В Кьолн – жените като плячка, а "ловците" неизвестни

118 оплаквания, заловен – нито един, а полицията с вързани ръце
6 яну 2016 21:00,
202
В Кьолн – жените като плячка, а "ловците" неизвестни
Снимка: Reuters

18-годишно момиче, жертва на сексуалните нападения в Кьолн, описа преживения от нея и приятелките ѝ ужас, когато 30 мъже ги обградили. Мъжете опипвали момичетата, а после откраднали вещите им и избягали.

Момичето, което се представя само като Мишел, се появи по германска телевизия и разказа за преживяното по време на празненствата по Нова година.

Полицията обясни, че вълната от атаки, при които поне 90 жени се оплакаха от сексуални посегателства, са били извършени от групи мъже от арабски произход или от северноафриканци.

Кметът на Кьолн Хенриете Рекер призна, че в момента е хубаво жените да избягват централната зона на града. Междувременно стана ясно, че подобни атаки са се случили и в Хамбург и Щутгарт, пише "Daily Mail". Полицията в Дюселдорф смята, че е възможно атаките да са извършени от позната криминална банда, в която участват до 2 000 северноафриканци. 

Медиите в Германия пък са изправени пред сериозна критика, че това далеч не е първият такъв случай, но са покривали нещата, за да избегнат разпалване на напрежението в страната. А случаят породи съмнения, че предстоящият карнавал в Кьолн ще стане сцена на още такива нападения.

За преживяното Мишел разказва пред N-TV - за опипванията, бягането, кражбите и всичко, което преживели тя и 10-те ѝ приятелки,

"Около 23 часа бяхме на централната гара и искахме да отидем, за да гледаме фойерверките. Тогава за първи път забелязахме, че около нас стоят тези мъже", споделя момичето.

"Успяхме да отидем до катедралата и искахме да минем нататък към Музея Лудвиг, за да се присъединим към всичките хора и да видим зарята", продължава Мишел.

Изведнъж обаче момичетата се оказали обиколени от 20-ина мъже. Усетили опасността, момичетата се приближили една към друга и се хванали за ръце.

"Те бяха много ядосани, трябваше да бъдем сигурни, че нито една от нас няма да бъде дръпната от тях. Те ни опипваха и ние искахме да се махнем от там възможно най-бързо", спомня си Мишел.

Докато се опитвали да се измъкнат от мъжете, момичетата били опипвани, а мъжете се възползвали от ситуацията и измъкнали мобилните им телефони от задните джобове на момичетата.

По-късно, когато те искали да се върнат у дома, те видели още няколко мъже, които пускали пиратки и бомбички близо до гарата. Малко по-късно тя осъзнала, че влаковете са спрени и трябва да се върне до вкъщи през цялата тази тълпа.

Властите в Кьолн вече потвърдиха - центърът на града не е безопасен нито за жителите, нито за туристите. А предстоящият карнавал може да се счита за също толкова опасен.

Германската полиция призна, че подобни инциденти са се случили в поне още два големи града. Само в Хамбург 27 жени са подали оплаквания, 10 от които са били свързани със сексуални посегателства, а 17 са били за кражби.

Пред полицията две момичета, на 16 и 17 години, са разказали, че са били спънати и опипвани. "Бяхме в паника, някакви ръце ни докосваха къде ли не. Ако успеех да отблъсна една ръка, веднага имаше нова на нейното място", разказва едно от момичетата.

Почувствали се като плячка. "Те ни хващаха за гърдите, за задните части, за чатала", продължава разказът на жертвата.

В Щутгарт пък около 15 мъже, които вероятно са от арабски произход, не се уплашили от факта, че има хиляди души около тях. Едно 18-годишно момиче било спасено от нападателите си, когато двама мъже се намесили.

В Кьолн дори една жена полицай в цивилни дрехи е била жертва на нападенията. Това са само част от случаите. Нападенията предизвикаха масови протести. Над 300 души протестираха пред катедралата в Кьолн снощи и призоваха за повече уважение към жените.

Една демонстрантка държеше знак, на който пишеше: "Госпожо Меркел, какво правите? Това е плашещо".

Федералният вътрешен министър Томас де Мезиер обяви, че тези посегателства не могат да бъдат тотлерирани. Той призна, че не са ясни самоличностите на нападателите.

