Стотици на протест срещу насилниците в Кьолн

Да бъдем солидарни с жените, призова протестиращ
6 яну 2016 17:07,
95
Стотици на протест срещу насилниците в Кьолн
Снимка: bgonair.bg

Стотици излязоха на протест в центъра на германския град Кьолн, протестирайки срещу сексуалните посегателства от страна на бежанците. Жителите на града призоваха канцлера Ангела Меркел да вземе мерки и да накаже виновните за серията нападения, които се случиха навръх Нова година.

Още по темата

Силите за сигурност са задържали няколко души от африкански и арабски произход, за които се смята, че са участвали в инцидентите.

Нападения над жени са регистрирани и в Хамбург. Но случилото се до знаковата за Кьолн катедрала в нощта на Нова година е най-ужасяващото и шокиращото, според германски медии.

Освен посегателства срещу жени, масово е имало и грабежи. Традиционно пространството пред катедралата в Кьолн е опасно място около коледните и новогодишните празници. Обикновено обаче там проблемите са свързани с джебчии и дребни измамници.

Посегателството над жени като това в ранните часове на 1 януари е невиждан шок за цялата страна. Хората на площада в Кьолн изразиха притеснението си от случващото се в града им през последните дни

"Трябва да изразим солидарност с жените. Трябва да се обединим срещу агресията. Дори понякога трябва да отвърнем със същото", коментира протестиращият Борис Лохейде. 

"Това, което се случи е ужасно, но в същото време трябва да има някакви последствия срещу извършителите. Няма нито един осъден, няма и доказателства. Трябва да бъдат взети някакви мерки. Мъже, жени и чужденци трябва да се обединят срещу насилието", каза и недоволната Мануела.

Кметът на германския град Кьолн свика спешно съвещание с полицейските шефове. Над 80 жени са подали жалби, че са нападнати сексуално.

Група от 1000 души – описани от очевидци като имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, са вилнели в празничната нощ. Арестувани за извършеното обаче няма.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
35
 
! Отговори
Нямам думи преди 8 години
От дълго време съм в Германия, но ако така продължава, а то явно отива на по-зле, връщам се с жена ми германка в България. Тя е свикнала и нашите несгоди, но и се виждат далеч по-приемливи отколкото това което ни очаква за в бъдеще в Германия. Добре, че не си продадох апартамента в Бургас навремето си.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като Германките не дават дупе , това се случва
26
0
 
53
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Добре че от цяла Европа само нашите граничари застреляха един такъв не. Р. Е. з. та освен това ги и бият за да ни излезе добро име на българите и мигрантите да бягат оттук. Браво да са ни живи и здрави граничарите.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като няма кво да дупчат , Василия Печчева да се готви
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия легализира Секса с пари , тоест нема пари няма
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Либерастите искат така да е навсякъде в Европа!
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немските Пуфове ( Бордели) искат по 50 евро за 20 минути , е да де ако нямаш 50 евро кво праим , ми на улицата нещо да барне поне , Германия сама си виновна
21
1
 
28
 
! Отговори
redordead преди 8 години
във Франция и в Париж специално, жените отдавна избягват да носят къси поли, точно защото арабеските и африканците нямат удържане и за тях това, че жена ходи с къса пола на улицата е едва ли не покана да я обарват...Абе срамота, да нападат жените пред църквата в Кьолн и полицията е блеела...
20
0
 
17
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Кой викаш виновен? Жертвите нали? За не си и ти някъде от анадола че задаваш подобен въпрос.
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропускате информацията че тези 1000 мъже са били координирани. Ако някой ги е координирал да тероризират местното население чрез сексуално насилие, значи имат лидери и комуникация. Такива координирани събития са терористични актове.
18
0
 
34
 
! Отговори
1876 преди 8 години
Май скоро ще има: "На оружйе братйя!!!"...
17
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление не съм оптимист. Тази лудост с пришълците е държавна политика и гласа на хората ще остане нечут. Оказва се че нещата са изключително гнили и всичко това съзнателно е прикривано от журналисти, полиция и замазвано от политиците. Жалко за Германия, жалко за Европа. Няма връщане назад вече.
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да кажа на незнаещите... Работил съм в Алжир няколко години. При арабите принципно нещата стоят така - младите араби които нямат пари и камили, не могат да си купят жена. Има такива, които докато умират в старост без да са пипнали жена. Това е и основната причина за тяхната миграция, не се заблуждавайте за мотивите им. Така че жените да внимават.
15
1
 
18
 
! Отговори
PUFF преди 8 години
В Германия е голям проблем примерно чужденец да си намери приятелка или сексуално задоволение , затова Германия е пълна с Публични Домове за секс срещу заплащане
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Либерал - фашизма е в действие!!!Само това е обяснението, че информацията за изнасилванията излезе едва днес. СТРАХ и АВТОЦЕНЗУРА на всички германски медии.Нахлници дори казаха, че пострадалите сами са си виновни.Така преди години беше оправдан и изнасилвача Малък Тошко(Славков).
13
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престъпленията са от новогодишната нощ. Новината стигна медиите на 5ти януари.... Да ви и медиите..
12
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тук с миражите за интеграция.
11
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейците много се разглезихме, чакаме все някой друг да ни обгрижи..онези били 1000 и им опипвали жените, че и изнасилени има, а притестират 500 човека. Kьолн са над милион човека, 500 протестират... Вместо да излязат 200 хиляди и да ги овършеят с бежанските им общежития барабар...Примитивите от толерантност не разбират. Те го приемат за слабост. Трябва бой
10
1
 
56
 
! Отговори
Snorky преди 8 години
Германските власти прикриват много престъпления, извършени в последната година включително изнасилвания на деца....всички извършители са "бежанци". Крайно време е скиорката Меркел да си подаде оставката. Същото трябва да направят пионката Оланд и рижото момче от така нареченият "Остров"!!! Европа загива!
9
1
 
29
 
! Отговори
Do @Бъчкътур@ преди 8 години
Християнска геиропа ни най-малко не се събъжда, ами ги е страх след като се изпокрият жените, ония да не налетят и на Кончита Вурст.