Стотици на протест срещу насилниците в Кьолн

Да бъдем солидарни с жените, призова протестиращ
6 яну 2016 17:07,
95
Стотици на протест срещу насилниците в Кьолн
Снимка: bgonair.bg

Стотици излязоха на протест в центъра на германския град Кьолн, протестирайки срещу сексуалните посегателства от страна на бежанците. Жителите на града призоваха канцлера Ангела Меркел да вземе мерки и да накаже виновните за серията нападения, които се случиха навръх Нова година.

Още по темата

Силите за сигурност са задържали няколко души от африкански и арабски произход, за които се смята, че са участвали в инцидентите.

Нападения над жени са регистрирани и в Хамбург. Но случилото се до знаковата за Кьолн катедрала в нощта на Нова година е най-ужасяващото и шокиращото, според германски медии.

Освен посегателства срещу жени, масово е имало и грабежи. Традиционно пространството пред катедралата в Кьолн е опасно място около коледните и новогодишните празници. Обикновено обаче там проблемите са свързани с джебчии и дребни измамници.

Посегателството над жени като това в ранните часове на 1 януари е невиждан шок за цялата страна. Хората на площада в Кьолн изразиха притеснението си от случващото се в града им през последните дни

"Трябва да изразим солидарност с жените. Трябва да се обединим срещу агресията. Дори понякога трябва да отвърнем със същото", коментира протестиращият Борис Лохейде. 

"Това, което се случи е ужасно, но в същото време трябва да има някакви последствия срещу извършителите. Няма нито един осъден, няма и доказателства. Трябва да бъдат взети някакви мерки. Мъже, жени и чужденци трябва да се обединят срещу насилието", каза и недоволната Мануела.

Кметът на германския град Кьолн свика спешно съвещание с полицейските шефове. Над 80 жени са подали жалби, че са нападнати сексуално.

Група от 1000 души – описани от очевидци като имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, са вилнели в празничната нощ. Арестувани за извършеното обаче няма.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още преди 7-8 години, когато бях в Кьолн пред катедралата, пречейки нагло на туристите арабески си ритаха футбол. А полицаите само ги гледаха.
7
1
 
60
 
! Отговори
ICo преди 8 години
Рязана ли е долната, режи и горната!
6
1
 
17
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 8 години
До varg,не плашеше ли и ти момичета в интернет? Клавиатурен воине.....
5
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Париж,Кьолн ... тик-так тик-такбесно го-ве-до мирно не седи
4
4
 
55
 
! Отговори
Пророк Илия преди 8 години
Западна Европа ще потъне в кървави етнически сблъсъци. В България има малка вероятност да се разминем, ако руснаците дойдат преди турците.
3
0
 
56
 
! Отговори
тцтцтцт преди 8 години
въпросът е , как още Меркел е на власт обърка целият ЕС
2
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЕГИДА ги забраниха миналата година, бабите с мечетата по гарите с плакатите с "вилкомен" надвиха... сега, шокирани били...на ЕС политиците, който и да им каже истината все психопат, престъпник или и двете заедно го изкарват....
1
2
 
46
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Чудесна новина! Християнска Европа се събужда. Браво на германците