Отговори
Jo преди 8 години
Само стотици?! Трябва да бъдат стотици ХИЛЯДИ!
31
0
 
42
 
! Отговори
до Наблюдател преди 8 години
Научи немски и ще разбереш. Има опипани и полицайки. Минават близо до теб , дори да сте с приятели. Изолират някое от момичетата. тълпата се събира около нея. Двойна редица от неандерталци около нея. Приятелите и даже не могат да я видят вече и през това време 200 ръце я стискат и опипават... Затова и хората казват, че е координирано.
30
0
 
33
 
! Отговори
до 16 от Германия преди 8 години
Приятелю, и ние тук в Германия научихме едва на 4.1. за случилото си. Едва когато социалните медии и Интернет избухнаха, тогава Пинокио-медиите реагираха, нямаше как да не реагират.
29
39
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Как не се намери един да снима и качи едно клипче с тия опипвания и изнасилвания като са станали на самия площад ! А тия 80 жени не са ли се развикали за помощ или просто от възмущение?Първо на площада никой не ходи сам, а с приятели. Че как някой ще ме опипва и аз ще си мълча? А пък хората с мен и те!? Пак намирисва на нагласена работа като всички атентати досега и огнеопорните паспорти около "камикадзетата"...