"Въпреки всичко, трябва да е ясно - който желае да живее в Германия, е длъжен да спазва нашият правов ред и да се интегрира", допълни още де Мезиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това което направи Германия е равносилно на това аз да си пусна *** и мишки в къщата
68
2
 
48
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Какво става , народе, гледам и вас като мен ви е гнус от ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ?
67
22
 
1
 
! Отговори
СУРАЙ преди 8 години
ЧУРИЯ АЛ ИСЛАМ ДЖАХАДИСИТИ СА ММНОГУ СИЛНИ
66
1
 
48
 
! Отговори
чичко Сталин преди 8 години
Много скоро играта яко ще загрубее. Германците са възпитани хора но са и истински патриоти и няма да оставят тая сбирщина да си прави каквото си иска.
65
2
 
24
 
! Отговори
новата "майн ка преди 8 години
"По време на тържествата за нова година в Кьолн аз и афро- германските ми другари започнахме Борбата с демографската криза. "От книгата "Моята борба" на другарката МеркелОстаналото ще ни го разкажат скоро
64
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво означава предупреждението ,че е налице несигурен център на грода?Да се скрият в хареми и да наметнат чаршафи ли?
63
1
 
40
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Е...един милион високообразовани специалисти лапнахте..сега за 1000 непослуни ревете..ще ги приживейте.Ако не го приживейте..за съвет търсете г-н Брейвик.
62
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали си давате сметка,че тези 30 годишни мъжки социални инвалиди са невградими до живот в цивилизовано общество?Тези трябва хуманно да се изолират в концентрационни лагери.Дано само да не ни ги докарат немците като инвестиция-аутсорсинг.Не вярвах,че ще се радвам някога на БГ мафия,но в момента в тези момчета ми е надеждата да не пуснат изметта на Планетата у нас.
61
1
 
34
 
! Отговори
очудена преди 8 години
Германките какво са очаквали. Това са хора с други нрави, с други разбирания. И 100 години да минат няма да се променят. Щом ги искате, трябва да свиквате с техните желания.......
60
1
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
След обладаването (от предишното ми изказване 65- или там някъде) могат да ги дамгосат с един кръст на челото, с ритуално изрязване на най-ценния им израстък и изхвърляне в храстите, където да си поплачат на спокойствие.
59
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-лошото е,когато съотношението между цивилизованите и паплачта се наруши непоправимо.Защото като гледа паплачта какво става в Кьолн си казва-след като в Германия може,значи и тука може.Някакъв юнак иска да бърка на момите под полите...Да ви питам:ако ви подпрат 7 малцинствени или други ***.ота по средата на София например,смятате ли,че някой ще ви отърве?!Много лесно се срива постигнатото за столетия от една цивилизация под напора на варварите.
58
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом са анонимни, значи може анонимно да започнат да изчезват един по един.Ако си местен и не знаеш как да се отървеш от 60-70 кг никому ненужна торба за лай'на и проблеми, значи проблема си е на местно ниво.В свиневъдството може да се обогатява фуража например. Една мелачна машина не може да е толкова скъпа.Също кучетата си "умират" да глозгат кокали. И това ли да ви учим или нивото ви на толерантен идио'тизъм е недостижимо високо. Щом пришълците са примитивни, покажете им подобаващо отношение.
57
1
 
18
 
! Отговори
112 преди 8 години
Ей тия емигранти. Как добре се организират по отношение на акциите с опипването на германки. Германките ходят на самотни тумби по 10 и съответно ги чакат самотни емигранти по 30. А и явно тези си нямат телефон 112, така че да се реагира веднага на посгателствата и секс-маниаците да бъдат заловени на местопрестъплението... жалко, така се надявахме, че немската полиция, че се справя по-добре от нашите, но явно не...
56
1
 
25
 
! Отговори
мда преди 8 години
Именно ,сега ще се оправдаят с нравите в Европа.Винаги съм мислел ,че целта на либерализма е била в крайна сметка унищожаване на запада в християнския му вариант и налагане на исляма.
55
1
 
16
 
! Отговори
м преди 8 години
Е ,истинските германци са или загинали по фронтовете или са се самоубили .Останалото беше помляно от Франкфуртската школа неомарксисти ,Бийтълс , рока и наркотиците.
54
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Бяхме в паника, някакви ръце ни докосваха къде ли не. Ако успеех да отблъсна една ръка, веднага имаше нова на нейното място"Ееех, мечти, мечтиии...
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ох,интеграция с думи не се прави,няма да стане,идват готови оформени характери от друга култура,малките деца могат да се интегрират, но не и 20г мъже израснали в друга среда
52
5
 
6
 
! Отговори
Батака преди 8 години
Абе в цялата работа не виждам къде е Волен да събира дивиденти? Май откак цацарата го стисна за гушата не смее да се появява публично. Атакисчетата му ще го забравят.
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да благодарят на Бог че не са решили да им отрежат главите.
50
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквам Меркел да каже, че трябва да се съобразяват с бежанския нагон и да бъдат по-толерантни. Жалки са вече, да видим колко ниско може да падне една нация заради американски интереси и пари