Стотици на протест срещу насилниците в Кьолн

Да бъдем солидарни с жените, призова протестиращ
6 яну 2016 17:07,
95
Стотици на протест срещу насилниците в Кьолн
Снимка: bgonair.bg

Стотици излязоха на протест в центъра на германския град Кьолн, протестирайки срещу сексуалните посегателства от страна на бежанците. Жителите на града призоваха канцлера Ангела Меркел да вземе мерки и да накаже виновните за серията нападения, които се случиха навръх Нова година.

Още по темата

Силите за сигурност са задържали няколко души от африкански и арабски произход, за които се смята, че са участвали в инцидентите.

Нападения над жени са регистрирани и в Хамбург. Но случилото се до знаковата за Кьолн катедрала в нощта на Нова година е най-ужасяващото и шокиращото, според германски медии.

Освен посегателства срещу жени, масово е имало и грабежи. Традиционно пространството пред катедралата в Кьолн е опасно място около коледните и новогодишните празници. Обикновено обаче там проблемите са свързани с джебчии и дребни измамници.

Посегателството над жени като това в ранните часове на 1 януари е невиждан шок за цялата страна. Хората на площада в Кьолн изразиха притеснението си от случващото се в града им през последните дни

"Трябва да изразим солидарност с жените. Трябва да се обединим срещу агресията. Дори понякога трябва да отвърнем със същото", коментира протестиращият Борис Лохейде. 

"Това, което се случи е ужасно, но в същото време трябва да има някакви последствия срещу извършителите. Няма нито един осъден, няма и доказателства. Трябва да бъдат взети някакви мерки. Мъже, жени и чужденци трябва да се обединят срещу насилието", каза и недоволната Мануела.

Кметът на германския град Кьолн свика спешно съвещание с полицейските шефове. Над 80 жени са подали жалби, че са нападнати сексуално.

Група от 1000 души – описани от очевидци като имигранти от Близкия Изток и Северна Африка, са вилнели в празничната нощ. Арестувани за извършеното обаче няма.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво протестирате.?свалете Меркел с умерена или без умерена опозиция
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е подигравка не само с жените но и с европейския мъж !
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой може ли да ми каже какво ще стане ако 100 не 1000 християни отидат в Саудитска Арабия и на гарата и на гарата почнат да бъркат под фереджетата на жените !
65
0
 
6
 
! Отговори
Корин преди 8 години
Къде сега са феминистките които да протестират с разголени гърди и да искат равни права от африканската и ислямистка *** - да идат така в гетата и ще бъдат изнасилени. Но не тях ги бива само да демонстрират наглост и искания за "права" пред мирни европейци и бели християни защото знаят че въпреки наглостта си няма да пострадат докато водят недостойната кампания за подиграване и омаскаряване на белия европейски мъж.
64
0
 
12
 
! Отговори
157 преди 8 години
кметицата на кьолн зела да дава акъл как да се обличали жените,че да не предизвикват.Отговора е ясен-да слагат бурки и това е.Днес ще забранят късите поли,утре потниците и т.н. и след година две официално ще въведат бурките и Европа чау чау.Абе може ли да има такива м.ухльов.ци политици бе
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците не могат да се отърсят от вменяваната им в продължение на 70 години вина. Поколения са това. Много ще е трудно от там да дойде отпорът. Ако Европа чака на тях, още 5 милиона бежанци ще долазят преди да се случи нещо
62
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нима не разбраха,че тези хора,наречени "емигранти", са със съвсем друг морал и битие!!?? За тях човешкият живот е без стойност, а жените са само за разплод! Тези хора никога няма да се интегрират и възприемат европейските ценности и начин на живот и за това трябва да бъдат върнати по родните им места! А фалшивата либералност и демокрация ще доведе до провал на Европа!
61
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази Меркел, от която в момента пропищява Германия, е идол за подражание и източник нанеадекватни за България управленски решенияналагани от *** от Банкя.
60
0
 
31
 
! Отговори
нов свят преди 8 години
Всъщност като се замисля жените ще пострадат най -много от ислямизацията.Тия диваци не ги зачитат за човеци .Третират гои като някаква вещ .Но в Германия било модерно да се женят за диваците.Жени .Когато имат власт съсипват всичко .
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KAKWO ZAWISI OT MERKEL KAKWOTO I NAREDIAT AMERIKANSKITE ZIONISTI TOWA STAWA TAZI POLITIKA NA INWAZIA W EWROPA NA AFRIKANZI I AZIATZI ZAPOCHWA SLED WTORATA SWETOWNA WOINA KOI UPRAWLIAWA BALGARIA BOIKO BORISOW ILI USA ZIONISTITE
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дреме им на тези които ги доведоха-те са с охрана, искат евтина работна ръка експлоататорите и им пука дали са дошли от арабските палатки или са слезли наскоро от африканските дървета
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dnes.zn
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уникално *** западноевропеец. Тука не можешнито да вирееш, нито да оцелееш. С тези глупостище ускориш гибелта си, за щастие.
55
2
 
24
 
! Отговори
да преди 8 години
За всичко са виновни жените.Заради Мария Антоанета и разкоша й избухна кървава революция.Заради Ана Болейн един крал смени вероизповеданието си .Заради Меркел един цял континент е напълнен с диваци от пещерния период .
54
2
 
24
 
! Отговори
до западноевропеец преди 8 години
Приятел ,аз също съм почитател на запада,но водачите на Запада вече не са почитатели на своя си модел ,цивилизация и култура.Те са маниакални марксисти ,мулти кутурни болшевики ,които затриват своя свят от злоба към Христос,западния модел на развитие .Виж лидерите на запад,Холивуд бълва антиамерикански глупости от десетилетия.В ЕС е модерно да предаваш своя вид и морал ,за да се извращаваш по изтока.Това е нетърпимо приятел .Обама е най -големия враг на Америка и реве ,защото не успя да я съсипе
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еийй *** ***! Не могат да напъплят баба Меркел хем ще им се радва хем арийци ще ги направи, ами подпукали млади швабки,а сега в затвор ще ходят!
52
0
 
34
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Меркел е виновна. Знаеше, че така ще стане, но понеже е дърта и грозна също така е знаела, че нея няма да я изнасилват. А може и това да чака крантата?
51
28
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До 60Аз изнасилвачите не ги защитавам, но ми писна да приравнявате всички бежанци под един критерий!
50
1
 
4
 
! Отговори
Джордж Лукас преди 8 години
Печеля кинти от глупости ,но Дисни Ленд са бели робовладелци .Искахме с Обама да е като в ЕС,но гризнахме дървото .Тия бели робовладелци много ни пречат.
49
0
 
11
 
! Отговори
Антоний Тодоров преди 8 години
За всичко е виновен запада с неговата алчност.Не стига ,че използва ресурсите им и даже им построи държави на тия диваци ,ами сега ги карат като гастербайтери .....В името на толерантността Запада трябва да си предаде ресурсите,техниката и парите си на диваците. Аз съм Шарли.